reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No właśnie wszyscy mi tak mówią. Że tyle kobiet na całym świecie rodzi naturalnie i żyje i po co świadomie iść pod nóż. Że to nie normalny poród a operacja. Ale ciągle sobie tłumacze , że chyba wolę kilkutygodniowy ból rany niż całodniowy ból i skurcze.. :hmm: boje się , że nie dam rady i się wykoncze.. wiem co przeżywam podczas zaparc. Nie wiem czy są one normalne bo po prostu słabne z bolu, nie mam siły nawet płakać.. i nie wyobrażam sobie gorszego bólu podczas porodu..
Skurcze i tak pewnie bedziesz miala ;)

reklama
To na pewno jest zdrowsze i lepsze dla dziecka. Jednak porod naturalny to naturalny. Moze przeżyje.. mam jeszcze trzy miesiące żeby się oswoić z tą myślą..
Tez mam dylemat. Jedna juz cc mam a jak druga będe miała to będzie trzeba sporo odczekać przed planowaniem trzeciego dzidziusia [emoji1] no i szybciej dojdę do sobie ale strasznie się boje tego bolu bo do 5 cm dotrwalam i nie wyobrażam sobie 10 cm. No i te cięcie krocza

Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałem Ale dzięki tej pięknej pogodzie spędzam niemal całe dnie na dworze.
Właśnie siedzę w poczekalni i czekam na glukoze. Trzymajcie za mnie kciuki co bym pawia nie puściła
Opowiedz pozniej jak wrazenia :D ja pewnie dzis na wizycie dostane skierowanie na glukoze.

Wczoraj jednak mialam takiego lenia ze obylo sie bez depilacji ;) stwierdzilam, ze az tak zarosnieta nie jestem i jakos to przezyje, w koncu gin rozne rzeczy juz pewnie widzial :D

Wczoraj jednak mialam takiego lenia ze obylo sie bez depilacji ;) stwierdzilam, ze az tak zarosnieta nie jestem i jakos to przezyje, w koncu gin rozne rzeczy juz pewnie widzial :D
Hyhy tez mam lenia jesli chodzi o depilacje :D i mam to gdzies w koncu przychodza do niego tez stare babcie :D

Moj mezul na chorobowym bedzie tydzien.. znowu gardlo i tempka 40st. Bidulek jeden.. :hmm:

Hej dziewczyny. Dawno się nie odzywałem Ale dzięki tej pięknej pogodzie spędzam niemal całe dnie na dworze.
Właśnie siedzę w poczekalni i czekam na glukoze. Trzymajcie za mnie kciuki co bym pawia nie puściła
Będzie dobrze :* nie nastawiaj się negatywnie ! :*
Facet ma podpisana umowe z nfz ;) sam mi kazal przychodzic do siebie na nfz,pewnie wiecej kasy od nich wyciagnie za mnie ;)
No nie do końca [emoji14] NFZ płaci grosze. Dlatego mój tato nie ma podpisanej z nimi umowy tylko prywatnie przyjmuje.
To że woła swoje pacjentki na NFZ dobrze o nim świadczy :) mój lekarz też wola na NFZ, a że tam słaby aparat USG to wszystkie trzy badania USG prenatalne tylko prywatnie. I tak dużo taniej bo u niego 180 zł, gdzie w Rzeszowie to od 250-400 zł potrafią kosztować.

Chcę żyrandol i małą do kompletu. Podobają mi się albo na ściane albo postawione na komodzie. Ale chyba wybiorę stojącą na komodzie bo nie chcę żeby wisiał kabel od takiej mocowanej do ściany :)
To lepiej na komodzie :) a na ścianę myślałam o takiej LED.
Screenshot_2018-04-17-08-41-38-280_com.opera.browser.png Screenshot_2018-04-17-08-42-01-597_com.opera.browser.png
Kabel można łatwo ukryć jak byś chciała taka na ścienna typowo z kablem :)

Załączniki

• Screenshot_2018-04-17-08-41-38-280_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-17-08-41-38-280_com.opera.browser.png
    78,4 KB · Wyświetleń: 87
  • Screenshot_2018-04-17-08-42-01-597_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-17-08-42-01-597_com.opera.browser.png
    107,3 KB · Wyświetleń: 93
Dziewczyny to szykujecie już pokoje dla tych maluszków w brzuszkach? I od razu po porodzie dajecie dziecko do swojego pokoju?
Moja będzie spała z nami. Bo na początek będziemy mieszkać u mojej mamy, nasze mieszkanie się remontuje. Ale później też będziemy spać w jednym pokoju z córką. Dopiero jak podrośnie to się przeniesiemy :) nie będzie mi się chciało biegać z cyckiem do karmienia co chwilę, a pewnie co za jęczy to już będę na baczność przy łóżeczku, :D więc wolę się nie stresować i mieć ją blisko :) a Ty w swojej sypialni , osobno od maluszka planujesz ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
NFZ płaci grosze. Dlatego mój tato nie ma podpisanej z nimi umowy tylko prywatnie przyjmuje.
To że woła swoje pacjentki na NFZ dobrze o nim świadczy :) mój lekarz też wola na NFZ, a że tam słaby aparat USG to wszystkie trzy badania USG prenatalne tylko prywatnie. I tak dużo taniej bo u niego 180 zł, gdzie w Rzeszowie to od 250-400 zł potrafią kosztować.
Hmmmm.. to nie wiedzialam,on z reguly jest za kasa ,wiec zdziwilo mnie ze chce mnie na nfz,myslalam ze chodzi wlasnie o to.

reklama
Do góry