reklama
zanka200389
Fanka BB :)
Juz zrobiłam przed wizytą. Zjadłam ciastka z cukrem [emoji4]bo domyślałam się ze tak to się skończy [emoji4]Oj :/ dla dobra córki dasz radę :* robisz sobie dziś jakiś smakołyk na tymczasowe pożegnanie ze swoboda jedzenia? Super słyszeć że mała jest zdrowa!
oliwiapatrycja
Ja zawsze tydzień przed wizyta robię badanie krwi i moczuDziewczyny jak wcześnie przed wizytą u ginekologa robicie badania?
zanka200389
Jak najwcześniej 2/3 dni przed wizytąDziewczyny jak wcześnie przed wizytą u ginekologa robicie badania?
Anulaa88
Różnie. Tydzień, czasem 1.5 przed[emoji4] Jeśli chodzi o morfologię i mocz to najwcześniej tydzień przed.Dziewczyny jak wcześnie przed wizytą u ginekologa robicie badania?
Jak są jakieś dziwne badania to dzwonię i pytam, ile trzeba czekać na wyniki[emoji4]
G
gosc12
Gość
Ja nie mam ani opinii ani doświadczenia. Ale ostatnio myślałam nad chusta i jednak balabym się nosić tak dziecka. Z moim szczęściem jeszcze bym krzywdę zrobiła. Bo nie daj Boże bym się potknęła i poleciała na przód.. tego się obawiam i raczej się nie zdecyduje :/Dziewczyny a macie jakieś opinie i doświadczenie z chustami bądź bardziej z nosidłami? Przy córce nie miałam a teraz bym chciała żeby chociażby po młodą do przedszkola podskoczyć nie wyciągając wózka. Ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem od kiedy można nosić dzieciaczki w nosidełkach bądź chustach.
Rozumiem ja mam jeden taki zwykły ale duży, kupię jeden cieniutki i jeden grubszy i jeszcze taki jeden z podusia do wózkaNie wiem co za materiał ale z jednej strony taki jakby polarek z drugiej taki misiowaty..nie znam się co to.. ale jest raczej cienki i taki milusi .
Kocykow już nie bede kupować bo mam ten, taki minki z allegro , po synku biały czy jakiś kremowy, i że 3 kocyki takie bardziej męskie ale po domu jak się tamte pobrudza czy cos mogą być i w samochodziki
Ostatnio edytowane przez moderatora:
G
gosc12
Gość
Ja nie mam. Ale pytałam mamy, mowila, że przestały chodzić po porodzie.. więc nie wiem. Muszę się dowiedzieć gdziesDziewczyny mam pytanie o położną środowiskową, bo ja chyba jakaś niedouczona jestem czy wy już macie wybraną położną i spotykacie się z nią już w czasie ciąży? Czy dopiero po porodzie będzie do was do domu przychodzić? Dziewczyny na fitnesie mnie przestraszyły, jedna mówi ze chodzi do położnej na wizyty od początku ciąży a druga właśnie szuka gdzie się zapisać a termin ma za 2 msce. A ja nawet nie wiem gdzie to się zapisuje, kiedy itp
Biedroneczka10
Chustować można od urodzenia, tylko trzeba nauczyć się odpowiednio motać. Nasze dziecko będzie pierwsze, ale generalnie nosiłam kilka razy kilka maleństw (3miesiace, rok, około 2lata) i powiem Ci, że super sprawa. Tylko motały mnie koleżanki, bo ja jeszcze nie potrafię zbytnio. U nas będzie to zakup konieczny. Nie wyobrażam sobie, by wszędzie chodzić z wózkiem. [emoji1] [emoji1] Oboje jesteśmy w kręceni w hustowanie, więc pewnie będzie kłótnia o to kto ma nosić
Właśnie znalazłam w Krakowie warsztaty chustonoszenia i zapraszają mamusie w ciąży i tatusiów też, więc chyba się zorientuje w terminach i pójdę. 2 h trwają i pokazują co i jak i doradzają chusty i można u nich kupić albo wypożyczyć chustę.
Nosidełko ponoć dopiero jak dziecko samo siedzi no to jakieś 5-6 miesięcy a może i później więc zainteresuje się tematem chust jednak
G
gosc12
Gość
Hej ja tak czasem mam. Jest to dla mnie cudowne a zarazem przerażająceCześć wszystkim! W końcu postanowiłam założyć konto :-) jestem w 24 tygodniu, termin na połowę sierpnia. Też tak macie że nie dowierzacie że tam w środku jest fajny mały człowiek? :-) Pozdrawiam!
Oczekujesz na córeczkę czy synka ?
reklama
G
gosc12
Gość
Współczuję cukrzycy.. przyzwyczaisz się do diety.Dziewczyny ja juz po wizycie. Córka duża zdrowa 750g, ale niestety cukrzyca ciazowa wiec od jutra dieta no i wizyta w poradni
Super , że z malutka wszytko dobrze