reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U nas w szpitalu kąpią dzieci po porodzie co dzień pod wieczór. Ja córkę urodziłam w niedzielę przed 16 i mała była kąpana koło 20 i na drugi dzień tak samo a we wtorek już mąż kąpał w domu. ☺
Myślałam, że w szpitalu mamy kąpią same :)
Fajnie , że mąż tak chętnie podszedł do tematu :) mój też będzie chciał wszystko robić, ale martwi się , że nie będzie go tyle czasu w domu i nic się nie nauczy :( nie wiem czasem jak go pocieszać. Najsmutniejsze jak mówi , że mała go pewnie nie będzie poznawać jak przyjedzie po kilku tygodniach.. ja bym oszalała nie widząc dziecka tyle czasu co on..

reklama
Ja zazwyczaj robię badania tak 3 dni wcześniej żebym miała wyniki na wizytę [emoji16] a namiary do położnej chyba podaje sie zaraz po urodzeniu dziecka w szpitalu [emoji16]i adres poradni dziecięcej do której będziemy jeździć z dzieckiem

Ja nie mam ani opinii ani doświadczenia. Ale ostatnio myślałam nad chusta i jednak balabym się nosić tak dziecka. Z moim szczęściem jeszcze bym krzywdę zrobiła. Bo nie daj Boże bym się potknęła i poleciała na przód.. tego się obawiam i raczej się nie zdecyduje :/

Rozumiem :) ja mam jeden taki zwykły ale duży, kupię jeden cieniutki i jeden grubszy :) i jeszcze taki jeden z podusia się wózka :):)
Ja na allegro zamoeilam zestaw podusxka taka plaska i kocyk minki za 32 zł od tego sprzedającego co ma dużo rzeczy :)w zakupowym kiedys wstawiłam zdjecie:)

Załączniki

• Screenshot_20180423-192815.png
    Screenshot_20180423-192815.png
    549,2 KB · Wyświetleń: 61
Myślałam, że w szpitalu mamy kąpią same :)
Fajnie , że mąż tak chętnie podszedł do tematu :) mój też będzie chciał wszystko robić, ale martwi się , że nie będzie go tyle czasu w domu i nic się nie nauczy :( nie wiem czasem jak go pocieszać. Najsmutniejsze jak mówi , że mała go pewnie nie będzie poznawać jak przyjedzie po kilku tygodniach.. ja bym oszalała nie widząc dziecka tyle czasu co on..
Wcale się mu nie dziwię...ja mojego męża nie raz też wysylalam za granicę to mówił że nie da rady beze mnie . A teraz jak mały w drodze to u męża w pracy co chwilę jakieś zmiany i niezadowolony jest ale mówi że nigdy w życiu nie pozwoli na to by dziecko wychowalo się bez ojca.. może dlatego że u mojej kuzynki widzimy obrazek że tatuś za granicą jak przyjeżdża to nie umie się zająć dzieciami a one się cieszą że tatuś przyjeżdża bo przywiezie słodycze.. no i w sumie też bym nie chciała żeby pracował na delegacji. Mój tato się przez to rozbił , szwagier właśnie teraz też na delegacji i zaczyna pić .. i ciągle tłumaczenia że przecież wszyscy piją to on nie będzie siedział o suchym pysku.. ale w sumie jakbym ja mieszkała za granicą na jakis domach z młodymi ludźmi to pewnie też byłoby piwkowanie

reklama
Ja na allegro zamoeilam zestaw podusxka taka plaska i kocyk minki za 32 zł od tego sprzedającego co ma dużo rzeczy :)w zakupowym kiedys wstawiłam zdjecie:)
Śliczny ❤️ i nie drogi :)
Ja rozejrze się po sklepach, poza kołderka i podusia (wypełnieniem i poszewkami na zmianę) będę chciała kupić kocyk i poduszeczkę. Na FB wpadły mi w oko te komplety :
Ten wezmę na pewno do łóżeczka plus ochraniacz modułowy :Screenshot_2018-04-18-22-38-00-407_com.facebook.lite.png
Na zmianę ale to już później, dokupie któryś z tych ze zwyklym płaskim ochraniaczem plus jeden z nich do wózka :)
Screenshot_2018-04-19-09-34-21-465_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-04-19-09-34-42-374_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-04-19-09-35-42-510_com.facebook.lite.png Screenshot_2018-04-19-09-35-06-852_com.facebook.lite.png
Ale zdecydować się nie mogę :D
A wam które dwa się podobają najbardziej z tych czterech ?:) Czy w sklepach lepiej coś znaleźć, bo ładniejsze są ?

Załączniki

• Screenshot_2018-04-18-22-38-00-407_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-18-22-38-00-407_com.facebook.lite.png
    260 KB · Wyświetleń: 131
  • Screenshot_2018-04-19-09-34-21-465_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-19-09-34-21-465_com.facebook.lite.png
    156,3 KB · Wyświetleń: 141
  • Screenshot_2018-04-19-09-34-42-374_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-19-09-34-42-374_com.facebook.lite.png
    158,5 KB · Wyświetleń: 144
  • Screenshot_2018-04-19-09-35-42-510_com.facebook.lite.png
    Screenshot_2018-04-19-09-35-42-510_com.facebook.lite.png