reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

:)

Ja dziś pracuję w domu bo siedzę z chorymi dzieciakami. Jeszcze z godzinę półtora i kończę i chyba ich wezmę na krótki spacer. Nie mają gorączki, tylko straszny kaszel, co prawda lekarka mówiła, żeby min 4-5dni nie wychodzili na dwór ale jest 20st w cieniu, ciepło jak nie wiem co.
Ogoliłam nogi, zrobiłam piling, nałożyłam samoopalacz i chyba pójdę w sukience bez rajstop bo jest zajebista pogoda.
Też przydałby się zgolić włosie .. ale kurde wzięłam się za kremówkę , za chlebek , za sprzątanie i jak zwykle milion ważniejszych spraw :D

reklama
Wysmarowałam się...nawet się nie zastanowiłam...zapomniałam. No nic więcej nie będą. Nogi mam strasznie blade, do tego wyszło mi kilka pajączków...
Pajączki niestety normalne w ciąży.
Tylko obserwuj żeby żylaki nie zaczęły Ci się robić z nich czasem.
Ogólnie zwiększa się ilość krwi, krążenie i zatrzymuje się woda w organizmie. Odpoczywaj z nóżkami wyżej :) na krzesełku :) na kanapie pod nogi kładź poduszki :)

Ja mam tego 'thermomixa' z Lidla. I jak mam dwie lewe ręce do pieczenia, to jak w nim ciasto robię to zawsze wszystko wychodzi :)
Aa to tobie się dobrze piecze .. hehe :) ja wyrabiam zwykłym mikserem i tak podczytuje internet są rozne szkoły jak wyrabiać ciasto i co chwilę próbuje nowego triku . A a dodatku mam nową kuchnię i nie wiem do końca jak piecze mój Piekarnik. Jest jakiś dziwny wkurza mnie, mam wrażenie że słabo piecze od spodu . Muszę potem wyciągać chleb z blaszki i dopiekac na ruszcie .
Także chleba w piekarniku , ciasto na kremówkę gotowe . Teraz na czas pieczenia chleba chwila dla mnie. Leżę przez 40 min :D

Aa to tobie się dobrze piecze .. hehe :) ja wyrabiam zwykłym mikserem i tak podczytuje internet są rozne szkoły jak wyrabiać ciasto i co chwilę próbuje nowego triku . A a dodatku mam nową kuchnię i nie wiem do końca jak piecze mój Piekarnik. Jest jakiś dziwny wkurza mnie, mam wrażenie że słabo piecze od spodu . Muszę potem wyciągać chleb z blaszki i dopiekac na ruszcie .
Także chleba w piekarniku , ciasto na kremówkę gotowe . Teraz na czas pieczenia chleba chwila dla mnie. Leżę przez 40 min :D
Kochana to ja na tym nowym mieszkaniu w drugą stronę. Jak wcześniej piekarnik idealnie. Jak ustawiłam jak w przepisie super wszystko co do minuty wychodziło. Tak ten mi wszystko pali ! Muszę ustawiać niższa temperaturę i siedzieć i pilnować czy już czy jeszcze nie. Nie ustawie sobie timera jak tam i nie zajmę się czymś innym.. :(

reklama
Do góry