reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja też mam dziś wizytę o 13.45. Już jestem gotowa do wyjścia :) to czekanie jest najgorsze, i tak mnie strasznie mdli... Dziś zamierzamy powiedzieć dzieciom. Oni bardzo mocno czekają na siostrzyczkę. Nawet imię już wybrali :) A mlodszy to najbardziej bliźniaczki by chciał.... miłego dnia życzę :)
My również mówimy w wigilię ;P
Jej, dziewczyny, ale wam zazdroszę już tych wizyt i serduszek [emoji173]

Ja dopiero wizytę mam 27.12. ale jutro skoczę zrobić betę, jak będzie w porządku, to postanowiliśmy podzielić się w wigilię z rodziną radosną nowiną :)

Okuza, ja póki co też nie mogę narzekać. Jedynie co, to czasem taki nerw mnie złapie, że nie umiem sobie z nim poradzić... Jeśli to objaw, no to jakieś objawy mam [emoji16]

Dziewczyny, wstawiajcie suwaczki, od razu będzie wiadomo kto na jakim etapie [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png

Ten Twój nerw to zdecydowany objaw ciąży :) Miałam to samo... teraz już jestem spokojniejsza ale jeszcze 2 tygodnie temu nie mogłam sobie z tym poradzić :):):)

reklama
Dziewczyny juz chyba nic z tego...Byłam wczoraj u gin. Na usg widać pecherzyk ale jest młodszy niż wskazuje data ostatniej miesiączki. To pewnie dlatego że to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek anty. Na raziecjest pusty i lekarz powiedział, że trzeba poczekać jeszcze tydzień bo wszystko się może wydarzyć. W prawym jajniku mam jakiś plyn- nie wiadomo co to. Jak to powiedział lekarz droga na kazde wyjscie jest otwarta- okaże się za tydzień. Jakoś jestem pesymistycznie nastawiona i zastanawiam się jakie jest postępowanie w przypadku pustego pecherzyka- czy farmakologiczne czy tylko lyzeczkowanie. Nie wiecie może.... Ale będę mieć święta.. .

Nie wiem jak jest w Twoich stronach, ale często jeżeli jest płód przed 6tc to dają pigułkę dopochwową i czekasz cierpliwie w domu aż samo się zacznie. Jak jest powyżej 6 tc to zazwyczaj jest w warunkach szpitalnych indukcja i łyżeczkowanie. Ale martakratka jeszcze nie bądź pesymistką jest duże prawdopodobieństwo, że może zaszłaś w troszkę późniejszym terminie niż byś się spodziewała :)
Bądźmy optymistami :)

Martakratka, nie nastawiaj się ani negatywnie ani pozytywnie, chociaż wiem, że to trudne. Co ma być to będzie, Ty robisz co możesz ... :*

8une3e3kck8m6mea.png

Właśnie wróciłam z bety, za 2h będę mieć wyniki :) ostatnią robiłam tydzień temu, dziś mam nadzieję zobaczyć jakieś kosmiczne wartości [emoji16]

8une3e3kck8m6mea.png

Colorado a jaka miałaś tydzień temu?
566,8, przyrost był ok. Dziś jak na szybko liczyłam, powinno być 14 tyś. Chyba, że jak zwykle się pomyliłam, bo z matmy orłem nigdy nie byłam :)

Nie myśl nad zabiegami :* na tym etapie to lekarz może nie dostrzec różnych rzeczy, bo ciąża może być faktycznie młodsza. Nie wszystkie mają owu w przepisowym 14 dc :) a jak to był 1 cykl po antykach, to też mogło coś się zawirować i no opóźnić.

Głowa do góry!

8une3e3kck8m6mea.png

reklama
Do góry