reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny a macie jakieś opinie i doświadczenie z chustami bądź bardziej z nosidłami? Przy córce nie miałam a teraz bym chciała żeby chociażby po młodą do przedszkola podskoczyć nie wyciągając wózka. Ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem od kiedy można nosić dzieciaczki w nosidełkach bądź chustach.
Ja nie mam ani opinii ani doświadczenia. Ale ostatnio myślałam nad chusta i jednak balabym się nosić tak dziecka. Z moim szczęściem jeszcze bym krzywdę zrobiła. Bo nie daj Boże bym się potknęła i poleciała na przód.. tego się obawiam i raczej się nie zdecyduje :/
Nie wiem co za materiał ale z jednej strony taki jakby polarek z drugiej taki misiowaty..nie znam się co to..:p ale jest raczej cienki i taki milusi .
Kocykow już nie bede kupować bo mam ten, taki minki z allegro , po synku biały czy jakiś kremowy, i że 3 kocyki takie bardziej męskie ale po domu jak się tamte pobrudza czy cos mogą być i w samochodziki:D
Rozumiem :) ja mam jeden taki zwykły ale duży, kupię jeden cieniutki i jeden grubszy :) i jeszcze taki jeden z podusia do wózka :):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny mam pytanie o położną środowiskową, bo ja chyba jakaś niedouczona jestem :D czy wy już macie wybraną położną i spotykacie się z nią już w czasie ciąży? Czy dopiero po porodzie będzie do was do domu przychodzić? Dziewczyny na fitnesie mnie przestraszyły, jedna mówi ze chodzi do położnej na wizyty od początku ciąży a druga właśnie szuka gdzie się zapisać a termin ma za 2 msce. A ja nawet nie wiem gdzie to się zapisuje, kiedy itp :p
Ja nie mam. Ale pytałam mamy, mowila, że przestały chodzić po porodzie.. więc nie wiem. Muszę się dowiedzieć gdzies

Chustować można od urodzenia, tylko trzeba nauczyć się odpowiednio motać. Nasze dziecko będzie pierwsze, ale generalnie nosiłam kilka razy kilka maleństw (3miesiace, rok, około 2lata) i powiem Ci, że super sprawa. Tylko motały mnie koleżanki, bo ja jeszcze nie potrafię zbytnio. U nas będzie to zakup konieczny. Nie wyobrażam sobie, by wszędzie chodzić z wózkiem. [emoji1] [emoji1] Oboje jesteśmy w kręceni w hustowanie, więc pewnie będzie kłótnia o to kto ma nosić ;)

Właśnie znalazłam w Krakowie warsztaty chustonoszenia i zapraszają mamusie w ciąży i tatusiów też, więc chyba się zorientuje w terminach i pójdę. 2 h trwają i pokazują co i jak i doradzają chusty i można u nich kupić albo wypożyczyć chustę.
Nosidełko ponoć dopiero jak dziecko samo siedzi no to jakieś 5-6 miesięcy a może i później więc zainteresuje się tematem chust jednak:)

Cześć wszystkim! W końcu postanowiłam założyć konto :-) jestem w 24 tygodniu, termin na połowę sierpnia. Też tak macie że nie dowierzacie że tam w środku jest fajny mały człowiek? :-) Pozdrawiam!
Hej :) ja tak czasem mam. Jest to dla mnie cudowne a zarazem przerażające :laugh2:
Oczekujesz na córeczkę czy synka ?:)

reklama
Do góry