E
Ewka34
Gość
Hyhy moja mam rodzila tydzien po terminie mnie lezalam juz w zielonych wodach i zyje.. jestem dziwna i walnieta w sensie ze swirnieta,jak to moja corcia mowiPrzebrnęłam
Co do strony prawnej, to się nie wypowiem. Moja przyjaciółka przenosiła ciążę o 3 dni i ją do szpitala skierowali. Poza tym sama nigdy nie rodziłam po terminie i nikogo takiego też nie znam.
Ja moje panny czuję na dobre 10cm nad pępkiem, a ja się nie liczę, bo mam przewagę liczebną, a co za tym idzie większy brzuch (słoniowy) i większą macicę
Jak chodziłam z Jasiem w ciąży, to przez cały okres jej trwania słyszałam, po badaniu usg, jakie to będę miała duże dziecko... tak, miał, ale długie nogi a ważył 3550 i 56cm. Duży był mój starszy syn, ale u niego z kolei mówili, że może być cc bo dziecko ma dużą głowę (ma taką do dzisiaj, szkoda, że czasem nastoletnie pustki w niej panują) a ważył 4460 i miał 58cm. Także możesz urodzić i kruszynkę albo i słonika, grunt żeby zdrowe było
Ja po ciąży planuję spiralkę. Chciałam podwiązać sobie jajowody, ale właśnie niedawno doczytałam, że to nielegalne, ale można na Słowacji, ale koszt 2000zł, dużo. A spiralę ma moja przyjaciółka i nie narzeka, poza tym, że tamponów nie może używać. Co mnie osobiście też nastawia na przemyślenia czy na pewno tego chcę, bo podpaski mnie odparzają.
Ja po porodzie Janka mam ten problem, a teraz nasilił się na prawdę bardzo poważnie i zastanawiam się nad wizytą u uroginekologa, albo zabieg albo nie wiem co, ćwiczenia mi nie pomagają. Ale to też, po porodzie, bo teraz to dzieci naciskają nam na pęcherz i czasem czuję, kiedy się rozpychają, że nie wytrzymam do kibelka.
No i butów nie kupiłam, wszystkie za małe, a jak był fajne to za wąskie. Męskie same sznurowane. Muszę zatem targowisko odwiedzić i jakichś cichobiegów męskich poszukać. Mam szeeeerokie stopy o rozmiarze 42-43... czaaaasem wejdę w 41.