reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ewa, na zachód od poznania mówisz:) nowy Tomyśl to moje miasto rodzinne. Dziś już tam nie mieszkam ale zawsze twierdzę że część mojego serca została właśnie tam.

Po porodzie wiele osób poleca tantum rosa. Jeśli nie unikne nacinania to może będę próbować. Na co dzień lactacyd i ostatnio też w zupełności wystarczal no ale bez nacinania to smigalam po oddziale jak nowka sztuka na następny dzień. Sam poród był ciężki. Po każdym miałam przetaczana krew ale krocze jakoś do zniesienia. Żeby sobie pomóc można pomyśleć o nadmuchanym kółku do pływania dla dzieci. Siadając na takim jest dużo przyjemniej niż na rannej piczce. Ale to wiadomo już w domu..
Moje tez :D

reklama
Dziewczyny do podmywania się po porodzie co polecalyscie ostatnio ?
Tantun rosa , lactacyd czy płyn z kora dębu ? Robię listę na czysto z cenami z internetu i chce już to poukładać od A do Z żeby nie myśleć podczas zakupów :)

Ja po porodzie myłam się tym samym płynem co i przed plus częste psikanie na ranę po nacięciu i wszystko było dobrze i szybko się zagoiło.

Ja kupowałam ten kocyk od tego sprzedajacego za ok 80zl. Ale on widze lubi co jakis czas dac taka cene z dupy, ręcznik rozowy byl za 99zl gdzie inne kolory za 20, na drugi dzien rozowy byl juz za 20. Duzo sklepow tak robi, daja takie ceny i sporo osob kupuje bo uwierzcie mi duzo ludzi nie patrzy na cenę. Sprawdz jutro, pewnie cena wroci do normy :)Patrzcie dziewczyny ja sklad tych kocykow, ten rozowy ladnie wyglada ale niestety 60% akryl i 40% bawelna. Nie bedzie juz tak fajny, miły i dobry gatunkowo jak ten drugi. Tam jest 50% bawełna i 50% bambus. Polecam, kilka zł wiecej ale bez porownania.No niestety nie jest tak latwo z chlopcami. Wielki problem zeby naciagnac napletek, tam sie zbiera największy brud. Jak dla mnie to mega klopotliwe. Z dziewczynka wystarczy pamietac w ktora strone myc i dbac o czystosc na maxa. U chlopca juz nie jest tak latwo. Syn ma stulejke, jak sika to mu robi sie taki balonik, juz 3 razy smarowalismy mascia po kilka miesiecy, naciagalismy delikatnie. Niestety nie obedzie sie chyba bez zabiegu :( a moj mlodszy brat prawie stracil pindola w dzieciństwie, karetka go na sygnale wiozla do szpitala, ta skorka.mu sie gdzies zacieła i nie szło sciagnac. Tez skonczylo sie zabiegiem. Dla mnie to masakra

No tak, ale tamten kosztuje 200 zł, wiec lekka przesada. Wiadomo będę obserwowała i może wróci do ceny poprzedniej tzn 80 zł to wtedy lepiej kupić ten lepszy jakościowo, ale jeśli tak się nie stanie do końca maja to zamawiam ten, który wysłałam link. Nie musi być bawełna 100 %. Wcale to nie jest powiedziane, że bawełna to najlepszy wybór.

No tak, ale tamten kosztuje 200 zł, wiec lekka przesada. Wiadomo będę obserwowała i może wróci do ceny poprzedniej tzn 80 zł to wtedy lepiej kupić ten lepszy jakościowo, ale jeśli tak się nie stanie do końca maja to zamawiam ten, który wysłałam link. Nie musi być bawełna 100 %. Wcale to nie jest powiedziane, że bawełna to najlepszy wybór.
Napisalam tylko ze skład jest inny, w wiekszosci akryl. A zrobisz jak uwazasz. Ten kocyk jest bardzo popularny i mnostwo go na allegro, nie tylko u tego jednego sprzedawcy. Dla mnie jednak skład ma znaczenie, ale kazdy robi jak uważa

Znalazlam fajny patent na ukladanie i segregacje ciuszków. Moze komus sie spodoba :)
Screenshot_20180425-133303.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180425-133303.jpg
    Screenshot_20180425-133303.jpg
    60,9 KB · Wyświetleń: 372
reklama
Fajne. Chociaż ja mam wszystkie ciuszki używane a przy nich często nie ma rozmiaru bo metki ucięte . I będę musiała wyciągać jakoś na oko . No i przy niektórych ciuchach pisze 0-3 . Ja nie ogarniam czy to jest np 56 czy 62 .. :D
Czasami na dwóch bodziakach jest napisane 62, a jak je położyć jeden na drugim ,to nagle albo z 62 robi się 74, albo 56...

A co do podmywania się po porodzie, to ja zwykła woda i ziaja intima. Najważniejsze jednak, jest dokładne umycie rąk po podmyciu się czy wizycie w toalecie.

Do góry