reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pocieszy :) Musze dać rade i dam :) aleee ja tak kocham ciasta, lody i słodkie śniadania
Ja też to uwielbiałam .. co prawda teraz w ciąży jem jakieś ciacha ale staram się robić na ciemnej mące, cukier zastępować ksylitolem . Piekę sobie prosty chleb. Makarony ryze tylko brązowe . Co prawda lody jem bo to moja zachcianka ciążowa.. ale z tego co kojarzę to chyba lody też da radę zrobić w wersji dla cukrzyków :)

reklama
Ja też to uwielbiałam .. co prawda teraz w ciąży jem jakieś ciacha ale staram się robić na ciemnej mące, cukier zastępować ksylitolem . Piekę sobie prosty chleb. Makarony ryze tylko brązowe . Co prawda lody jem bo to moja zachcianka ciążowa.. ale z tego co kojarzę to chyba lody też da radę zrobić w wersji dla cukrzyków :)
Mnie ostatnio taka ochota naszła na lody mniam mniam mniam i czekam na truskawki i czereśnie [emoji16][emoji16]

Ja tez kocham się w lodach <3

Dzwoniła do mnie personalna muszę przyjechać podpisać akcje firmy, o jezusiu będę musiała przejść przez te wszystkie pokoje dyrektorów, kierowników... dygam się Haha

Pajączki niestety normalne w ciąży.
Tylko obserwuj żeby żylaki nie zaczęły Ci się robić z nich czasem.
Ogólnie zwiększa się ilość krwi, krążenie i zatrzymuje się woda w organizmie. Odpoczywaj z nóżkami wyżej :) na krzesełku :) na kanapie pod nogi kładź poduszki :)

Ja po wczorajszym spacerze chciałam sobie trochę rozmasować nogi i właśnie zobaczyłam pajączki. Mam nadzieję że to tylko chwilowe..

Ja w zeszłym tygodniu kupiłam duży pojemnik lodów Manhattan jagodowo-śmietankowe i jak je włożyłam do zamrażalki tak leżą nieotwarte :-D

Ja się cieszę że do najbliższej lodziarni mam z 10km.. bo bym zbankrutowała jeżeli byłoby to w zasięgu moich nóg :D
Haha ja sobie obiecałam, że jak będę mogła wyjść to pójdę właśnie na lody[emoji16] fakt, że teraz to za często nie będę mogła ze względu na alergię, ale ze 2x miesiąc sobie pozwolę [emoji16]

reklama
@Sindi_@ nawet po ciężkim porodzie może być słodko pomimo, że Ciebie będzie wszystko boleć. Wystarczy widok maluszka jak sobie słodko śpi. Z którą mamą bym nie rozmawiała to każda mówi, że cały ból porodu i zmęczenie mija w momencie urodzenia dziecka. Ja też tak miałam. Jak mi Małą położyli na piersi to nie ważne już było nic. Wszystko przeszło. To jest taka dawka szczęścia, że ból schodzi na dalszy plan.
Mnie jakoś po porodzie wszystko bolało i czułam się jakbym 200 brzuszków zrobiła [emoji6] widok dziecka wszy wynagradza [emoji4]
Witam się nieśmiało. To już po połowie ciąży więc trochę późno ale jeśli przyjmijcie mnie do swojego grona będzie mi bardzo miło.
Jestem już po 30tce i to moja 3 ciąża. Mam w domu dwie córeczki - niespełna 8 i niespełna 3 lata. Teraz czekam na syneczka co nie wiem dlaczego jest dla mnie sporym zaskoczeniem :)
Termin porodu na 9.08.
Witam [emoji5] mamy podobny termin porodu. Też spodziewam się 3 dziecka i ma być chłopczyk [emoji16]
Witam nową mamusię :)

Ja byłam wczoraj na krzywej cukrowej. Dziś sprawdzałam wyniki z internetem i stwierdziłam, że wszystko okej. Na śniadanie robiłam placki z dżemem, pastą orzechową + owocami. A właśnie dostałam telefon od lekarza, że wyniki delikatnie ponad normę i mam zacząć stosować dietę z niskim indeksem glikemicznym. Serce mi pękło, jak żyć bez tych pyszności :/
To dobrze, że tylko nieznacznie wyniki przekroczone. Może nie będzie tak źle.

Do góry