reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dużo czy ja wiem.. mam takie fazy gdzie chodzę na siłownię basen.. a przez chwilę nie robię nic oprócz pracy no ale pracowałam fizycznie wiec w sumie ciągle miałam jakiś ruch . Ogólnie z moją kondycja bylo dobrze . Starałam się jednak chodzić na tą silownie 3 razy na tydzień żeby nie zastać się :D zobaczymy jak to będzie :)
Może znajdziesz trochę czasu na sport. Albo doczekasz momentu aż dzidzia podrośnie i będziecie razem chodzić na basen :)

Fajny miałaś dziś dzień. Super, że zakupy udane.
O matko! W końcu się doczytałam! Ale dziś materiału do nadrabiania :p

A ja dziś miałam udany dzień mimo brzydkiej pogody :D
Po 9 pojechałam z moim do diagnostyki na morfologię, mocz i tsh. Było mało ludzi w poczekalni. Podeszłam do okienka, daję recepcjonistce dowód i mówię jakie badanie chciałabym zrobić. Zapłaciłam i ona podając mi numerek mówi "przed panią jest tylko jedna osoba więc nie będę pani wpuszczać poza kolejnością"... mi gały wyszły i uśmiechając się odpowiedziałam jej "jasne, nie ma problemu". Bardzo miło mnie zaskoczyła widząc to że jestem w ciąży i że mam prawo wejść poza kolejką. Ja sama póki co czuję się dobrze więc jeszcze nie korzystam w tego prawa dobrowolnie :D Aha i dopytałam się o krzywą cukrową. W diagnostyce kosztuje 18 zł + 5 zł glukoza cytrynowa.

Po pobraniu krwi było coś koło 10 a ja oczywiście na czczo. Mój zabrał mnie na śniadanko z kawą na miasto, a później wymyśliłam że za to zrobię mu naleśniki z serem i ubitą śmietanką 30% więc podjechaliśmy do biedronki po ser i śmietanę. Oczywiście tylko jedna kasa była otwarta a kolejka na połowę sklepu, gdzie ja byłam 3 w kolejce. Pan który stał przede mną jak tylko się odwrócił i popatrzył na mój brzuch powiedział "proszę przejść przede mną"... kolejny szok tego dnia.

Wróciliśmy do domu, wszystko pięknie ładnie. Przyjechali moi rodzice i mówią że jadą do Kęt za sukienką dla mamy na moje wesele. No to zebraliśmy się wszyscy i pojechaliśmy razem. Mój złapał trochę focha bo nie chciał jechać na babskie zakupy. W środku okazało się że mają też garnitury. I końcem końców kupiliśmy całe wyposażenie ślubne (no oprócz skarpetek) dla mojego: garnitur, koszula, buty, mucha, spinki i pasek. Za całość zapłaciliśmy 880 zł więc super bo wyznaczyłam na to budżet 1000 zł. Moja mama obkupiła się też jak szalona..także wszyscy zadowoleni.

A na koniec odebrałam sobie wyniki z krwi i TSH 1,26 :)

Ale wy dziś produktywne jesteście:)
Zaczęłam Was czytać ale właśnie mąż wrócił z pracy. Idę mu podać obiad a raczej kolację. Doczytam za chwilę.

To duża rozbieznosc w wadze synków :)
Będziesz miała teraz bliźniaczki ? Jak super. Dwie na dwóch ❤️
Ja noszę rozmiar 41 i ciężko mi czasem buty kupić więc współczuję rozmiaru 42/3 , a może trampki ? Męskie i damskie wyglądają identycznie, różnią się jedynie rozmiarem. :) Spotykałam się czasem z balerinki , ostatnio w CCC :)
Tak, będę miała dwie dziewczynki :)
A buty chcę takie żebym nie musiała się schylać aby je nałożyć, bo ja swoje ważę, brzuchol mam jak przed samym porodem i jest mi totalnie ciężko wiązane obuwie nakładać. W CCC mierzyłam dzisiaj fajne buty, całe z rozciągliwego materiału, tylko kurka za małe o rozmiar były, szkoda bo lekkie i fajne.

A musisz do niego chodzić ? Ten lekarz prywatny nie może wypisywać skierowań ? Ten z NFZ i tak niczego nie wnosi w prowadzenie więcej a tylko uchodzić się trzeba na wizyty.
No właśnie chyba więcej jest miejsca, albo składać nie potrafię :D bo zrobiłam pranie i prasowanie połowy ubranek , póki co są słone i schowane w szuflady. Na kupce mam np. 4pajace i już od góry przy zasuwaniu szuflady się przycina ubranko.. jutro będę miała pudełka to zobaczę jak to wygląda :)
A co do sukienek, polarkow , sweterków i kurtek to też będą wisiały , zamówiłam dzisiaj za 14zl 25 różowych małych wieszaczkow i też rozplanowalam miejsce w szafie. W komodzie na pewno by się to nie zmieściło :D

Masz 3 dzieciaczków juz ? Fajnie :) od kad jestem w ciąży też mi się marzy trójka :D nie wiem co na to mój :D
Gin, do którego chodzę prywatnie nie ma umowy na nfz więc za wszystkie skierowania musiałabym płacić a trochę tego jest więc idę raz na 4-5tyg do tego pajaca na nfz.
Mam 2 synów 6 i 7lat a teraz ma być córcia

Tak, będę miała dwie dziewczynki :)
A buty chcę takie żebym nie musiała się schylać aby je nałożyć, bo ja swoje ważę, brzuchol mam jak przed samym porodem i jest mi totalnie ciężko wiązane obuwie nakładać. W CCC mierzyłam dzisiaj fajne buty, całe z rozciągliwego materiału, tylko kurka za małe o rozmiar były, szkoda bo lekkie i fajne.
A ogólnie nie mają większych rozmiarów tych butów w CCC? Może by ci ściągnęli do sklepu jeśli takie istnieją :)

A ogólnie nie mają większych rozmiarów tych butów w CCC? Może by ci ściągnęli do sklepu jeśli takie istnieją :)
Jedyny sklep, który stacjonarnie ma damskie rozmiary większe niż 41 to Deichmann, który w Polsce ma niestety bardzo ubogą ofertę dużych rozmiarów. Poza tym ja mam tak szeroką stopę, że i tak większość butów jest na mnie za wąska, takie stopy Froda :D Dlatego obuwie kupuję sobie w Niemczech, jak jestem u mamy.

A jeszcze teraz mam napuchnięte stópencje, że w ogóle kupno buta, to jakiś kosmos.

A tak poza tym, to po odpoczynku, moja dobra dusza, siostrzyczka wpadła na pomysł, że mi ciuszki dla dziewczynek przywiezie :)

reklama
Do góry