reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rozstępy to tam nic, kilka kresek i tyle. Ja się najbardziej boję, że skóra na brzuchu nie wróci już do poprzedniego stanu i będzie wisiał taki pusty flaczek. Chyba wiecie co mam na myśli. Taki nawet bez tłuszczu w środku.
Wroci wroci ;) choc nieco inny ;)
IMAG4169_1.jpg
to byl moj brzucho ;) rysunek maz robil jak malowalismy plot ;) ale takie foto znalazlam ;)

Załączniki

• IMAG4169_1.jpg
    IMAG4169_1.jpg
    136,2 KB · Wyświetleń: 340
reklama
Obyś się nie zdziwiła :D to chyba nie ma reguły że dziewczynka grzeczniejsza.. moja kuzynka ma dwie córy takie niedobre . Jak przyjdą to chwilki nie usiedza dom by rozniosły . A sąsiadka dwóch synów w takim samym wieku jak te moje panny. No i chłopaki jak przyjdą to nie słychać że dwójka dzieci w domu . Chyba tylko zależy od dziecka A czemu boisz się porodu naturalnego ? Każdy porod jest inny. Możesz się nacierpiec i na tym i na tym :D moja mama SN np o 19 godzinie czuła że coś ja chyba bierze a o 20.50 już było po wszystkim. Miała cięte krocze a nic ja nie bolało jak wyszła ze szpitala to na drugi dzień już rowerem jechała. Teściowa po nacieciu siedzieć przez tydzień nie mogła . Tak samo i z cesarka jedne dochodzą szybko do siebie inne dłużej. Ja jednak chciałabym poród naturalny bo wydaje mi się że urodzisz i potem już z górki .. a przy cesarce to i ta rana trzeba o nią dbać i nie wiadomo ile to będzie boleć , jak się będzie goić Ja mam dzisiaj dzień depilacji całego ciała.. aż drżę na samą myśl już od wczoraj.. no ale kiedyś trzeba :DJa dlatego tak jestem za gumkami bo bardzo szybko łapie bakterie. I pomimo tego że mąż też się bada co chwilę (przez te moje bakterie ) czy nic nie ma to i tak po współżyciu bardzo często mnie coś łapie.. ale to chyba od PH spermy .. nawet jak się staraliśmy o dzidzia to i tak często było w gumce bo co chwilę miałam jakieś świństwo i tylko tak moglibyśmy ..

Nie wiem, jakoś tak boje się tego bólu, skurczy, że nie dam rady tyle godzin. Ale o CC też słyszałam , że jedna lepiej przechodzi druga gorzej ale z reguły ciężko jest po. Ruszyć się, wygoić ranę itp. będzie co będzie, jak mała weszła tak będzie musiała wyjść :D może nie zejdę z tego świata ze strachu. Tłumacze sobie , że tyle kobiet rodzi i Żyje. Moja mama 4ke naturalnie i nie przeżywa. :D pozniej jak zobaczę malutka to zapomnę o całym bólu ❤️ podobno :D

Nie wiem, jakoś tak boje się tego bólu, skurczy, że nie dam rady tyle godzin. Ale o CC też słyszałam , że jedna lepiej przechodzi druga gorzej ale z reguły ciężko jest po. Ruszyć się, wygoić ranę itp. będzie co będzie, jak mała weszła tak będzie musiała wyjść :D może nie zejdę z tego świata ze strachu. Tłumacze sobie , że tyle kobiet rodzi i Żyje. Moja mama 4ke naturalnie i nie przeżywa. :D pozniej jak zobaczę malutka to zapomnę o całym bólu ❤️ podobno :D
Nie zapomnisz ale nie bedzie cie to obchodzilo ;)

NFZ to masakra kasę mała daje.
Prywatnie ginekolog weźmie około 120-200 zł za wizytę. Zależy jaka itp. NFZ nigdy za jednego pacjenta tyle Ci nie da.
Kurcze to potężna kasa jak dla mnie.. wiem że lekarze długo się uczyli ale strasznie irytuje mnie fakt dorabiania się na czyimś zdrowiu .. albo niech zlikwidują ten NFZ albo niech zrobią dostępność lekarzy ... Byłam ostatnio u przypadkowej ginekolog prywatnie .. opinie miała zależne od tego gdzie przyjmowała pacjenta.. na NFZ podobno niemiła , niedelikatna, oschła itp.. a tam gdzie pacjenci byli w Luxmed prywatnie to opinie bardzo dobre..że delikatna fajna babka .. no tak nie powinno być ..przecież pacjent na NFZ czy prywatnie niczym się nie różni .. też ma jakiś problem a jest traktowany gorzej bo nie stać go na prywatne leczenie.. ale pewnie nie ja jedna spotykam się z takimi sytuacjami

reklama
Podczas CC są też skurcze ? Ale to chyba wtedy jak się zacznie akcja porodowa i zadecydują CC. Bo jak bym miała umówiony dzień itp to tylko idę rodzic i tyle chyba ? Czy się mylę ?:)
Jeśli jest umówiona to niestety najczęściej na zimno. Warto porozmawiać z lekarzami czy w danym szpitalu jest możliwość podania oksy przed zrobieniem cięcia żeby właśnie nie było na zimno. Ale niestety niewiele szpitali to praktykuje

Do góry