reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jak to przeczytałam to spojrzałam w lustro. I tak sobie uświadomiłam , że dopiero narzekałam , że musze brzuch uwydatniać ubraniami żeby go było widać bo słabo rośnie ale jak już zaczął rosnąć w szybkim tempie to jestem przerażona. Bo dopiero 28 zaczynam a już taki bęben mam..
To zdjęcie robiłam 4 tygodnie temu.
Zobacz załącznik 851356
A to teraz.
I dopiero zauważyłam jak mi się brzuch odznaczył , śmiesznie to wygląda :D też tak macie ?
Zobacz załącznik 851357 Zobacz załącznik 851358
Hahaha trochę też tak mam :D mój teraz też bardzo szybko rośnie, moja mama widziała mnie wczoraj a dzisiaj do mnie mówi że brzuch mi urósł :p

reklama
Przynajmniej nikt sie nie wyprze np w kolejce w sklepie, ze nie widzial, ze jestes w ciazy ;)
I tak wszyscy udają , że nie widzą. Ostatnio poszłam do biedronki, nie mogłam się dopchac po wózek więc weszłam bez. Kilka rzeczy nabralam i staralam się żeby tylko jej wypuścić z rąk. A i tak nikt mnie nie przepuścił żebym chociaz położyła na kasę, jeszcze się kuracjuszki wpychały przede mnie.. teraz ludzie już racZej nie patrzą na to czy ktoś jest w ciąży czy o lasce.

No u rodziny to wiadomo , lepiej się nie zatrudniac :) Nie każdej mamie się należy 500+ mi się np nie należy ale ten 1000 z gminy będę miała ;)
I jezeli zatrudnić by się w 2 miesiącu i płacić składki do 5 miesiąca to się opłaca. Wtedy masz jeszcze 4 miesiące chorobowego i potem jednak ten macierzyński większy niż 1000
Ale ja bralam glownie pod uwage ryzyko bo wszystkie ale to wszystkie koleżanki mialy kontrole z zusu, a juz te co dopiero sie zatrudnily i zaraz szly na zwolnienie to z automatu im wstrzymywali wypłaty. Takze trochę sie napatrzylam i bralam pod uwagę jak juz to placenie co najmniej 6 miesiecy przed L4. Ale ja nie lubie ryzyka, i nie chciala niepotrzebnego stresu w ciazy. Liczylam na kilka sposobow i zaden nie byl wart zachodu. Na syna tez nie mam 500plus, dlatego na drugie juz wien ze bedzie, jak długo tez nie wiadomo, jakos mocno na to nie licze, bo my z tych pracujacych a tym panstwo raczej zaboera niz daje [emoji23][emoji23]

Ale ja bralam glownie pod uwage ryzyko bo wszystkie ale to wszystkie koleżanki mialy kontrole z zusu, a juz te co dopiero sie zatrudnily i zaraz szly na zwolnienie to z automatu im wstrzymywali wypłaty. Takze trochę sie napatrzylam i bralam pod uwagę jak juz to placenie co najmniej 6 miesiecy przed L4. Ale ja nie lubie ryzyka, i nie chciala niepotrzebnego stresu w ciazy. Liczylam na kilka sposobow i zaden nie byl wart zachodu. Na syna tez nie mam 500plus, dlatego na drugie juz wien ze bedzie, jak długo tez nie wiadomo, jakos mocno na to nie licze, bo my z tych pracujacych a tym panstwo raczej zaboera niz daje [emoji23][emoji23]

Też słyszałam o kontrolach ale jeśli to nie jakaś rodzina i ci nie udowodnią że znajomymi to kasę dają niby . Ja z resztą miałam zacząć pracę ale w między czasie się o ciąży dowiedziałam ze względu że to miałaby być robota fizyczna zrezygnowałam . Ja byłam gotowa iść normalnie do pracy i robić ile się da ale miałam krwawienia i nakaz leżenia , także nie wyszlo :)

reklama
Do góry