reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zaraz zobaczę :) dziekii :)

No tak. :) Dlatego js tej jednej mniejszej nawet nie będę brała do szpitala. Zostawię sobie na po domu jak brzuch zmaleje, i ogólnie się zmniejsze :D
Ja nie lubię na ramiączkach, wolałabym z długim rękawem gdybym miała tylko taki wybór :D ale na pewno chłodniej :) a co bierzesz na poród ?

Ble. Co ty gadasz :D

Ja tak sobie poprzeczkę ustawiam od 12, potem 20, 24, teraz 30 :D

To super , a tak się martwiłas :*
A gdzie Ty robiłaś badanie , że takie luksusy ?:D

Biedactwo. Widziałam wcześniej w reklamie , że dziewczynka się urodziła w 24 i też ciężko chora. Aż mi się płakać zachciało.
Nigdy nie wiadomo kiedy będzie ten "bezpieczny" wczesny tydzień. A w TV jak leciał ten program : moje 600g szczęścia. To te dzieciaczki zdrowe się rodziły ? Bo to też jakoś 23/4 TC chyba nie ?
Ja tego nie oglądam. Oglądnęłam raz i potem chodziłam kilka dni roztrzęsiona. Więcej nie miałam odwagi

reklama
Polecam Ci na FB dopisać się do grupy mamy z Rzeszowa i okolic :) cała baza wiedzy o wszystkim :) szpitalach, lekarzach, dzieciach, zakupach :)

Musi mieć ojciec taka rozpinaną koszule najlepiej. Wiesz nie ściąga jej, tylko rozpina i dostaje maluszka do siebie :)
Ja znów wróciłam z tego firmowego sklepu zielonej budki [emoji23][emoji23]
Lody Manhattan 1400 ml za 2.50 zł [emoji23]
Rożki Lion , kaktus, KitKat, Princessa po 70 gr [emoji23]
Lody kaktus na patyku zielone i pomarańczowe po 20 gr, a różowe po 30 gr [emoji23]
Lody wodne nestea po 50 gr [emoji23]
Wróciliśmy do domu i ledwo zmieściłam do zamrażalnika [emoji23][emoji23]
Czemu u mnie takiego nie ma :(:(:( i aż tyle tego jest ? U mnie w mieście to by baby światami wynosiły, albo jedna by wzięła cała lodówkę :D

Czemu u mnie takiego nie ma :(:(:( i aż tyle tego jest ? U mnie w mieście to by baby światami wynosiły, albo jedna by wzięła cała lodówkę :D
To jest sklep firmowy zielonej budki i dowożą na bieżąco prosto z magazynów. Teraz wyprzedają lody w poprzedniego roku (terminy ważności są ok) żeby zrobić miejsce na magazynie na bieżącą produkcję [emoji14]
A zawsze lepiej taniej sprzedać, niż wyrzucić i nic nie zarobić :) u nas tam kolejki na potęgę. Popołudniu już nie ma po co jechać tak na prawdę.
Mąż dziś stal w kolejce a ja dorzucałam do koszyka [emoji23][emoji23][emoji23]
IMG_20180421_112547.jpg

Załączniki

• IMG_20180421_112547.jpg
    IMG_20180421_112547.jpg
    88,6 KB · Wyświetleń: 250

No tak. :) Dlatego js tej jednej mniejszej nawet nie będę brała do szpitala. Zostawię sobie na po domu jak brzuch zmaleje, i ogólnie się zmniejsze :D
Ja nie lubię na ramiączkach, wolałabym z długim rękawem gdybym miała tylko taki wybór :D ale na pewno chłodniej :) a co bierzesz na poród ?

Biedactwo. Widziałam wcześniej w reklamie , że dziewczynka się urodziła w 24 i też ciężko chora. Aż mi się płakać zachciało.
Nigdy nie wiadomo kiedy będzie ten "bezpieczny" wczesny tydzień. A w TV jak leciał ten program : moje 600g szczęścia. To te dzieciaczki zdrowe się rodziły ? Bo to też jakoś 23/4 TC chyba nie ?
W takim prywatnym ośrodku multimedica gdzie byłam wcześniej na Usg 1 i 2 , jak chodzę do innej na NFZ to już takich luksusow nie ma :p

Nie oglądałam tego programu bo później ryczałam cały dzień. Większość dzieci z tego tygodnia jest bardziej lub mniej chora niestety.

Haha mamy to samo[emoji4] ja niestety sprzątać nie mogę teraz. Jedyne na co mi pozwala mąż to wieszanie prania[emoji16][emoji23] ale masz rację... bałagan robi się sam[emoji23][emoji23][emoji23]
Mój dzisiaj idzie na wieczór kawalerski, więc mam wieczór z serialami[emoji4]
Z serialami i z Nami :D
U mnie też bałagan sam się robi, główni winowajcy; "to nie jaaaaa!" a mniejszy jeszcze bezczelnie "to Kuba zrobił". Np wczoraj umyłam podłogę w kuchni, a dzisiaj jak bym jej tydzien nie ruszała... Ale tak jedzą moje chłopy, na sobie, na podłodze, wokół talerza, na ścianie. Czasami mam wrażenie, że mieszkam w zoo. :)

mój idzie dzisiaj zwyczajowo na ryby, to wieczór będę miała zapewne z książką albo jakimś serialem/filmem albo może z komputerem... czyli nic nowego.
Mój młodszy brat tak bałagani. Czasem mam go dość. Dobrze , że mój Kami się nauczył porządki u też lubi jak jest czysto. Zawsze pozmywa, odkurzy. Więc wiem , że na swoim będziemy mieć czysto. Dzięki mamie jestem pedantka. Alicję też będę uczta porządku od małego :)

reklama
To u mnie jest dosłownie babyboom w rodzinie. Po koleji:
- początkiem maja mojego T. brat zostanie tatusiem - będzie chłopiec
- w sierpniu ja :D - też chłopiec
- po drodze okazało się że siostra mojego jest w ciąży ale z nią nie mamy kontaktu więc nie wiemy kiedy co i jak
- moja najbliższa kuzynka ma termin na połowę listopada
- mój kuzyn zostanie tatą początkiem grudnia

2018 rokiem wielkiego przełomu :D
To super :D dzieciaki będą miały towarzystwo :):) u Nas tylko ja i mój brat. Z mojej strony dane dziewczynki jak do tej pory, znaczy większość a od K sami chłopcy i nie wiem czy pisałam, że od ponad 20lat z jego strony nie urodziła się ani jedna dziewczynka :):) więc jest tak dumny , jak nie wiem :p

Do góry