reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To jest 60ml? One są na sam początek, dla wcześniaków w sumie, jak nie można ich przystawiać do piersi jeszcze.

Takimi małymi buteleczkami widziałam tez karmione dzieciaczki po ciężkich operacjach lub jak po sondach dożołądkowych były przestawiane na mleko modyfikowane i też na początku takie maleńkie ilości dla nich szły.

reklama
To jest 60ml? One są na sam początek, dla wcześniaków w sumie, jak nie można ich przystawiać do piersi jeszcze.

Takimi małymi buteleczkami widziałam tez karmione dzieciaczki po ciężkich operacjach lub jak po sondach dożołądkowych były przestawiane na mleko modyfikowane i też na początku takie maleńkie ilości dla nich szły.
Tak 60 ml :) dzięki za info. To kupię jakaś inna taka dla noworodków terminowych :) chociaż mam nadzieję że mi się nie będzie przydawać .. :)

Odrazu po kupieniu należy ugotować ? Później uprać i uprasować ? I wtedy są ładne ? :)
No na początku dobrze by było je chociaż zamoczyć, bo nie każda tetra ładnie chłonie, zależy to od nici. Taki przeprany materiał lepiej wsiąka wilgoć, a gotowanie to extreme na plamy np po pierwszych próbach karmienia marchewką etc :D

Dziewczyny powiedźcie mi .. dostałam taka butelkę od sąsiadki jest nowa tylko że nie widzę żadnego modelu oprócz Philips Avent .. czy to jest dla noworodka i czy to mi wystarczy na start jeśli mam plan karmić piersią ? Chodzi mi o to czy na pierwszy tydzień będzie bo potem wiadomo mogę dokupić spokojnie :) powiedzcie mi coś o tej buteleczce jeśli coś wiecie :)Zobacz załącznik 848068Zobacz załącznik 848069Zobacz załącznik 848070
Tak to dla niemowlaka. Smoczek imitujący kobiecą pierś. Ja mam tą samą tylko trochę większa pojemność. 125ml

Są bambusowe i muslinowe i też myślę które wziąć :p to chyba tylko ja tak chciałam zaszaleć z pieluchami a później by musiały iść na "szmaty" do mycia okien :laugh2:
Zawsze tam do czegoś by się nadały..ja po synku stare wkładam jeżowi dla klatki jak mam jej kocyki w praniu ..takze nie zmarnowały się:D
Klaudia zamawiałaś takie woreczki na zużyte pieluszki a przegladalam właśnie aplikacje Rossman i maja tez tam tanio bo za 6 zł 100 sztuk,a tam ile bylo?:)
Screenshot_20180418-193324.png

Załączniki

• Screenshot_20180418-193324.png
    Screenshot_20180418-193324.png
    129,5 KB · Wyświetleń: 341
reklama
Do góry