reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziękuje :) bardzo przeżyła pierwsza, tym bardziej, że bylaby już na równo ze mną. Więc na razie czarne myśli. Ale czuję , że będzie dobrze.

Ale prezentów :) a co to ta biedronka ?

W 21 miałam 3,7cm. Ale 2,7 to wcale nie jest mało. Nie stresuj się , bo to bardziej szkodzi. Jesteś pod kontrolą lekarza. Ale gdybyś miała skurcze to lepiej jedz na IP żeby podczas się nie skracała. Poduszka pod pupę i odpoczywaj :)

Ja nie oglądałam tego nigdy ale pamiętam, że kiedys o tym programie pisały tu dziewczyny.
Bardziej pszczółka :) no chyba że nie widzę biedronki :D a to jest folia z nadrukiem a w środku pieluszka :)

reklama
A no rozumiem , to jest bardzo ciężko w takim razie. Ja mam luz bo niby mieszkanie, ale trzy pokojowe. Jeden mamy, drugi brata a trzeci mój w którym mieszkam od zawsze i jest w sam raz, miejsce na łóżeczko, metrowa komode resztę mebli. I mieszkamy tu z K.
Ważne , że macie już kupione nowe i w trakcie remontu. Teraz już z górki. A co zostało do zrobienia ?
Dziękuje :) było już gotowe, brakowało tylko mebli. Ale nas zalało i całe szczęście ich nie było jeszcze. Bo byl problem z ubezpieczeniem. Właścicielka mieszkania która mieszka w stanach nie chciała nam wysłać upoważnienia do odbioru pieniędzy. Czekamy już drugi tydzień. Ma wysłać w tym tygodniu.. później to już będzie cudownie. Marzę o tym od zawsze. O wspólnej wannie z K , małej w łóżeczku. Mojej kuchni, i ogólnie miejscu gdzie jestem Panią swojego. [emoji173]️
Czyli to mieszkanie będziecie wynajmować od tej pani ze stanów czy kupujecie od niej? Bo zrozumiałam, że będziecie je remontować i urządzać, ale nie jest wasze?

Chuda byłam, nie wyglądało to dobrze, uwierz. Niezdrowo wyglądałam, ale przytyć nie mogłam. Oby coś zostało po ciąży. A gratuluję przełamania co do sukienek! Cudna sprawa, co nie? Sama też chodzę od roku tylko w sukienkach. Spodnie miałam ubrane dwa-trzy razy przez ten czas i miałam wrażenie, że wszyscy się na mnie patrzą bo dziwnie wyglądam hah [emoji1]
To podziwiam dziewczyny, bo ja w sukienkach to tylko na jakieś wyjście albo ewentualnie czasami w lato w takich letnich chodzę. 90% czasu w spodniach :D

O rany, to co by powiedziały o mnie jak ja z małego B mam pełne B aktualnie.
Ja też chcę i się nie boje karmić. Ale jak będzie to zobaczymy :)

Ale przed porodem chyba nie zdążycie nie ?:(
A u mamy nie masz miejsca na większą komodę ? My też obecnie z moją mama mieszkamy bo nasze czeka na umeblowanie. A wyprowadzić na swoje się chcemy jakoś miesiąc/dwa/trzy po porodzie. Zależy jak będę sobie radziła, bo jednak tam będę sama. I wywieźliśmy mamy mała komodę do naszego mieszkania a kupiliśmy swoją większą, która później zabierzemy. Może też tak zrób ?:*

To same body wystarcza pod kombinezon ? Myślałam , że jeszcze bluzę/sweterek co kolwiek. Ale takie rzeczy to już chyba będę wiedziala na bieżąco. Nie ma co myśleć na zapas plus 4miesiace :D

A teraz podobno weszło, że po 7dniach nie wywołują tylko dalej chodzisz na ktg i dopiero jak minie 42 :/

Też nie wiedziałam :D a co gorsze, nie iem czy nie będę musiała od nowa prac i prasować części gotowych ubranek. Bo powkladalam w nową komodę i delikatnie przeszły zapachem "nowego mebla" :(
Do nowej komody radze włożyć jakieś ubrania szmaty żeby przeszły właśnie tymi farbami klejami i wyprać to straszna chemia tak pozbedziez się tego zapachu moja stała tydzień pustą i otwarta i nic nie pomogło nawet ocet żaden. Najpierw włóż jakieś często używane inne rzeczy potem dziecięce rzeczy

Witam się dziewczynki z rana :) u mnie zapowiada się ładna pogoda mam nadzieję że ładny dzień :)
Najadłam się wczoraj kiełbaski z grilla i w nocy bolał mnie zakładek.. a nie moglam niektórym z was uwierzyć że tak jest :(

Z dnia na dzień czuje się coraz cięższa i większa.. już nie mogę tak jak parę tygodni temu żwawo się przekręcić bo zaraz coś zaboli albo ucisnie na pęcherz. Już teraz czuję ze ktoś cały czas jest w brzuszku. Ale to wszystko jest takie piękne ze ani trochę mi to nie przeszkadza :) wręcz przeciwnie [emoji4]

reklama
Powiem tak jak usłyszę ze, ,ciąża nie boli" od kogoś to dam w łeb bo co z tymi wszystkimi; zgagami, wymioty, bóle więzadeł ( przez rozciaganie) bole przy kichaniu nagłym wstawaniu, migreny,rwa kulszowa, niestrawność, ogólne inwalidztwo przy poruszaniu się, zadyszka, zmiany skórne, uczulenia, sikanie po nocy, łzy w oczach na widok noworodka w tv. Pewnie wiele ominelam na Plus widzę u siebie ładne włosy, mocne paznokcie i gładką skórę.

Do góry