reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Super wyniki !:)
To nabieraj masy chudzinko :*

Dużo kupujesz na 56 ? Ja mam może z 6ubranek.. wydaje mi się , że takie maleńkie te 56 i zaczęłam kupowanie od 62

Ciekawe ile będę miała na koniec :D
To 5kg nie dużo :) ile tyjesz na miesiąc ? Mi wychodzi kilogram. Bo w lutym przytyłam 2,5 nie wiem czemu nagle tak dużo a później po równym kilogramie :p
Nie wiem ile na miesiąc :) ze 2kg gdzieś chyba, zobacze ile będe ważyć w czwartek u gin to Ci powiem :p

reklama
Nie wiem ja znalazłam oilatum i przekonały mnie opinię..o tamtym nie czytałam. I nie wiem na jakieś ty stronie patrzysz za cenami ale ja będę zamawiać z tej co w załączniku. I wiele innych rzeczy mają nawet kocyki. Darmowa dostawa od 250 zł chyba. Ja się zalapie

Co do ciąży też szybko poczułam pragnienie dziecka też w szkole średniej . Ale jakoś nigdy nie wyobrażałam sobie zajść w ciążę pomimo tego że zaręczyny były i ślub zaplanowany też .. zawsze dla mnie ważne było ustatkowanie. Właśnie żeby ślub był skoro chcemy go wziąć. Żebyśmy mieszkali sami skoro to było możliwe . Żeby chociaż jedno prace miało stałą .. z resztą jakos bałam się że jednak młoda jestem i mogę mieć chwilowe pragnienie czegoś a decyzja o dziecku nie jest decyzja którą można zmienić . Bynajmniej ja bym nie mogła ;) ciążę planowałam i ostatnio nawet mówiłam do męża że cieszę się że tak nam się udało bo staraliśmy się półtora roku i tak się cieszymy oboje , przeżywamy to bardzo mocno, pewnie dlatego że jest to dla nas czas długo wyczekiwanyZobacz załącznik 849827

My też przed tą ciążą powiedzieliśmy sobie , że pierw mieszkanie i ślub dopiero dziecko. Ale widocznie los tak chciał , że postawił nam na drodze Alicję w międzyczasie :) bez której sobie nie wyobrażam już życia. Mieszkanie jest w trakcie meblowania i ostatnich dokonczen po zalaniu, pracę Kamil ma stałą , dostał się prawdopodobnie do lepszej firmy i będzie przy nas dużo częściej niż był dotychczas.
No a wcześniej tak.. nie myślałam o tym , że nie mamy jeszcze mieszkania, mało kasy i ogólnie nie zorganizowani. Po prostu czułam instynkt macierzyński.

Muszę spojrzeć w aptece jakie są ceny i poczytać jeszcze opinie na temat tych trzech firm :) ale dobrze wiedzieć , że oilatum chwalony :) dziekii ;-*

Ja dostałam od siostry męża tą karuzele także nic nie płaciłam, taka ze zwierzatkami łatwo je zdjac do prania czy cos .Taka sama jak na tym zdjęciu. Na pilot że można ją z odleglosci włączyc czy wyłączyc, projektor , 3 dzwieki melodi chyba las,szum i bicie serca cos takoego .Karuzela moze się krecic z dzwiekiem lub bez dźwięku tak samo prijektor .
Teraz na allegro patrzyłam to są już trochę inne nowsze i inne misie ale też fajneZobacz załącznik 849826 Zobacz załącznik 849835
Ładna i dużo opcji :)
Ale cena też ładna :D

Kobietki,
wiem że są u nas Mamy obeznane w temacie tarczycy. Powiedźcie mi ile się czeka na wyniki anty TPO i anty te drugie? Nie pamiętam nazwy.
W piątek mam wizytę i nie wiem czy jak pójdę jutro to czy mi wyrobią wyniki na piątek czy mogę iść w środę. I drugie pytanko to czy w dzień badania krwi na tarczycę bierzecie euthyrox czy nie?
Nie biore wtedy euthyroxu :) a na wyniki nie kojarze ile sie czeka niestety

Dziewczyny a macie jakieś opinie i doświadczenie z chustami bądź bardziej z nosidłami? Przy córce nie miałam a teraz bym chciała żeby chociażby po młodą do przedszkola podskoczyć nie wyciągając wózka. Ale kompletnie się na tym nie znam i nie wiem od kiedy można nosić dzieciaczki w nosidełkach bądź chustach.

Ja się nie znam, ale dostałam za darmo nosidełko chicco takie, ze mam na plecy jak plecak uchwyty a dzidzia na brzuchu będzie i będę zarzucała na brzuch małą i takim sposobem jak już mój wróci do pracy po miesiącu w domku to przynajmniej uda mi się wziąć za jednym razem psa na spacer, dziecko na brzuch, zamknę mieszkanie i zejdę do piwnicy po wózek i będę mogła ją przerzucić do wózka i spokojnie wyjść ;) nie wyobrażam sobie tego inaczej [emoji5]

Kobietki,
wiem że są u nas Mamy obeznane w temacie tarczycy. Powiedźcie mi ile się czeka na wyniki anty TPO i anty te drugie? Nie pamiętam nazwy.
W piątek mam wizytę i nie wiem czy jak pójdę jutro to czy mi wyrobią wyniki na piątek czy mogę iść w środę. I drugie pytanko to czy w dzień badania krwi na tarczycę bierzecie euthyrox czy nie?

Ja jak pójdę na tsh to rano nie wezmę tabletki tylko zabiorę ze sobą i zaraz po badaniu sobie łyknę.

reklama
Do góry