reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wkoncu nadrobiłam parę stron, od rana sprzatalam,pranie odkurzanie , upralam 2 dywany po 0,8/4 metry bo mam długi korytarz i 8 m długości dywanu bardziej takiego chodnika , mąż mi przed praca jeszcze powiesił na trzepak bo mokrych bym nie dała rady powiesic , wolałam sama nie ryzykowac żeby potem nie żałować , bo podnieść do góry a swoje jak zmoczone ważą więc tak mało bezpiecznie w ciazy :)
A teraz przyszła mi sukienka z wygranej licytacji allegro za jedyne 6,90 zł :p

Hohoho to dziś dużo roboty za Tobą, i pewnie jaka satysfakcja, ze tak wysprzątane :) brawo, to teraz czas na zasłużony relaks :)

ja tez jak już sie biorę za sprzątanie to wszystko ogarniam, ale my mamy około 40 m mieszkanie, wiec mało. A i tak sprzątam zawsze 3 h, bo tak lubie dokładnie wszystko wypucowac. Mnie to czeka w poniedziałek, bo wtedy mój ma na południowki to będę miała zajęcie :) ale i tak na codzień wiadomo jakieś zamiatanie, bo po psie dużo sierści wszędzie, wycieranie stołu z kurzu itd.

reklama
A ja dzisiaj tylko obiad zrobiłam[emoji39] mąż myje okna od południa, ale na szczęście już kończy[emoji16] szybki obiad i dalszy odpoczynek [emoji39] dzisiaj dużo chodziłam po domu i jestem wykończona[emoji39] ostatni taki wysiłek miałam 3 miesiące temu[emoji23]

Powiem Wam, że leci mi ten czas :) Do 20 tygodnia jeszcze przeliczałam, każdego dnia zaglądałam do aplikacji ciążowych i strasznie mi się ciągnęło. Teraz się zastanawiam czy do końca ciąży zdążę zrobić zęby :/
Macie jakieś pomysły na zdrowie obiady i jakieś sałatki, które można zabrać do pracy?

Mi tez szybciutko czas leci, dziś już 24 tydzień i 2 dzień, także nim się obejrzymy to będzie już lipiec i ostatnie odliczanie :)
Jak już widzę panie z wózeczkami z dziećmi na spacerach to aż mi tak ciepło na serduchu i nie mogę się doczekać kiedy to ja tak będę spacerowała z moja Kornelią [emoji254][emoji307]

Ja od poprzedniej wizyty, która była w lipcu 2017 to teraz jak miałam kontrole to mam 3 zęby do roboty.. masakra. Akurat w czerwcu urodzinowo jeden po drugim będę robić. Teraz już zero słodyczy do tego czasu, bo przegielam..

Ja to lubiłam brać ryż, warzywa chińskie mieszanka taka z patelni i kurczak do tego.
A jeśli chodzi o jakieś sałatki to zawsze robię mixy typu sałata, albo jakaś roszponka, rucola, pomidor, ogórek, cebula, oliwki, ser feta, kurczak, pomidory suszone itd :) wiec nic wymyślnego, ale jakie zdrowe i smaczne :)

Takie pytanie względem tego badania krzywej cukrowej. A mianowicie jak mam skierowanie na krew, mocz i te stężenie glukozy to jak pójdę na 7 rano do laboratorium, oddam mocz w kubełku, krew do badań to później za jednym razem uda mi się tez załatwić to badanie krzywej cukrowej? Czy to w inny dzień będę musiała pójść?

Bo i tak nadczczo będę musiała być to akurat przed siku i krwią będę, wystarczy wypić ta glukozę i wtedy czekać ten odstęp czasu i pobiorą mi krew do tego?

Aha i glukozę ta cytrynowa kupie w aptece, tak? :D
Bo ja dopiero dostałam skierowanie na to i następna wizytę mam na 14 maja, wiec planuje iść 7 maja zrobić te wszystkie badania żeby do 11 maja odebrać wyniki i mieć na wizytę u lekarza.

Takie pytanie względem tego badania krzywej cukrowej. A mianowicie jak mam skierowanie na krew, mocz i te stężenie glukozy to jak pójdę na 7 rano do laboratorium, oddam mocz w kubełku, krew do badań to później za jednym razem uda mi się tez załatwić to badanie krzywej cukrowej? Czy to w inny dzień będę musiała pójść?

Bo i tak nadczczo będę musiała być to akurat przed siku i krwią będę, wystarczy wypić ta glukozę i wtedy czekać ten odstęp czasu i pobiorą mi krew do tego?

Bo ja dopiero dostałam skierowanie na to i następna wizytę mam na 14 maja, wiec planuje iść 7 maja zrobić te wszystkie badania żeby do 11 maja odebrać wyniki i mieć na wizytę u lekarza.

Spokojnie wszystko zrobisz za jednym razem. Rano siusiu do kubełka, idziesz na krew pobiorą wszystko co tam masz na skierowaniu, dajesz im wcześniej zakupiona w aptece glukozę i rozrobią ci do wypicia duszkiem ;) czekasz godzinę i znowu pobranie krwi, czekasz następną godzinę i ostatnie pobranie krwi.

Polecam bardziej do zwykłej glukozy wycisnąć cytrynę :*
I tak załatwisz wszystko :*

Tak, odrazu za jednym zamachem sobie zrob wszystkie badania :)
Tylko pamiętaj, żebys byla na czczo od dnia wczesniejszego przynajmniej 19/20godz :)
Glukoze kupisz w aptece, nie w kazdej mają to lepiej wczesniej za nią pochodzic.
Zależy jak masz na skierowaniu, bo pierw pobierają na czczo, jesli nie masz cukrzycy to wtedy pijesz glukoze i pobierają ci krew po 1h i po 2h albo tylko po 2h :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mi tez szybciutko czas leci, dziś już 24 tydzień i 2 dzień, także nim się obejrzymy to będzie już lipiec i ostatnie odliczanie :)
Jak już widzę panie z wózeczkami z dziećmi na spacerach to aż mi tak ciepło na serduchu i nie mogę się doczekać kiedy to ja tak będę spacerowała z moja Kornelią [emoji254][emoji307]

Ja od poprzedniej wizyty, która była w lipcu 2017 to teraz jak miałam kontrole to mam 3 zęby do roboty.. masakra. Akurat w czerwcu urodzinowo jeden po drugim będę robić. Teraz już zero słodyczy do tego czasu, bo przegielam..

Ja to lubiłam brać ryż, warzywa chińskie mieszanka taka z patelni i kurczak do tego.
A jeśli chodzi o jakieś sałatki to zawsze robię mixy typu sałata, albo jakaś roszponka, rucola, pomidor, ogórek, cebula, oliwki, ser feta, kurczak, pomidory suszone itd :) wiec nic wymyślnego, ale jakie zdrowe i smaczne :)
Dzięki za pomysły :D ja to muszę uważać z warzywami, bo niektóre stoją mi na żołądku cały dzień. Tak myślę, że może do takiej sałatki zrobiłabym sos vinegret, bo bardzo lubię ale sama nigdy nie robiłam :)

Słodycze to też moje przekleństwo, nawet nie będę się chwalić ile ja mam do leczenia :D

I też właśnie się zastanawiałam czy da się wszystkie badania na raz ogarnąć ;) Co ile masz te wizyty? Bo ja teraz mam co 1,5 miesiąca :O następna dopiero 28 maja

reklama

Ja też mam zamiar ogarnąć to wszystko za jednym zamachem[emoji4]

Do góry