reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja to radzę w ogóle zapomnieć o bieganiu po schodach itp.bez względu na to czy to już po terminie czy przed. Nadmierny wysiłek, wstrząs mogą skutkować odklejeniem się łożyska co jest bardzo niebezpieczne. Po co ryzykować jak natura sama wie co robi. A jak jest coś nie tak to lepiej niech lekarze zadecydują o wcześniejszym porodzie naturalnym lub cc.
Pogadaj ze swoim gin jak i czy w ogóle mogłabyś wpłynąć na przyspieszenie porodu.

Na szczęście jeszcze nie muszę się tym martwic, może mała wyskoczy w terminie :)

reklama
Teraz te nowoczesne komody to chyba z reguły mają taką głębokosc . Ja przeglądałam na allegro to ciężko znaleźć głębsza :) ja pomysł mam już na pokój bo nie mam za dużego wyboru :D na razie mały będzie u nas w pokoju ;) dopiero za jakiś czas zrobimy mu pokoj pewnie wtedy będę miała dylematy co gdzie i jak :)
Z jednej strony dobrze bo nie trzeba grzebać, przewracać wszystkiego do góry nogami żeby na szybko znaleźć body gdzieś na tyłach szuflady :D
Też się przeprowadzasz ? Czy remont ?
No ja dużo miejsca też w sypialni nie mam i mała będzie spała z nami, dopiero jak podrośnie to przenosimy się do salonu. Niestety mamy tylko dwa pokoje. :-( :(

O to moja podobnie ważyła 375g:) a lekarz mówił czy to duzo czy mało? Ja zapimnialam wtedy zapytać
U mnie 19+1 mała ważyła 274 [emoji14]
Ale co aparat to mogą się te wagi różnic. To tylko średnia z wymiarów komputer liczy :) orientacyjnie :) przede wszystkim w tym momencie każde dziecko już rośnie w swoim tempie :) więc mogą być na prawdę spore różnice w wadze naszych pociech :)

Ja też mam taką białą komodę z ikea na 3 szuflady ale jest 50cm głęboka, dość pojemna. Na razie trzymam w niej swoje rzeczy ale będzie dla malej.
Ale ze mnie gapa. Mam dziś wizytę na nfz, miałam zrobić badanie krwi i moczu i nie zrobiłam, zapomniałam. Właśnie mi się przypomniało. No nic mam wyniki z 05-04 ze szpitala było ok więc spokojnie zrobię sobie pod koniec tyg. Z resztą ten gin i tak nie skuma bo on tylko pyta czy dobrze się czuję, daje skierowanie na morfologię mocz i zapisuje mnie na kolejną wizytę.
Miłego dnia dnia dziewczynki. Idę się ogarnąć.
To chodzisz na NFZ i prywatnie ?
To dziwne , że tak się nie interesuje wynikami. powodzenia na wizycie :):)
W jaki sposób będziesz układała ubranka córce ? W te pudełka czy jedno na drugim ? Jeśli w pudełka to masz może sposób na złożenie pajacyków ? :hmm:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Z jednej strony dobrze bo nie trzeba grzebać, przewracać wszystkiego do góry nogami żeby na szybko znaleźć body gdzieś na tyłach szuflady :D
Też się przeprowadzasz ? Czy remont ?
No ja dużo miejsca też w sypialni nie mam i mała będzie spała z nami, dopiero jak podrośnie to przenosimy się do salonu. Niestety mamy tylko dwa pokoje. :-( :(
My mamy remont już od dwóch lat :)
Ale teraz coś wolniej idzie . Wiadomo inne wydatki i mniej czasu. Ja nic nie pomagam a wręcz mi trzeba pomagać :) remontujemy domek a nie mieszkanko , własnymi siłami i to taki generalny remont ( prady, ogrzewania .. wszystko ) dlatego tyle schodzi :) ja mam wielki salon i dwie sypialnie. Jedna jest do wykończenia :)

ja czytałam ze masowanie brzuszka, piersi , sutków , ciepłe kąpiele , sex .. moze też przyspieszyc porod ale ile w tym prawdy... zawsze mozna sprobowac a raczej nie zaszkodzi :) ;)
ja w 39 tygodniu przed terminem poszłam na bardzo długi spacer z mężem i tego samego dnia miałam skurcze za pare godz , moze to pomoglo wtedy :)
No takich przyjemności to aż żal sobie odmawiać :D zapomniałam, że przecież to nie pierwsza twoja ciaza :) ile już ma latek twój maluszek ? I jak nastawienie na rodzeństwo ?:)

reklama
Mój 18 listopada. Byłam u rodziny w angli na tydzień i przyleciałam w sobotę wieczorem . Mąż nawet nie dał mi się rozpakować tylko zaciągnął mnie do łóżka :D i tak się skończyło :) Z reguły te same ale wiadomo są takie co już na forum są dlugo, są tez świeższe :) no i takie co np leżą pisza cały czas , a niektóre np co dwa :D . Jestem spod Rzeszowa :)

Nie skończyło tylko "tak się zaczęło" :D
Wszytko co najlepsze :D
Rozumiem :):) daleko.. chyba nie spotkam nikogo kto mieszka blizej mnie, Busko to takie zadupie w takim razie :sorry2:

Do góry