reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziekii. :) Myślę nad takim właśnie :) śliczne są ❤️ chyba zamówię :)

A twój kapal już kiedyś ? Nie stresuje się ? :)

Pewnie , że tak :) każda mama kiedyś miała to pierwsze dziecko , pierwsza kąpiel i spacer :)

Współczuję :( a próbowałaś tak jak doradziła ma czy jednak rezygnujesz bo tych pasków za dużo idzie ? Ja pomyślę gdzie mam tę dwa pudełka i może być się pozbyła gdyby któraś była chętna a data krótka :)

Nie no coś ty, żartowałam :D
Szkoda , jednak to kawałek :( ja bez mamy bym się czuła zle. A ma zamiar wyjechać do pracy za granicę jak już będę się czuła stabilnie przy małej. I też będzie mi ciężko :(

To zjedz całość i idź do niej posiedziec jak już będa Cię zbierać gazy :D też się jej odwdzieczysz :D
Kwestia przyzwyczajenia ;)

reklama
To pewnie zależy od piczki. Widzisz ja w ciąży już mam coś 4 raz .. przed ciążą też co chwilę coś miałam .. jak mała jest podatna to pewnie wystarczylo że brudnymi rączkami się podrapała czy coś
W sumie fakt jesli jest podatna.. ja czesto mialam cos jak uzuwalam wkladek higienicznych,teraz nie uzywam i ani razu nie mialam podraznienia,wkladki wysuszaly mi mala ;)

W sumie fakt jesli jest podatna.. ja czesto mialam cos jak uzuwalam wkladek higienicznych,teraz nie uzywam i ani razu nie mialam podraznienia,wkladki wysuszaly mi mala ;)
Ja to już wszystkiego probowalam .. kurde i majtki wygotowywalam nawet ręcznikami papierowymi się podcierac po myciu żeby bakteri nie przenosic . A i tak gdzieś łapie to świństwo

Oby im się nie odwiedziło :D bo inaczej mojego czeka foch :wściekła/y: jak nie dotrzyma słowa. Ale cóż nawet jeśli jemu się odwidzi to wykopać ubrać zmienić pieluchy itd trzeba będzie wyjścia nie będzie :laugh2:
Myślę , że nie będzie robił problemu. W końcu to tez jego dziecko i z chęcią umyje , posmaruje i ubierze :) chyba , że tylko kobiety tak mają :D

Ewa, na zachód od poznania mówisz:) nowy Tomyśl to moje miasto rodzinne. Dziś już tam nie mieszkam ale zawsze twierdzę że część mojego serca została właśnie tam.

Po porodzie wiele osób poleca tantum rosa. Jeśli nie unikne nacinania to może będę próbować. Na co dzień lactacyd i ostatnio też w zupełności wystarczal no ale bez nacinania to smigalam po oddziale jak nowka sztuka na następny dzień. Sam poród był ciężki. Po każdym miałam przetaczana krew ale krocze jakoś do zniesienia. Żeby sobie pomóc można pomyśleć o nadmuchanym kółku do pływania dla dzieci. Siadając na takim jest dużo przyjemniej niż na rannej piczce. Ale to wiadomo już w domu..

Moje dzisiejsze zakupy
Za 8 zł - dla małego i bluzka dla Natalki, żeby nie było że wszystko teraz dla braciszka ☺
20180425_150726.jpg
I za ponad 70 zł w tym moja koszula do karmienia.
20180425_150658.jpg
Powiem Wam że już o pieniądzach nie wspominając te ubranka z lumpeksu są dużo lepsze jakościowo od tych nowych polskich. A wybieram zawsze takie nic nie zniszczone. Materiał wydaje się grubszy i milszy w dotyku.

Załączniki

• 20180425_150726.jpg
    20180425_150726.jpg
    671,9 KB · Wyświetleń: 84
  • 20180425_150658.jpg
    20180425_150658.jpg
    864,8 KB · Wyświetleń: 80
No tak, ale widziałam że kilka osób kupowało od tego sprzedającego i specjalnie wrzuciłam sobie w zakładkę ten kocyk i wydawało mi się ze kilka dni temu była jeszcze cena 87 zł :D
Ja kupowałam ten kocyk od tego sprzedajacego za ok 80zl. Ale on widze lubi co jakis czas dac taka cene z dupy, ręcznik rozowy byl za 99zl gdzie inne kolory za 20, na drugi dzien rozowy byl juz za 20. Duzo sklepow tak robi, daja takie ceny i sporo osob kupuje bo uwierzcie mi duzo ludzi nie patrzy na cenę. Sprawdz jutro, pewnie cena wroci do normy :)
Dziekii. :) Myślę nad takim właśnie :) śliczne są [emoji173]️ chyba zamówię :)

A twój kapal już kiedyś ? Nie stresuje się ? :)

Pewnie , że tak :) każda mama kiedyś miała to pierwsze dziecko , pierwsza kąpiel i spacer :)

Współczuję :( a próbowałaś tak jak doradziła ma czy jednak rezygnujesz bo tych pasków za dużo idzie ? Ja pomyślę gdzie mam tę dwa pudełka i może być się pozbyła gdyby któraś była chętna a data krótka :)

Nie no coś ty, żartowałam :D
Szkoda , jednak to kawałek :( ja bez mamy bym się czuła zle. A ma zamiar wyjechać do pracy za granicę jak już będę się czuła stabilnie przy małej. I też będzie mi ciężko :(

To zjedz całość i idź do niej posiedziec jak już będa Cię zbierać gazy :D też się jej odwdzieczysz :D
Patrzcie dziewczyny ja sklad tych kocykow, ten rozowy ladnie wyglada ale niestety 60% akryl i 40% bawelna. Nie bedzie juz tak fajny, miły i dobry gatunkowo jak ten drugi. Tam jest 50% bawełna i 50% bambus. Polecam, kilka zł wiecej ale bez porownania.
Czytałam ostatnio że u dziewczynek Jest Gorzej bo trzeba uważać przy wycieraniu dupki na wargi sromowe i ogólnie tam się obsługiwać żeby nie podrażnić a żeby jednak było czysto . W sumie to mojego męża kuzynka 4 letnia była już u ginekologa bo miała jakiegoś grzyba czy bakterie..
No niestety nie jest tak latwo z chlopcami. Wielki problem zeby naciagnac napletek, tam sie zbiera największy brud. Jak dla mnie to mega klopotliwe. Z dziewczynka wystarczy pamietac w ktora strone myc i dbac o czystosc na maxa. U chlopca juz nie jest tak latwo. Syn ma stulejke, jak sika to mu robi sie taki balonik, juz 3 razy smarowalismy mascia po kilka miesiecy, naciagalismy delikatnie. Niestety nie obedzie sie chyba bez zabiegu :( a moj mlodszy brat prawie stracil pindola w dzieciństwie, karetka go na sygnale wiozla do szpitala, ta skorka.mu sie gdzies zacieła i nie szło sciagnac. Tez skonczylo sie zabiegiem. Dla mnie to masakra

Moje dzisiejsze zakupy
Za 8 zł - dla małego i bluzka dla Natalki, żeby nie było że wszystko teraz dla braciszka ☺
Zobacz załącznik 850628
I za ponad 70 zł w tym moja koszula do karmienia.
Zobacz załącznik 850629
Powiem Wam że już o pieniądzach nie wspominając te ubranka z lumpeksu są dużo lepsze jakościowo od tych nowych polskich. A wybieram zawsze takie nic nie zniszczone. Materiał wydaje się grubszy i milszy w dotyku.
Ja byłam z dwa razy w lumpeksie za ubrankami i znajduje w dwóch takich fajnych same z najlepszych firm. F&F , h&m itp. :) i da się znaleźć na prawdę ładne :) będę chodzić czasem :) cena 10 razy niższa a ubranko lepsze niż w sklepie :)
Super zakupy :)

Oby im się nie odwiedziło :D bo inaczej mojego czeka foch :wściekła/y: jak nie dotrzyma słowa. Ale cóż nawet jeśli jemu się odwidzi to wykopać ubrać zmienić pieluchy itd trzeba będzie wyjścia nie będzie :laugh2:
Mój raz zmienił dziecku pieluszkę :D nałożył ją tył na przód.

Wy tak piszecie, że pielęgnacja siurka jest ciężka, nie dla mnie, co prawda jasiowi zwęził się napletek, ale muszę pamiętać o odciąganiu go podczas kąpieli (tu trochę zawiniłam ja, bo u Kuby w ogóle tego nie robiłam i nie mu się nie działo, a Jasio miał mastkę i po tym zrobił się kłopot). Za to boję się mycia piczek dziewczynkom, jak już się urodzą, nigdy nie przewijałam małej dziewczynki, jak siostra się urodziła miałam 9 lat i mama mi nie pozwalała, a tak to synków i brata.

reklama
Do góry