reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dzięki za pytasz :) dziś tylko kilka pojedynczych skurczy :) już też delikatniejsze. Także na spokojnie. Mąż i mama moja zwalają na pracę. Że ostatnio za dużo pedicure narzuciłam, siedziałam, uciskalam brzuch i mam efekty. Że skoro szyjka ok, badania ok to na spokojnie mam odpoczywać. Moja mama z siostrą w ciąży od 24tc skurcze ale i rozwarcie się zrobiło. Silne leki na wstrzymanie akcji Po ktorych az ja telepało i koniec końców dotrzymała do terminu. Więc mam się nie stresować tylko oszczędzać. I zrezygnować z pedicure całkowicie. Ewentualnie szybkie hybrydy. Jeszcze przywiozła pierogi gdzie Damian po pracy do swojej mamy po pierpgi jedzie [emoji23] także panowie będą mieć zapas co jeść :)

jestem zdania że co się ma stać to niestety się stanie.. ale rób wszystko by kiedyś nawet jak będziesz musiała leżeć w szpitalu to żebyś nie miała wyrzutów sumienia :)

Sama bym coś upiekła.. leżę dopiero drugi dzień i świruje [emoji23][emoji23] ehhh. Może wyśle męża po jakieś książki albo coooo. Bo pytanie ile jeszcze będę musiała leżeć

Ty to najwyżej sobie wejdź na gry.pl i tam są gry gdzie można gotować.. kiedyś jak byłam mała to grałam [emoji108] widzę że ciężko przychodzi ci leżakowanie .. hehe :)

:)

karkula309, masz rację trzeba zmienić nawyki żywieniowe bo dieta to kg zejdą a potem po powrocie do normalnego jedzenia efekt jojo. Razem będzie raźniej:)

Właśnie wyciągnęłam zapiekankę ziemniaczaną z piekarnika. Wczoraj teściowa przyjechała do nas, umyła podłogę, posprzątała łazienkę, ugotowała obiad i zostało pół gara ziemniaków, z których trzeba było dziś coś zrobić. Nie prosiłam jej o to ale kazała mi leżeć, dała dużą poduchę pod nogi i tyle miałam do gadania.

:)

karkula309, masz rację trzeba zmienić nawyki żywieniowe bo dieta to kg zejdą a potem po powrocie do normalnego jedzenia efekt jojo. Razem będzie raźniej:)

Właśnie wyciągnęłam zapiekankę ziemniaczaną z piekarnika. Wczoraj teściowa przyjechała do nas, umyła podłogę, posprzątała łazienkę, ugotowała obiad i zostało pół gara ziemniaków, z których trzeba było dziś coś zrobić. Nie prosiłam jej o to ale kazała mi leżeć, dała dużą poduchę pod nogi i tyle miałam do gadania.
Fajnie, mogłaś sobie odpocząć :)

Dziewczyny, tak z innej beczki. Rozmawialiśmy wczoraj wieczorem a raczej mój mąż się pytał jaką antykoncepcję będziemy stosować po ciąży. Teraz mamy zakaz współżycia przez tego guza na jajniku ale normalnie to mamy bujne życie w sferze intymnej. Nie chcę tabletek antykoncepcyjnych, Przez 10lat stosowaliśmy prezerwatywy i nigdy nas nie zawiodły ale chciałam mieć 3kę dzieci więc jakby coś to brałam to pod uwagę. Więcej dzieci nie chcę przynajmniej na razie i zastanawiam się co by było dla nas najlepsze.

Dziewczyny, tak z innej beczki. Rozmawialiśmy wczoraj wieczorem a raczej mój mąż się pytał jaką antykoncepcję będziemy stosować po ciąży. Teraz mamy zakaz współżycia przez tego guza na jajniku ale normalnie to mamy bujne życie w sferze intymnej. Nie chcę tabletek antykoncepcyjnych, Przez 10lat stosowaliśmy prezerwatywy i nigdy nas nie zawiodły ale chciałam mieć 3kę dzieci więc jakby coś to brałam to pod uwagę. Więcej dzieci nie chcę przynajmniej na razie i zastanawiam się co by było dla nas najlepsze.
Bujne życie seksualne... Kurde po tylu latach razem...pozazdrościć :D
Ja na pewno zostane przy prezerwatywach . Mam negatywną opinię o antykoncepcji hormonalnej o różnych plastrach wkładkach itp.. nie lubię za bardzo ingerować aż tak w swoje ciało. Nie zdarzyło mi się jeszcze nic złego z prezerwatywa. Tzn nie pękła , nic nie wycieklo :) może spróbuj po ciąży wybrać się do ginekologa sama , albo z mężem i porozmawiać o antykoncepcji. Czasem jak fajny ginekolog to wysłucha i doradzi tak żeby wam " dogodzić " :D bo w tym temacie to chyba ile kobitek tyle opinii :)

Mam kaszel biorę antybiotyk i podczas napadu kaszlu zdarza mi się popuscic  , :-D
.
Wcześniej tzn przed chorobą zdarzało mi się kropelke podczas kichania raz na jakiś czas. Macie też tak czy to ja jakąś stara, zwiotczała już jestem :baffled: kuźwa oby gorzej nie było

reklama
Hejo dziewczyny ;) dopadla mnie zgaga... kurcze... :(

Co do antykoncepcji ,my wracamy do tempki ;) mam taki komputerek do tego ,i nigdy nas nie zawiodl ;)

Do góry