reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny ja tez nie mam siary w piersiach..:) ja mam termin na koniec sierpnia i dlatego kupiłam cieplejszy kocyk minky;) muszę wziąć się za sprawdzeniem ile ubranek mam na jaki rozmiar bo ciuszki leżą mi w szafie na razie ;)

Mi w pierwszej ciąży nic nie leciało z piersi. W ogóle mi rozmiaru nie zmieniły. A karmiłam córkę 2 lata.
Za to teraz siara była jednym z pierwszych objawów ciąży i mam ją do tej pory. Mam nadzieje że syna też uda mi się tak długo karmić.

No i super :) wiadomo, mam wolne i nigdzie się nie spieszy, ale wole to za jednym zamachem załatwić i mieć już spokój :)

To może dokupie sobie cytrynę po prostu i wcisnę hah[emoji5] jeśli tak można.

Oj no to jakoś to będę musiała przeżyć. Zjem kolacje o 19 i później katorga [emoji16]

Dzięki za pomysły :D ja to muszę uważać z warzywami, bo niektóre stoją mi na żołądku cały dzień. Tak myślę, że może do takiej sałatki zrobiłabym sos vinegret, bo bardzo lubię ale sama nigdy nie robiłam :)

Słodycze to też moje przekleństwo, nawet nie będę się chwalić ile ja mam do leczenia :D

I też właśnie się zastanawiałam czy da się wszystkie badania na raz ogarnąć ;) Co ile masz te wizyty? Bo ja teraz mam co 1,5 miesiąca :O następna dopiero 28 maja

Ja całe szczęście nie mam żadnych problemów z żołądkiem po zjedzeniu czegokolwiek, wiec jestem wielka fanka warzyw i owoców. Dasz radę :) teraz wystarczy wpisać w Internet i wszystkie przepisy tam są, wystarczy tylko spróbować, zrobić raz i już będzie ogarnięte na kiedyś :)

Ja miałam wizytę w ten poniedziałek prywatnie i we wtorek miałam na NFZ, a teraz następna mam na 14 maja i już do tego czasu nie będę raczej szła prywatnie.

Powiem Wam, że leci mi ten czas :) Do 20 tygodnia jeszcze przeliczałam, każdego dnia zaglądałam do aplikacji ciążowych i strasznie mi się ciągnęło. Teraz się zastanawiam czy do końca ciąży zdążę zrobić zęby :/
Macie jakieś pomysły na zdrowie obiady i jakieś sałatki, które można zabrać do pracy?
Ja mam taką prostą którą bardzo lubię
Makaron w kształcie ryżu lub jakiś drobniutki ugotowany , ogórek zielony w kostkę,kukurydza, szynka w kostkę, dużo duzo koperku posiekanego,sól,pieprz,jogurt naturalny i z łyżka majonezu ;)

Ale się wysiedziałam na tym allegro. W między czasie posprzątałam, ugotowalam.
I doszłam do wniosku , że chyba zrezygnuje z zakupów przez internet.. bo trochę za dużo ładuje do koszyka i wychodzi o wiele wyższa suma do zapłaty niż bym miała do zapłaty w sklepie :D
Mój koszyk:
Screenshot_2018-04-18-17-04-12-117_com.opera.browser.png Screenshot_2018-04-18-17-04-26-637_com.opera.browser.png Screenshot_2018-04-18-17-04-41-693_com.opera.browser.png Screenshot_2018-04-18-17-04-32-218_com.opera.browser.png Screenshot_2018-04-18-17-04-50-241_com.opera.browser.png
Opłaca się te rzeczy kupić za 270zl ?

Załączniki

• Screenshot_2018-04-18-17-04-12-117_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-18-17-04-12-117_com.opera.browser.png
    46,9 KB · Wyświetleń: 145
  • Screenshot_2018-04-18-17-04-26-637_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-18-17-04-26-637_com.opera.browser.png
    58,3 KB · Wyświetleń: 151
  • Screenshot_2018-04-18-17-04-41-693_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-18-17-04-41-693_com.opera.browser.png
    40,4 KB · Wyświetleń: 140
  • Screenshot_2018-04-18-17-04-32-218_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-18-17-04-32-218_com.opera.browser.png
    40 KB · Wyświetleń: 142
  • Screenshot_2018-04-18-17-04-50-241_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-18-17-04-50-241_com.opera.browser.png
    44,1 KB · Wyświetleń: 121
Ale się wysiedziałam na tym allegro. W między czasie posprzątałam, ugotowalam.
I doszłam do wniosku , że chyba zrezygnuje z zakupów przez internet.. bo trochę za dużo ładuje do koszyka i wychodzi o wiele wyższa suma do zapłaty niż bym miała do zapłaty w sklepie :D
Mój koszyk:
Zobacz załącznik 848006 Zobacz załącznik 848007 Zobacz załącznik 848008 Zobacz załącznik 848009 Zobacz załącznik 848010
Opłaca się te rzeczy kupić za 270zl ?
A ja właśnie dziś wybrałam się na obchód po sklepach bo sobie myślę że większość z was ma już prawie wyprawkę gotowa to spróbuję i ja coś kupić.. ale jak chodziłam po sklepach patrzyłam na ceny to aż mi się słabo robiło jak łatwo można przepłacać .. patrzyłam nawet jakieś mleczko do kapania i na jednym mleczku wychodzi 7zl taniej na internecie .. to kupisz dwie rzeczy i już się przesyłka zwraca :/ no i jak myślę że mam zamawiać przez neta to wiem że mam jeszcze czas na kosmetyki np :D czyli dalej nie potrawie zacząć robić wyprawki :D

reklama
Dzięki dziewczyny. Jak zawsze niezawodne jesteście. Rozjaśniłyście mi w głowie. Córka urodziła się na początku czerwca to całe lato była pod lekkim kocykiem albo pod tetrą. A teraz to na dwór wyjdzie się pewnie dopiero na przełomie sierpnia i września i już może być różnie z pogodą.
Jak będzie ładna pogoda, to ja zamierzam szybko z dzieckiem wyjść na spacer :)

Do góry