reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zaraz zobaczę :) dziekii :)

No tak. :) Dlatego js tej jednej mniejszej nawet nie będę brała do szpitala. Zostawię sobie na po domu jak brzuch zmaleje, i ogólnie się zmniejsze :D
Ja nie lubię na ramiączkach, wolałabym z długim rękawem gdybym miała tylko taki wybór :D ale na pewno chłodniej :) a co bierzesz na poród ?

Ble. Co ty gadasz :D

Ja tak sobie poprzeczkę ustawiam od 12, potem 20, 24, teraz 30 :D

To super , a tak się martwiłas :*
A gdzie Ty robiłaś badanie , że takie luksusy ?:D

Biedactwo. Widziałam wcześniej w reklamie , że dziewczynka się urodziła w 24 i też ciężko chora. Aż mi się płakać zachciało.
Nigdy nie wiadomo kiedy będzie ten "bezpieczny" wczesny tydzień. A w TV jak leciał ten program : moje 600g szczęścia. To te dzieciaczki zdrowe się rodziły ? Bo to też jakoś 23/4 TC chyba nie ?
Ja tego nie oglądam. Oglądnęłam raz i potem chodziłam kilka dni roztrzęsiona. Więcej nie miałam odwagi

reklama
Polecam Ci na FB dopisać się do grupy mamy z Rzeszowa i okolic :) cała baza wiedzy o wszystkim :) szpitalach, lekarzach, dzieciach, zakupach :)

Musi mieć ojciec taka rozpinaną koszule najlepiej. Wiesz nie ściąga jej, tylko rozpina i dostaje maluszka do siebie :)
Ja znów wróciłam z tego firmowego sklepu zielonej budki [emoji23][emoji23]
Lody Manhattan 1400 ml za 2.50 zł [emoji23]
Rożki Lion , kaktus, KitKat, Princessa po 70 gr [emoji23]
Lody kaktus na patyku zielone i pomarańczowe po 20 gr, a różowe po 30 gr [emoji23]
Lody wodne nestea po 50 gr [emoji23]
Wróciliśmy do domu i ledwo zmieściłam do zamrażalnika [emoji23][emoji23]
Czemu u mnie takiego nie ma :(:(:( i aż tyle tego jest ? U mnie w mieście to by baby światami wynosiły, albo jedna by wzięła cała lodówkę :D

Czemu u mnie takiego nie ma :(:(:( i aż tyle tego jest ? U mnie w mieście to by baby światami wynosiły, albo jedna by wzięła cała lodówkę :D
To jest sklep firmowy zielonej budki i dowożą na bieżąco prosto z magazynów. Teraz wyprzedają lody w poprzedniego roku (terminy ważności są ok) żeby zrobić miejsce na magazynie na bieżącą produkcję [emoji14]
A zawsze lepiej taniej sprzedać, niż wyrzucić i nic nie zarobić :) u nas tam kolejki na potęgę. Popołudniu już nie ma po co jechać tak na prawdę.
Mąż dziś stal w kolejce a ja dorzucałam do koszyka [emoji23][emoji23][emoji23]
IMG_20180421_112547.jpg

Załączniki

• IMG_20180421_112547.jpg
    IMG_20180421_112547.jpg
    88,6 KB · Wyświetleń: 248

No tak. :) Dlatego js tej jednej mniejszej nawet nie będę brała do szpitala. Zostawię sobie na po domu jak brzuch zmaleje, i ogólnie się zmniejsze :D
Ja nie lubię na ramiączkach, wolałabym z długim rękawem gdybym miała tylko taki wybór :D ale na pewno chłodniej :) a co bierzesz na poród ?

Biedactwo. Widziałam wcześniej w reklamie , że dziewczynka się urodziła w 24 i też ciężko chora. Aż mi się płakać zachciało.
Nigdy nie wiadomo kiedy będzie ten "bezpieczny" wczesny tydzień. A w TV jak leciał ten program : moje 600g szczęścia. To te dzieciaczki zdrowe się rodziły ? Bo to też jakoś 23/4 TC chyba nie ?
W takim prywatnym ośrodku multimedica gdzie byłam wcześniej na Usg 1 i 2 , jak chodzę do innej na NFZ to już takich luksusow nie ma :p

Nie oglądałam tego programu bo później ryczałam cały dzień. Większość dzieci z tego tygodnia jest bardziej lub mniej chora niestety.

Haha mamy to samo[emoji4] ja niestety sprzątać nie mogę teraz. Jedyne na co mi pozwala mąż to wieszanie prania[emoji16][emoji23] ale masz rację... bałagan robi się sam[emoji23][emoji23][emoji23]
Mój dzisiaj idzie na wieczór kawalerski, więc mam wieczór z serialami[emoji4]
Z serialami i z Nami :D
U mnie też bałagan sam się robi, główni winowajcy; "to nie jaaaaa!" a mniejszy jeszcze bezczelnie "to Kuba zrobił". Np wczoraj umyłam podłogę w kuchni, a dzisiaj jak bym jej tydzien nie ruszała... Ale tak jedzą moje chłopy, na sobie, na podłodze, wokół talerza, na ścianie. Czasami mam wrażenie, że mieszkam w zoo. :)

mój idzie dzisiaj zwyczajowo na ryby, to wieczór będę miała zapewne z książką albo jakimś serialem/filmem albo może z komputerem... czyli nic nowego.
Mój młodszy brat tak bałagani. Czasem mam go dość. Dobrze , że mój Kami się nauczył porządki u też lubi jak jest czysto. Zawsze pozmywa, odkurzy. Więc wiem , że na swoim będziemy mieć czysto. Dzięki mamie jestem pedantka. Alicję też będę uczta porządku od małego :)

reklama
To u mnie jest dosłownie babyboom w rodzinie. Po koleji:
- początkiem maja mojego T. brat zostanie tatusiem - będzie chłopiec
- w sierpniu ja :D - też chłopiec
- po drodze okazało się że siostra mojego jest w ciąży ale z nią nie mamy kontaktu więc nie wiemy kiedy co i jak
- moja najbliższa kuzynka ma termin na połowę listopada
- mój kuzyn zostanie tatą początkiem grudnia

2018 rokiem wielkiego przełomu :D
To super :D dzieciaki będą miały towarzystwo :):) u Nas tylko ja i mój brat. Z mojej strony dane dziewczynki jak do tej pory, znaczy większość a od K sami chłopcy i nie wiem czy pisałam, że od ponad 20lat z jego strony nie urodziła się ani jedna dziewczynka :):) więc jest tak dumny , jak nie wiem :p

Do góry