reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Myślałam , że remontujecie sobie a mieszkacie gdzie indziej :) to już sporo, zostały wam drobnostki :) a rodzice skoro tak blisko to pewnie duże oparcie :) a krwiaki się wchłonęły ? To dobrze, na pewno Ci lepiej jak możesz sobie wyjść na spacer lub pokręcić się po domu :)
No oparcie tak, szczególnie w mamie. Jeden krwiak się ' wykrwawił ' potem reszta się wchłonęła . A drugi się wchłonął . No lepiej przynajmniej czas mi leci jak gdzieś wyjdę coś porobie :)

reklama
Dziewczyny, tak z innej beczki. Rozmawialiśmy wczoraj wieczorem a raczej mój mąż się pytał jaką antykoncepcję będziemy stosować po ciąży. Teraz mamy zakaz współżycia przez tego guza na jajniku ale normalnie to mamy bujne życie w sferze intymnej. Nie chcę tabletek antykoncepcyjnych, Przez 10lat stosowaliśmy prezerwatywy i nigdy nas nie zawiodły ale chciałam mieć 3kę dzieci więc jakby coś to brałam to pod uwagę. Więcej dzieci nie chcę przynajmniej na razie i zastanawiam się co by było dla nas najlepsze.

Też jestem przeciwna tabletkom. Ale chyba zacznę stosować po ciąży, są takie które można zażywać przy kp. Przez pół roku używaliśmy prezerwatyw i też nad nie zawiodły. Raz zapomnieliśmy i będzie mała Alicja :D dlatego po ciąży chciałabym nie myśleć , i się nie stresować :) na jednym na kilka lat chcemy się zatrzymać :) a może pomyśl nad spirala ?

Mam kaszel biorę antybiotyk i podczas napadu kaszlu zdarza mi się popuscic  , :-D
.
Wcześniej tzn przed chorobą zdarzało mi się kropelke podczas kichania raz na jakiś czas. Macie też tak czy to ja jakąś stara, zwiotczała już jestem :baffled: kuźwa oby gorzej nie było
Mi się raz zdarzyło :laugh2: musimy chyba zacząć ćwiczyć mięśnie Kegla bo będzie ciężko :laugh2:

Ło matko ile do czytania[emoji16][emoji16][emoji16]

@Avalia szarlotka[emoji7] teraz będę myśleć tylko o tym[emoji23][emoji16]

@KatiNails książki poczytaj, krzyżówki porozwiązuj[emoji16] ja obejrzałam chyba wszystkie seriale[emoji23][emoji23][emoji23][emoji16]

@kasiak85 masz naprawdę fajną teściową[emoji16]
A jeśli chodzi o anty to ja na pewno wrócę do tabletek[emoji5] Brałam je 10 lat i spoko [emoji5]

@Fiorna to się nazywa intensywny dzień[emoji16] Ale chyba przyjemny?[emoji16]

@karkula309 Też szukałam tych pasków wszędzie w ostatni weekend.. ale niestety tylko na necie są dostępne. I mam zamiar też sobie zamówić[emoji16]

Ja to jestem żywa baba [emoji23]tzn nie przesilalam się Bóg wie jak. Klientek też miałam mniej niż przed ciążą. Ja albo gdzieś wyjdę coś załatwić, albo zakupy, albo coś ugotować, upiec albo klientki. Ja to się nie nadaje do leżenia [emoji14] ale czego się nie robi dla dziecka..
Później będziesz tęsknić za leżeniem :D korzystaj i wypoczywaj póki możesz :D

To miałaś trochę przejść we wczesnym tygodniu. I teraz pewnie też CC ? Czy mimo pierwszego cięcia pozwolą Ci rodzić naturalnie ? :) No ja bym pewnie nie odróżniła. Czasem mnie pobolewa brzuch podczas napinania, czasem mam lekkie bóle jak na miesiączkę. Ból kręgosłupa z bólem brzucha. Dwa razy podczas zaparc miałam bardzo duże bóle , skurcze. I raz poza tematem łazienkowym dostałam skurczy o 8rano w sobotę a skończyły się w niedzielę po południu. Nie dało rady ruszyć noga, czy odwrocic się z boku na bok..
CC, nie chce rodzić inaczej :) tylko żeby Majeczce się nie spieszyło i poczekała przynajmniej do początku sierpnia :)

Ło matko, jutro czeka mnie krzywa cukrowa, jakoś dam radę :) Tym czasem życzę Wam spokojnego wieczorku i dobrej nocki. Tak mnie dzień dzisiaj zmulił, że padam na twarz. Przez cały dzień duszno było jak pieron. Tym czasem do jutła :)

reklama
Przebrnęłam :)

Co do strony prawnej, to się nie wypowiem. Moja przyjaciółka przenosiła ciążę o 3 dni i ją do szpitala skierowali. Poza tym sama nigdy nie rodziłam po terminie i nikogo takiego też nie znam.

Ja moje panny czuję na dobre 10cm nad pępkiem, a ja się nie liczę, bo mam przewagę liczebną, a co za tym idzie większy brzuch (słoniowy) i większą macicę :p

Jak chodziłam z Jasiem w ciąży, to przez cały okres jej trwania słyszałam, po badaniu usg, jakie to będę miała duże dziecko... tak, miał, ale długie nogi a ważył 3550 i 56cm. Duży był mój starszy syn, ale u niego z kolei mówili, że może być cc bo dziecko ma dużą głowę (ma taką do dzisiaj, szkoda, że czasem nastoletnie pustki w niej panują) :p a ważył 4460 i miał 58cm. Także możesz urodzić i kruszynkę albo i słonika, grunt żeby zdrowe było :)

Ja po ciąży planuję spiralkę. Chciałam podwiązać sobie jajowody, ale właśnie niedawno doczytałam, że to nielegalne, ale można na Słowacji, ale koszt 2000zł, dużo. A spiralę ma moja przyjaciółka i nie narzeka, poza tym, że tamponów nie może używać. Co mnie osobiście też nastawia na przemyślenia czy na pewno tego chcę, bo podpaski mnie odparzają.

Ja po porodzie Janka mam ten problem, a teraz nasilił się na prawdę bardzo poważnie i zastanawiam się nad wizytą u uroginekologa, albo zabieg albo nie wiem co, ćwiczenia mi nie pomagają. Ale to też, po porodzie, bo teraz to dzieci naciskają nam na pęcherz i czasem czuję, kiedy się rozpychają, że nie wytrzymam do kibelka.

No i butów nie kupiłam, wszystkie za małe, a jak był fajne to za wąskie. Męskie same sznurowane. Muszę zatem targowisko odwiedzić i jakichś cichobiegów męskich poszukać. Mam szeeeerokie stopy o rozmiarze 42-43... czaaaasem wejdę w 41.

To duża rozbieznosc w wadze synków :)
Będziesz miała teraz bliźniaczki ? Jak super. Dwie na dwóch ❤️
Ja noszę rozmiar 41 i ciężko mi czasem buty kupić więc współczuję rozmiaru 42/3 , a może trampki ? Męskie i damskie wyglądają identycznie, różnią się jedynie rozmiarem. :) Spotykałam się czasem z balerinki , ostatnio w CCC :)

Do góry