reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Jestem już uzależniona od wyszukiwania wszystkiego na Allegro z wyprawki hah.
Ledwo co przyszły mi te rzeczy za 180 zł od tego sprzedawcy „świat dziecka” to teraz zrobiłam takie teoretyczne zakupy u tego następnego sprzedawcy żeby po prostu mieć więcej rzeczy płacąc za jedna tylko wysyłkę i wyszło 220 zł z wysyłka.

Przyjdzie 10 maj i zamawiam [emoji5][emoji16]
IMG_0837.jpg
IMG_0838.jpg
IMG_0839.jpg

Załączniki

• IMG_0837.jpg
    IMG_0837.jpg
    81,3 KB · Wyświetleń: 359
  • IMG_0838.jpg
    IMG_0838.jpg
    82,6 KB · Wyświetleń: 368
  • IMG_0839.jpg
    IMG_0839.jpg
    80,1 KB · Wyświetleń: 368
reklama
Byłam w Kauflandzie i kupiłam niechodki :D
Może się przydadzą :)
IMG_20180425_183125_600x800.jpg
Dziewczyna na FB ma do sprzedania różne fotele dla dzieci.
Screenshot_2018-04-25-13-29-06-733_com.facebook.lite.png

Spodobał mi taki dla małej , co myślicie ?
Screenshot_2018-04-25-13-28-43-969_com.facebook.lite.png

Załączniki

• IMG_20180425_183125_600x800.jpg
    IMG_20180425_183125_600x800.jpg
    144,7 KB · Wyświetleń: 291
  • Screenshot_2018-04-25-13-28-43-969_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-25-13-28-43-969_com.facebook.lite.png
    233,8 KB · Wyświetleń: 296
  • Screenshot_2018-04-25-13-29-06-733_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-25-13-29-06-733_com.facebook.lite.png
    361,2 KB · Wyświetleń: 306
Co na suche i popękane usta? Używałam przeróżnych pomadek od nivea do blistexa i nic... czasem pomaga krem bambino dla niemowlaków ale wiadomo że to tylko do używania w domu.
Może ktoś coś poleci sprawdzonego :)
Dodam że to doskwiera o każdej porze roku.
Ja używam pomadki neutrogena skoncentrowane nawilżenie mi pomaga :biggrin2:

Link do: KOCYK TKANY DZIERGANY BAWEŁNA 100x80 | RÓŻOWY

Tu jak coś znalazłam ładny kocyk w różnych kolorach, z dobrej jakości za 73 zł z wysyłka ;) ja go będę brała.
Dziekii. :) Myślę nad takim właśnie :) śliczne są ❤️ chyba zamówię :)
Ja umówiłam się z moim że on na początku kąpię mała a ja dopiero jak będę czuła że dam radę :biggrin2:
A twój kapal już kiedyś ? Nie stresuje się ? :)
Też mam taką nadzieję nauczymy się pewnie z czasem każda z nas kiedyś początkuje w tym temacie
Pewnie , że tak :) każda mama kiedyś miała to pierwsze dziecko , pierwsza kąpiel i spacer :)
Dziewczyny nie róbcie smaka [emoji53]bo ja tu zaraz padne. Ta dieta wcale mi się nie podoba [emoji53]
Współczuję :( a próbowałaś tak jak doradziła ma czy jednak rezygnujesz bo tych pasków za dużo idzie ? Ja pomyślę gdzie mam tę dwa pudełka i może być się pozbyła gdyby któraś była chętna a data krótka :)
Przepraszam nie chcialam :p
Moja mama jest jakies 40km ode mnie ;) nie tak tragicznie, chociaz czasem zaluje ze tak daleko :)
Nie no coś ty, żartowałam :D
Szkoda , jednak to kawałek :( ja bez mamy bym się czuła zle. A ma zamiar wyjechać do pracy za granicę jak już będę się czuła stabilnie przy małej. I też będzie mi ciężko :(
Dostalam od tesciowej winogrono ,caly kiść hyhy chyba przeprosinowe :p :D e bede miec gazy :D bo zawsze po tym sklepowym mam mega gazy :D

Dzis wraca moja corcia ❤❤
To zjedz całość i idź do niej posiedziec jak już będa Cię zbierać gazy :D też się jej odwdzieczysz :D

Macie dziewczyny zabójcze tempo pisania. To cudowne ale jak tak się zaczytać to nie umiem się do wszystkich odnieść bo i tak czytam na raty przy moich dziewczynach.
Zaciekawił mnie sok z hyczki... u mnie się na to mówi hyćka i to ponoć typowo poznańskie określenie. Niemniej faktycznie samo zdrowie i pycha. Kiedyś bardzo marzył mi się kurs towaroznawstwa zielarskiego. Może sie kiedyś marzenie spełni. Zapomnialam ostatnio o tym A to przecież takie ciekawe.
Na usta również polecam wazeline. Z tym że ja raz dziennie na noc smaruje bardzo solidna warstwę po prostu. To mi w zupełności wystarcza.
Wczoraj się strasznie strachu najadłam. Nie wiem co mi było. Czy to stres czy co innego ale czułam taki ucisk jakby w tchawicy że aż bolało jak oddychalam. Dopiero mocna miętowa guma trochę osłabiła to uczucie. No i wciąż mam wrażenie takiej ciężkości w kroczu. Dosłownie jakbym tam sobie kilogramowy kamień włożyła. Też tak Macie?
Zapewniam pierworodki kochane że z wszystkim dacie sobie doskonale radę. Ja rodzac moją Laure miałam 24 lata i zero styczności z jakimiś dziećmi. Ze strony męża pomoc powiedzmy niewielka. A jakoś samo przyszło. Kapanie, przewijanie, obcinanie paznokietkow... mamy wrodzoną czułość w sobie i każda jest na tyle ogarnięta by dziecku nie zrobić krzywdy. A w razie co położna zawsze służy pomocą. Miłość do dziecka jest magiczna. Za pół roku będziecie się śmiać że miałyscie wątpliwości w swoje siły :)
I choć pisze to całkiem serio to sama się zastanawiam jak nauczę się siusiaka pielęgnować... No ale to chyba nie aż takie straszne :)

Jestem już uzależniona od wyszukiwania wszystkiego na Allegro z wyprawki hah.
Ledwo co przyszły mi te rzeczy za 180 zł od tego sprzedawcy „świat dziecka” to teraz zrobiłam takie teoretyczne zakupy u tego następnego sprzedawcy żeby po prostu mieć więcej rzeczy płacąc za jedna tylko wysyłkę i wyszło 220 zł z wysyłka.

Przyjdzie 10 maj i zamawiam [emoji5][emoji16]Zobacz załącznik 850570Zobacz załącznik 850571Zobacz załącznik 850572
Jak się nazywa ten sprzedawca ? Ja nie wiem jak to szukać :/ i zastanawiam się , bo jak pójdę z K na te zakupy w końcu to będę chciała sprawdzać jakie są ceny w internecie np w aptece. To która apteka internetowa jest najtańsza ? Bo różne są :/

Dziekii. :) Myślę nad takim właśnie :) śliczne są ❤️ chyba zamówię :)

A twój kapal już kiedyś ? Nie stresuje się ? :)

Pewnie , że tak :) każda mama kiedyś miała to pierwsze dziecko , pierwsza kąpiel i spacer :)

Współczuję :( a próbowałaś tak jak doradziła ma czy jednak rezygnujesz bo tych pasków za dużo idzie ? Ja pomyślę gdzie mam tę dwa pudełka i może być się pozbyła gdyby któraś była chętna a data krótka :)

Nie no coś ty, żartowałam :D
Szkoda , jednak to kawałek :( ja bez mamy bym się czuła zle. A ma zamiar wyjechać do pracy za granicę jak już będę się czuła stabilnie przy małej. I też będzie mi ciężko :(

To zjedz całość i idź do niej posiedziec jak już będa Cię zbierać gazy :D też się jej odwdzieczysz :D
Nie nigdy nie kompal ale wogole się nie boi więc to wykorzystam taka będę wredna :tak:

reklama
Macie dziewczyny zabójcze tempo pisania. To cudowne ale jak tak się zaczytać to nie umiem się do wszystkich odnieść bo i tak czytam na raty przy moich dziewczynach.
Zaciekawił mnie sok z hyczki... u mnie się na to mówi hyćka i to ponoć typowo poznańskie określenie. Niemniej faktycznie samo zdrowie i pycha. Kiedyś bardzo marzył mi się kurs towaroznawstwa zielarskiego. Może sie kiedyś marzenie spełni. Zapomnialam ostatnio o tym A to przecież takie ciekawe.
Na usta również polecam wazeline. Z tym że ja raz dziennie na noc smaruje bardzo solidna warstwę po prostu. To mi w zupełności wystarcza.
Wczoraj się strasznie strachu najadłam. Nie wiem co mi było. Czy to stres czy co innego ale czułam taki ucisk jakby w tchawicy że aż bolało jak oddychalam. Dopiero mocna miętowa guma trochę osłabiła to uczucie. No i wciąż mam wrażenie takiej ciężkości w kroczu. Dosłownie jakbym tam sobie kilogramowy kamień włożyła. Też tak Macie?
Zapewniam pierworodki kochane że z wszystkim dacie sobie doskonale radę. Ja rodzac moją Laure miałam 24 lata i zero styczności z jakimiś dziećmi. Ze strony męża pomoc powiedzmy niewielka. A jakoś samo przyszło. Kapanie, przewijanie, obcinanie paznokietkow... mamy wrodzoną czułość w sobie i każda jest na tyle ogarnięta by dziecku nie zrobić krzywdy. A w razie co położna zawsze służy pomocą. Miłość do dziecka jest magiczna. Za pół roku będziecie się śmiać że miałyscie wątpliwości w swoje siły :)
I choć pisze to całkiem serio to sama się zastanawiam jak nauczę się siusiaka pielęgnować... No ale to chyba nie aż takie straszne :)
Tez ostatnio z kolezankami gadalam o myciu siusiaka, czy ja to ogarne :D chyba u dziewczynek nie ma zadnych problemow z myciem

Do góry