martini87
Fanka BB :)
Jak sie nazywa ta aplikacja?Zgraj sobie aplikacje do zmniejszania zdjęć wtedy wrzucisz bez problemu. Ja też mialam z tym problem
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Jak sie nazywa ta aplikacja?Zgraj sobie aplikacje do zmniejszania zdjęć wtedy wrzucisz bez problemu. Ja też mialam z tym problem
Może znajdziesz trochę czasu na sport. Albo doczekasz momentu aż dzidzia podrośnie i będziecie razem chodzić na basenDużo czy ja wiem.. mam takie fazy gdzie chodzę na siłownię basen.. a przez chwilę nie robię nic oprócz pracy no ale pracowałam fizycznie wiec w sumie ciągle miałam jakiś ruch . Ogólnie z moją kondycja bylo dobrze . Starałam się jednak chodzić na tą silownie 3 razy na tydzień żeby nie zastać się zobaczymy jak to będzie
O matko! W końcu się doczytałam! Ale dziś materiału do nadrabiania
A ja dziś miałam udany dzień mimo brzydkiej pogody
Po 9 pojechałam z moim do diagnostyki na morfologię, mocz i tsh. Było mało ludzi w poczekalni. Podeszłam do okienka, daję recepcjonistce dowód i mówię jakie badanie chciałabym zrobić. Zapłaciłam i ona podając mi numerek mówi "przed panią jest tylko jedna osoba więc nie będę pani wpuszczać poza kolejnością"... mi gały wyszły i uśmiechając się odpowiedziałam jej "jasne, nie ma problemu". Bardzo miło mnie zaskoczyła widząc to że jestem w ciąży i że mam prawo wejść poza kolejką. Ja sama póki co czuję się dobrze więc jeszcze nie korzystam w tego prawa dobrowolnie Aha i dopytałam się o krzywą cukrową. W diagnostyce kosztuje 18 zł + 5 zł glukoza cytrynowa.
Po pobraniu krwi było coś koło 10 a ja oczywiście na czczo. Mój zabrał mnie na śniadanko z kawą na miasto, a później wymyśliłam że za to zrobię mu naleśniki z serem i ubitą śmietanką 30% więc podjechaliśmy do biedronki po ser i śmietanę. Oczywiście tylko jedna kasa była otwarta a kolejka na połowę sklepu, gdzie ja byłam 3 w kolejce. Pan który stał przede mną jak tylko się odwrócił i popatrzył na mój brzuch powiedział "proszę przejść przede mną"... kolejny szok tego dnia.
Wróciliśmy do domu, wszystko pięknie ładnie. Przyjechali moi rodzice i mówią że jadą do Kęt za sukienką dla mamy na moje wesele. No to zebraliśmy się wszyscy i pojechaliśmy razem. Mój złapał trochę focha bo nie chciał jechać na babskie zakupy. W środku okazało się że mają też garnitury. I końcem końców kupiliśmy całe wyposażenie ślubne (no oprócz skarpetek) dla mojego: garnitur, koszula, buty, mucha, spinki i pasek. Za całość zapłaciliśmy 880 zł więc super bo wyznaczyłam na to budżet 1000 zł. Moja mama obkupiła się też jak szalona..także wszyscy zadowoleni.
A na koniec odebrałam sobie wyniki z krwi i TSH 1,26
Tak, będę miała dwie dziewczynkiTo duża rozbieznosc w wadze synków
Będziesz miała teraz bliźniaczki ? Jak super. Dwie na dwóch
Ja noszę rozmiar 41 i ciężko mi czasem buty kupić więc współczuję rozmiaru 42/3 , a może trampki ? Męskie i damskie wyglądają identycznie, różnią się jedynie rozmiarem. Spotykałam się czasem z balerinki , ostatnio w CCC
Gin, do którego chodzę prywatnie nie ma umowy na nfz więc za wszystkie skierowania musiałabym płacić a trochę tego jest więc idę raz na 4-5tyg do tego pajaca na nfz.A musisz do niego chodzić ? Ten lekarz prywatny nie może wypisywać skierowań ? Ten z NFZ i tak niczego nie wnosi w prowadzenie więcej a tylko uchodzić się trzeba na wizyty.
No właśnie chyba więcej jest miejsca, albo składać nie potrafię bo zrobiłam pranie i prasowanie połowy ubranek , póki co są słone i schowane w szuflady. Na kupce mam np. 4pajace i już od góry przy zasuwaniu szuflady się przycina ubranko.. jutro będę miała pudełka to zobaczę jak to wygląda
A co do sukienek, polarkow , sweterków i kurtek to też będą wisiały , zamówiłam dzisiaj za 14zl 25 różowych małych wieszaczkow i też rozplanowalam miejsce w szafie. W komodzie na pewno by się to nie zmieściło
Masz 3 dzieciaczków juz ? Fajnie od kad jestem w ciąży też mi się marzy trójka nie wiem co na to mój
A ogólnie nie mają większych rozmiarów tych butów w CCC? Może by ci ściągnęli do sklepu jeśli takie istniejąTak, będę miała dwie dziewczynki
A buty chcę takie żebym nie musiała się schylać aby je nałożyć, bo ja swoje ważę, brzuchol mam jak przed samym porodem i jest mi totalnie ciężko wiązane obuwie nakładać. W CCC mierzyłam dzisiaj fajne buty, całe z rozciągliwego materiału, tylko kurka za małe o rozmiar były, szkoda bo lekkie i fajne.
Jedyny sklep, który stacjonarnie ma damskie rozmiary większe niż 41 to Deichmann, który w Polsce ma niestety bardzo ubogą ofertę dużych rozmiarów. Poza tym ja mam tak szeroką stopę, że i tak większość butów jest na mnie za wąska, takie stopy Froda Dlatego obuwie kupuję sobie w Niemczech, jak jestem u mamy.A ogólnie nie mają większych rozmiarów tych butów w CCC? Może by ci ściągnęli do sklepu jeśli takie istnieją
Z pewnoscia ci nie zaszkodzi tez jadam kisiel w ciazyCzy kisiel jest zdrowy? Zjadłam go dzisiaj całego czyli 0,5l ^^