reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No tak, ale tamten kosztuje 200 zł, wiec lekka przesada. Wiadomo będę obserwowała i może wróci do ceny poprzedniej tzn 80 zł to wtedy lepiej kupić ten lepszy jakościowo, ale jeśli tak się nie stanie do końca maja to zamawiam ten, który wysłałam link. Nie musi być bawełna 100 %. Wcale to nie jest powiedziane, że bawełna to najlepszy wybór.
Wysłałam tam wczesniej link jak byś potrzebowała :)
Patrzę na te kocyki, które pokazujecie, te bambusowe i normalnie nie dowierzam w cenę, jeden kosztuje 999zł, cóż, nie mam drobnych :p
Jeszcze żeby to było 100% wiskozy bambusowej, ale nie, tam chyba złote nici wpletli, stąd taka cena.
Hahaha :D biorę !!! :D

reklama
Kup sobie te pudełka z Ikei : Zobacz załącznik 850672 Zobacz załącznik 850673 Zobacz załącznik 850674
Są różne wielkości i da się idealnie ułożyć w szufladę :) na kosmetyki, body, skarpetki. Się znajdzie miejsce. I ulozysz w drugą stronę a nie na kupke. Np ja po prasowaniu tak układałam jedno na drugie i się nie chciało zamknąć po wlozeniu 3/4 pajacy na siebie więc za dużo nie wejdzie. :D
Tak tylko do ikei mam daleko. Ponad 100 km :( musiałabym zamawiać online

Tak tylko do ikei mam daleko. Ponad 100 km :( musiałabym zamawiać online
Ja mam jeszcze dalej :(
Dlatego chciałam pierw zamówić ze strony Ikei ale tam mnie przesyłka zaskoczyła , bo 430zl.... Chyba konno jadą lub limuzyna, nie wiem..
Więc postanowiłam dołożyć 20zl i zamówić przez allegro. Musisz popatrzec bo ceny różne , od 23 za 1pakiet do 30paru zł.
W 1 komplecie jest 6pudelek. Ja zamówiłam 4 x 6 żeby móc sobie rozmieścić jak będę chciała w szufladzie :) ale zmierz sobie głębokość szuflady , żebyś się nie musiała denerwować jak ja :)

Jestem już uzależniona od wyszukiwania wszystkiego na Allegro z wyprawki hah.
Ledwo co przyszły mi te rzeczy za 180 zł od tego sprzedawcy „świat dziecka” to teraz zrobiłam takie teoretyczne zakupy u tego następnego sprzedawcy żeby po prostu mieć więcej rzeczy płacąc za jedna tylko wysyłkę i wyszło 220 zł z wysyłka.

Przyjdzie 10 maj i zamawiam [emoji5][emoji16]Zobacz załącznik 850570Zobacz załącznik 850571Zobacz załącznik 850572
Będziesz miała całą wyprawkę chyba jako pierwsza na forum :D
Ps. Moskitiera do wózka jest często w zestawie z wózkiem, więc upewnij się czy nie masz :) (tylko nie pamiętam czy ty masz już wózek kupiony)

Ja mam jeszcze dalej :(
Dlatego chciałam pierw zamówić ze strony Ikei ale tam mnie przesyłka zaskoczyła , bo 430zl.... Chyba konno jadą lub limuzyna, nie wiem..
Więc postanowiłam dołożyć 20zl i zamówić przez allegro. Musisz popatrzec bo ceny różne , od 23 za 1pakiet do 30paru zł.
W 1 komplecie jest 6pudelek. Ja zamówiłam 4 x 6 żeby móc sobie rozmieścić jak będę chciała w szufladzie :) ale zmierz sobie głębokość szuflady , żebyś się nie musiała denerwować jak ja :)
A nie masz możliwości dostawy do punktu ? U nas od jakiegoś czasu ( może trzy miesiące ? ) Jest punkt dostawy. Zamawiasz na internecie i przywożą w moim przypadku do Rzeszowa do ich punktu za 29zl :)
Pomyślę nad tymi pudełkami ale najpierw muszę to wyprać choćby na raz .. nie mogę się zabrać za to .
A co do komody z tego co pamiętam mam tą samą co ty tylko szerszą więc głębokość szuflad może być taka sama

Jak się nazywa ten sprzedawca ? Ja nie wiem jak to szukać :/ i zastanawiam się , bo jak pójdę z K na te zakupy w końcu to będę chciała sprawdzać jakie są ceny w internecie np w aptece. To która apteka internetowa jest najtańsza ? Bo różne są :/
Możesz sprawdzać wpisując w google daną rzecz i patrzeć na ceny na ceneo lub wpisywać daną rzecz na allegro i filtrować np cena od najmniejszej z dostawą :)

U mnie wychowawczyni starszego wie, że w maju już się nie pokażę raczej w szkole, ale mamy kontakt przez dziennik elektroniczny, to jest to jakieś wyjście.
Jak widzę te wozy to zawsze myślę o tobie.. kupilas już czy szukasz dopiero ? :)
Te pojazdu to jak SUVy
Screenshot_2018-04-25-23-39-26-720_com.facebook.katana.jpg

Załączniki

• Screenshot_2018-04-25-23-39-26-720_com.facebook.katana.jpg
    Screenshot_2018-04-25-23-39-26-720_com.facebook.katana.jpg
    95,5 KB · Wyświetleń: 377
Mój raz zmienił dziecku pieluszkę :D nałożył ją tył na przód.

Wy tak piszecie, że pielęgnacja siurka jest ciężka, nie dla mnie, co prawda jasiowi zwęził się napletek, ale muszę pamiętać o odciąganiu go podczas kąpieli (tu trochę zawiniłam ja, bo u Kuby w ogóle tego nie robiłam i nie mu się nie działo, a Jasio miał mastkę i po tym zrobił się kłopot). Za to boję się mycia piczek dziewczynkom, jak już się urodzą, nigdy nie przewijałam małej dziewczynki, jak siostra się urodziła miałam 9 lat i mama mi nie pozwalała, a tak to synków i brata.
U mamyginekolog są fajne artykuły o pielęgnacji chłopców i dziewczynek :)

Będziesz miała całą wyprawkę chyba jako pierwsza na forum :D
Ps. Moskitiera do wózka jest często w zestawie z wózkiem, więc upewnij się czy nie masz :) (tylko nie pamiętam czy ty masz już wózek kupiony)

Hah możliwe, ze tak będzie. Ale do połowy czerwca chce już wszystko za wyjątkiem laktatora, fotelika i fotela rozkładanego do pokoiku. Tak to wole być przygotowana. Dziś mi dziewczyna pisała na instagramie, która miała na początek października termin, a rodziła pod koniec sierpnia czyli w 34 tygodniu. Także różnie może być :D

No ja mam właśnie używany wózek także nie mam ani moskiterii ani przeciwdeszczowej folii, wiec zamawiam z Allegro ;D

reklama
Nie lubię takiego zachowania. Chyba bym przez to nie kupiła u takiego gościa .. on to chyba robi celowo żeby właśnie mieć kasę dodatkową jak ktoś ostatecznie nie sprawdzi koszyka nie ? No bo wątpię żeby nagle cena się zmieniła u dostawcy z 15 zł na 90 :/
Dziewczyny spokojnie :D sprzedawcy podobno tak robią w sytuacji jak nie mają jakiejś rzeczy na stanie w sklepie. Zwiększają mega cenę żeby ludzie w danej chwilii tego nie zamawiali a jak już to mają na stanie to wracają do pierwszej ceny. Podobno bardziej opłacalne jest dla nich jakieś takie przedłużanie ogłoszenia niż usuwanie a później wrzucanie nowego, bo wtedy musieliby od nowa za tą aukcje zapłacić czy jakoś tak ;)

Do góry