reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Juz pisalam ze w De mieszkam to teraz napiszę wam Ja nie oni mają podejście do spraw pielegnacj noworodka początkowo bylam dceptyczna ale po przemysleniu stwierdzam że mają rację jeżeli chodzi o poród naturalny kobieta wychodzić może do domu po kilku godzinach po cc tydzień w szpitalu. 1 mycie najlepiej 10 dnia oczywiście dziecka, bez chemii we. Mleko matki, na pępek nic ma wyschnac sam, ciemieniucha olejek migdałowy, nie kupowanie dużej ilości kosmetyków najlepiej 0 bo chemia, wyciąganie pupy szczególnie w 1 dniach w domu woda i płatkami kosmetycznym.Co do tych chusteczek to poczytajcie w necie jaki syf tam jest fajne wygodne i pachnące ale i dużo złego. Nudzi mi się trochę w tym szpitalu to pisze takie eseje

reklama
Powiem tak jak usłyszę ze, ,ciąża nie boli" od kogoś to dam w łeb bo co z tymi wszystkimi; zgagami, wymioty, bóle więzadeł ( przez rozciaganie) bole przy kichaniu nagłym wstawaniu, migreny,rwa kulszowa, niestrawność, ogólne inwalidztwo przy poruszaniu się, zadyszka, zmiany skórne, uczulenia, sikanie po nocy, łzy w oczach na widok noworodka w tv. Pewnie wiele ominelam na Plus widzę u siebie ładne włosy, mocne paznokcie i gładką skórę.
Ja już jednej babci powiedziałam: jak słyszę, że ciąża to nie choroba to zygac mi się chce.. może i nie choroba, ale podczas ciąży można się czuć gorzej niż chorym...

To podziwiam dziewczyny, bo ja w sukienkach to tylko na jakieś wyjście albo ewentualnie czasami w lato w takich letnich chodzę. 90% czasu w spodniach :D
Kiedyś też tak miałam[emoji4] niestety albo stety praca na mnie wymusiła chodzenie w sukienkach i jestem szczęśliwa[emoji16] nie wyobrażam sobie już lata w pracy w długich gaciach[emoji16]

Ja już jednej babci powiedziałam: jak słyszę, że ciąża to nie choroba to zygac mi się chce.. może i nie choroba, ale podczas ciąży można się czuć gorzej niż chorym...
Ja już usłyszałam to hasło w stosunku do mnie w momencie jak zaczęłam się mocno wahać i wątpić, że przez cały dzień przejdę ok 20 km w Bieszczadach w 6 miesiącu ciąży. Ale dałam sobie spokój, nic nie skomentowałam.

Ja już usłyszałam to hasło w stosunku do mnie w momencie jak zaczęłam się mocno wahać i wątpić, że przez cały dzień przejdę ok 20 km w Bieszczadach w 6 miesiącu ciąży. Ale dałam sobie spokój, nic nie skomentowałam.
Kochana w przychodni tak długo się gryzłam w język, że w końcu nie wytrzymałam [emoji23]

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Kochana w przychodni tak długo się gryzłam w język, że w końcu nie wytrzymałam [emoji23]

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app
Nie dziwię się, jak jeszcze raz to usłyszę na pewno nie zostawię tego bez echa. Zwłaszcza jak powie to osoba, która nie była w ciąży czy osoba, która w niej nie będzie bo jest facetem jak w powyższym przypadku :o, no zero wyobraźni.

Cześć dziewczyny:) u mnie tez pogoda zapowiada się piękna;) brzuszek mam coraz większy i bardziej widoczny ;) jasne ciąża to nie choroba ale każda z nas ma różne dolegliwości które jakoś musimy znosić[emoji16]

Witam sie z Wami niedzielnie ;) nie bylo mnie tutaj kilka dni i mam do nadrobienia 150 stron.. Chyba nie dam rady :/

Mam do Was pytanie, czy Wasze dzieciaczki tez zaczely tak szalec w brzuchach? Moj synus od dwoch dni nie daje mi w nocy spac tak sie wierci. Nad ranem tez. Zobaczymy czy w ciagu dnia tez bedzie taki ruchliwy bo troche sie denerwuje czy wszystko u jiego w porzadku.. Ehh nie rusza sie - stres, rusza sie - tez stres czy nie rusza sie przypadkiem za bardzo i czy nie dzieje mu sie cos zlego :/

Pieknej niedzieli Wam zycze ;) u nas od kilku dni taka piekna pogoda ze chce sie zyc.

Ja tez ostatnio troche lepiej sie czuje i w koncu moge co nieco zrobic ;) i nawet cera mi sie poprawila w koncu :) ostatnio tylko chodzenie po schodach sprawia mi problemy a mieszkam chwilowo na 4 pietrze bez windy..

reklama
Powiem tak jak usłyszę ze, ,ciąża nie boli" od kogoś to dam w łeb bo co z tymi wszystkimi; zgagami, wymioty, bóle więzadeł ( przez rozciaganie) bole przy kichaniu nagłym wstawaniu, migreny,rwa kulszowa, niestrawność, ogólne inwalidztwo przy poruszaniu się, zadyszka, zmiany skórne, uczulenia, sikanie po nocy, łzy w oczach na widok noworodka w tv. Pewnie wiele ominelam na Plus widzę u siebie ładne włosy, mocne paznokcie i gładką skórę.
W pełni się z tobą zgadzam. W 2 poprzednich ciążach nie czułam żadnych dolegliwości ciążowych oprócz dużego niewygodnego brzucha pod koniec. Za to teraz 3cia ciąża to zupełnie inna bajka. Ciągle coś mnie boli a to rwana to kręgosłup, miałam mdłości no i problemy z tym guzem. Ta ciąża daje mi popalić za 3. Chociaż od kilku dni jest fajnie nic mnie nie boli o dziwo. Każda ciąża jest inna i nie ma co generalizować ale takie stwierdzenie, że ciąża to nie choroba działa na mnie jak płachta na byka
Wiadomo juz coś więcej co z twoją wątrobą? Dlugo będą cię jeszcze trzymali w szpitalu?

Do góry