reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny czy któraś miała biustonosz do karmienia z Babyono albo zamierza go kupić? O ten
Screenshot_2018-04-28-06-45-00.png
Bo takie zwykłe za 10 zł na allegro to wyglądają nieciekawie.

Załączniki

• Screenshot_2018-04-28-06-45-00.png
    Screenshot_2018-04-28-06-45-00.png
    123,8 KB · Wyświetleń: 68
reklama
Dziewczyny pisze bo już macie te tyg za sobą .
... jak rosły Wasze Fasolki od 6t+0 do 7t+0 ? jaka była różnica w crl ? ... bo u mnie w tamtym tyg 6t+0d 3,5mm i się zgadzało z OM , w tym 7t+0 6mm co odpowiada ok 6t+4d ... lekarz pooglądał wszystko serduszko ładnie bije pęchrzyk ciążowy ok mówił że prawidłowo ... a ja umieram z niepokoju czemu tylko tyle urosło i czy to normalne :/ ow potwierdzona w 12dc . Widac już jak się pojawiają rączki nóżki tętno 138 ... zejde na zawał chyba przez ten tydzień ...

Tak ja tak będę mieć macierzyński 80% gdzieś na stronce w necie można wpisać średnia z 12 miesięcy i wyliczyć te 80% no i u mnie 2 ×po 500 plus bo 3 dziecko a na pierwsze nie bo dochód przekracza.Jeszcze spróbuję o rodzinne popytać bo nie mieliśmy nigdy ale to jest zł za zł więc może akurat ???
Próg dochodowy na rodzinne to 647 zł bodajże. Ogólnie ze wszystkich zasiłków to 500+ na najwyższy próg dochodowy

Dziewczyny pisze bo już macie te tyg za sobą .
... jak rosły Wasze Fasolki od 6t+0 do 7t+0 ? jaka była różnica w crl ? ... bo u mnie w tamtym tyg 6t+0d 3,5mm i się zgadzało z OM , w tym 7t+0 6mm co odpowiada ok 6t+4d ... lekarz pooglądał wszystko serduszko ładnie bije pęchrzyk ciążowy ok mówił że prawidłowo ... a ja umieram z niepokoju czemu tylko tyle urosło i czy to normalne :/ ow potwierdzona w 12dc . Widac już jak się pojawiają rączki nóżki tętno 138 ... zejde na zawał chyba przez ten tydzień ...
Jeśli lekarz nie widzi nic złego to myślę, że nie masz się czym stresować :)

@klaudiaa975 mówisz że ludzie udają że nie widzą a ja wczoraj już padłam bo w autobusie siedziałam z córką na kolanach ledwo się mieściła przy brzuchu a jakaś kobieta weszła i powiedziała żeby jej ustąpić bo to miejsce dla starszych osób. Nawet się nie odezwałam tylko zmierzyłam ją wzrokiem i się zasmialam. Ale co to ludzie mają w głowach to ja nie wiem.

@chomiczka007 ja się zawsze śmiałam że my też tych pracujących więc wszystko nam zabiorą, teraz czekam kiedy 500+ zlikwidują na drugie dziecko bo to aż nie do wiary że coś dostanieny. Mnie to o kasę nie chodzi najbardziej zawsze mnie bolało że mieliśmy problem ze żłobkiem, przedszkolem. No i teraz też tak będzie pewnie bo obydwoje pracujemy więc mamy mało punktów w rekrutacji. Ale sobie poradzimy jakoś nie chociaż smutne to strasznie.

reklama
Do góry