reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tez mam dylemat. Jedna juz cc mam a jak druga będe miała to będzie trzeba sporo odczekać przed planowaniem trzeciego dzidziusia [emoji1] no i szybciej dojdę do sobie ale strasznie się boje tego bolu bo do 5 cm dotrwalam i nie wyobrażam sobie 10 cm. No i te cięcie krocza
A chcesz zaraz po drugim trzecie tak ?
To mamy ten sam strach o bol.. :hmm: ale myślę , że jak przetrwamy 5cm to później już nam będzie wszystko jedno byle by to się skończyło.. a z nacięcia to się nawet cieszę. Lepiej niech to zrobią tak jak powinno być niż gdyby mnie miało porozrywać od parcia.. wtedy rana idzie na wszystkie strony. Ale jak dzidziuś jest mały to chyba nie zawsze muszą nacinać ? ;-) ;)

reklama
Będzie dobrze :* nie nastawiaj się negatywnie ! :* No nie do końca [emoji14] NFZ płaci grosze. Dlatego mój tato nie ma podpisanej z nimi umowy tylko prywatnie przyjmuje.
To że woła swoje pacjentki na NFZ dobrze o nim świadczy :) mój lekarz też wola na NFZ, a że tam słaby aparat USG to wszystkie trzy badania USG prenatalne tylko prywatnie. I tak dużo taniej bo u niego 180 zł, gdzie w Rzeszowie to od 250-400 zł potrafią kosztować.
Twój tata jest lekarzem?:)

Opowiedz pozniej jak wrazenia :D ja pewnie dzis na wizycie dostane skierowanie na glukoze.

Wczoraj jednak mialam takiego lenia ze obylo sie bez depilacji ;) stwierdzilam, ze az tak zarosnieta nie jestem i jakos to przezyje, w koncu gin rozne rzeczy juz pewnie widzial :D

Ok widział widział. :D dziewczyny z lipcowek kiedyś opowiadały jak jedna się spisikala tam na dole zamiast dezodorantem to brokatem w sprayu. I tak poszła na wizytę :D
Dzisiaj idziesz podejrzeć dzidziusia ? Trzymam kciuki :)

To mamy ten sam strach o bol.. :hmm: ale myślę , że jak przetrwamy 5cm to później już nam będzie wszystko jedno byle by to się skończyło.. a z nacięcia to się nawet cieszę. Lepiej niech to zrobią tak jak powinno być niż gdyby mnie miało porozrywać od parcia.. wtedy rana idzie na wszystkie strony. Ale jak dzidziuś jest mały to chyba nie zawsze muszą nacinać ? ;-) ;)
Ja rodzilam sn i mnie nacinali mala miala 3300g ;) nawet nie czulam ;) rana szybko sie zagoila ;)

Hyhy tez mam lenia jesli chodzi o depilacje :D i mam to gdzies w koncu przychodza do niego tez stare babcie :D

Moj mezul na chorobowym bedzie tydzien.. znowu gardlo i tempka 40st. Bidulek jeden.. :hmm:

Hyhy tez mam lenia jesli chodzi o depilacje :D i mam to gdzies w koncu przychodza do niego tez stare babcie :D

Moj mezul na chorobowym bedzie tydzien.. znowu gardlo i tempka 40st. Bidulek jeden.. :hmm:

Zdrówka dla męża i dla Ciebie przede wszystkim , zeby Cię nie zarazil. :hmm:
Do mojego chodzą same młode :shocked2: ale on jest stary , to na jedno wychodzi :laugh2:

Może nie tak od razu. Ale jest taka myśl o trzecim dziecku. A wiem ze jak będę zwlekać to będzie trudniej się zdecydować wiec albo od razu albo wcale.

reklama
Kurcze to potężna kasa jak dla mnie.. wiem że lekarze długo się uczyli ale strasznie irytuje mnie fakt dorabiania się na czyimś zdrowiu .. albo niech zlikwidują ten NFZ albo niech zrobią dostępność lekarzy ... Byłam ostatnio u przypadkowej ginekolog prywatnie .. opinie miała zależne od tego gdzie przyjmowała pacjenta.. na NFZ podobno niemiła , niedelikatna, oschła itp.. a tam gdzie pacjenci byli w Luxmed prywatnie to opinie bardzo dobre..że delikatna fajna babka .. no tak nie powinno być ..przecież pacjent na NFZ czy prywatnie niczym się nie różni .. też ma jakiś problem a jest traktowany gorzej bo nie stać go na prywatne leczenie.. ale pewnie nie ja jedna spotykam się z takimi sytuacjami
Ja u neurologa prywatnie place 70 zl za nic.. u innego z kolei zaplacilam 200 zl za informacje tylko.. u gina gdy chcialam kiedys na szybko tabletke po zaplacilam 100.. jest dosc specyficzny,trzeba sie do niego przyzwyczaic :) ale czy na nfz czy prywatnie jest dla mnie taki sam :)

Do góry