Luiza.
Fanka BB :)
Przebrnęłam
No i butów nie kupiłam, wszystkie za małe, a jak był fajne to za wąskie. Męskie same sznurowane. Muszę zatem targowisko odwiedzić i jakichś cichobiegów męskich poszukać. Mam szeeeerokie stopy o rozmiarze 42-43... czaaaasem wejdę w 41.
Co do strony prawnej, to się nie wypowiem. Moja przyjaciółka przenosiła ciążę o 3 dni i ją do szpitala skierowali. Poza tym sama nigdy nie rodziłam po terminie i nikogo takiego też nie znam.A nie jest tak , że do 42 TC czekają i dopiero wywoluja ? Teraz podobno tez weszla ustawa , że do szpitala dopiero w 42 a w ciągu 41 tylko się jeździ na ktg .. :/
Miłych zakupów
Ja moje panny czuję na dobre 10cm nad pępkiem, a ja się nie liczę, bo mam przewagę liczebną, a co za tym idzie większy brzuch (słoniowy) i większą macicęCzujecie już dzieci nad pepkiem ja mam macice 1palec nad pepkiem, na ostatniej wizycie takie oznaczenie mam w karcie a małego czuje już trochę wyżej z 2 palce nad conajmniej. Położenie glowkowe w sumie już od miesiąca.
Jak chodziłam z Jasiem w ciąży, to przez cały okres jej trwania słyszałam, po badaniu usg, jakie to będę miała duże dziecko... tak, miał, ale długie nogi a ważył 3550 i 56cm. Duży był mój starszy syn, ale u niego z kolei mówili, że może być cc bo dziecko ma dużą głowę (ma taką do dzisiaj, szkoda, że czasem nastoletnie pustki w niej panują) a ważył 4460 i miał 58cm. Także możesz urodzić i kruszynkę albo i słonika, grunt żeby zdrowe byłoMoja miała 430 i powiedział , że to idealna waga na ten tydzień dlatego się nie martwie , choć nie ukrywam , ze wolałabym kruszynke niż ponad 4 kilowego bobasa
Ja po ciąży planuję spiralkę. Chciałam podwiązać sobie jajowody, ale właśnie niedawno doczytałam, że to nielegalne, ale można na Słowacji, ale koszt 2000zł, dużo. A spiralę ma moja przyjaciółka i nie narzeka, poza tym, że tamponów nie może używać. Co mnie osobiście też nastawia na przemyślenia czy na pewno tego chcę, bo podpaski mnie odparzają.Dziewczyny, tak z innej beczki. Rozmawialiśmy wczoraj wieczorem a raczej mój mąż się pytał jaką antykoncepcję będziemy stosować po ciąży. Teraz mamy zakaz współżycia przez tego guza na jajniku ale normalnie to mamy bujne życie w sferze intymnej. Nie chcę tabletek antykoncepcyjnych, Przez 10lat stosowaliśmy prezerwatywy i nigdy nas nie zawiodły ale chciałam mieć 3kę dzieci więc jakby coś to brałam to pod uwagę. Więcej dzieci nie chcę przynajmniej na razie i zastanawiam się co by było dla nas najlepsze.
Ja po porodzie Janka mam ten problem, a teraz nasilił się na prawdę bardzo poważnie i zastanawiam się nad wizytą u uroginekologa, albo zabieg albo nie wiem co, ćwiczenia mi nie pomagają. Ale to też, po porodzie, bo teraz to dzieci naciskają nam na pęcherz i czasem czuję, kiedy się rozpychają, że nie wytrzymam do kibelka.Mam kaszel biorę antybiotyk i podczas napadu kaszlu zdarza mi się popuscic  ,
.
Wcześniej tzn przed chorobą zdarzało mi się kropelke podczas kichania raz na jakiś czas. Macie też tak czy to ja jakąś stara, zwiotczała już jestem kuźwa oby gorzej nie było
No i butów nie kupiłam, wszystkie za małe, a jak był fajne to za wąskie. Męskie same sznurowane. Muszę zatem targowisko odwiedzić i jakichś cichobiegów męskich poszukać. Mam szeeeerokie stopy o rozmiarze 42-43... czaaaasem wejdę w 41.