reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mam w okolicy kilka ich laboratoriów ale nie wiem czy w każdym jest tak samo czy różnie jeśli chodzi o tą glukozę, nie wzięłam tego pod uwagę jakos :D jestem przyzwyczajona żeby chodzić w to jedno miejsce bo byłam w drugim z lux medu 2 razy i tak pobierają krew, że za każdym razem mnie mega bolało :/ a w tym pierwszym są milsze panie i nic nie boli
Jeśli to Diagnostyka to jestem pewna, że można brać smakowe, bo dzwoniłam i się pytałam, co jeszcze muszę kupić. Inną sprawą są inne laboratoria. Na wynikach będziesz miała logo laboratorium[emoji16]
Ale kolejna istotną kwestią jest chęć pań pielęgniarek do bycia pro pacjent....[emoji23] ja też chodzę w jedno miejsce i do jednej babki, bo reszta mnie odstrasza [emoji23]

reklama
A ile taki test kosztuje?lekarz rodzinny może mi wypisać skierowanie? Chodzę prywatnie do ginekologa i zawsze wspieram się rodzinnym :D
U mnie chyba 15-20 zł. Skierowania nie trzeba. Tzn są dziwne laboratoria, gdzie wymagają, raz mnie zastrzelili pytaniem o skierowanie na krzywą, nie byłam wtedy w ciąży, po prostu do endokrynologa musiałam zrobić. No i babsztyle nie zrobiły mi badania :) dobrze podzwonić po laboratoriach w okolicy i się dopytać :)
ehh no cóż , trzeba będzie wziąć gazetę albo książkę, słuchawki do tel i może zlecą te 2 h jakoś :D
Albo można przeglądać rzeczy dla malucha [emoji16]
Rok temu byłam z mamą w Kaliszu i tam w aptece mama kupowała iberogast, kosztowały te kropelki 17zł, we Wro kosztują ok 27zł, za tę samą butelkę. Kto mieszka w mniejszych miastach zapewne ma tańsze te wszystkie witaminy i tak dalej :)

We Wro dobrze kupować w DOZ lub Dr.Max. W DOZ zamawiam przez internet, zazwyczaj po 48h gotowe jest do odbioru. Można wysyłkowo, ja odbieram w stacjonarnej i nic nie płacę za to. W gemini zamawiałam jak koleżanka w pracy miałą hurtowe zamówienie.
Jest też we Wro niby najtańsza apteka, Silesia, gucio prawda, prenatal duo kosztował mnie wtedy 45zł, przerzuciłam się na feminovit z doz i płącę 17zł za witaminki :)

A i taki myk z DOZ, oni stacjonarnie mają te najdroższe witaminy dla kobiet w ciąży, a jak wejść na ichnią stronę, to już inna bajka.
Mnie doz kilka razy wystawił. Potrzebowałam mieć leki na konkretny dzień, nie sprowadzili, miałam problemy potem. Zdarzało się też, że było zamówienie do odebrania w aptece, ale mi powiadomienia nie przysłali, gdybym sama do nich nie zajrzała, to bym nie wiedziała, czy jest zamówienie... No i oczywiście stacjonarnie wszystko droższe niż internetowo. Mnie jako klientkę niestety stracili...

Ja chodzę do Diagnostyki na badania z krwi i przy ostatniej wizycie zapytałam o glukozę i Pani zaoferowała kupno glukozy u nich o smaku cytrynowym za 5 zł.

W niedzielę do obiadu zjem mięso ale tak to mnie nie ciągnie.. szybciej niż mięso wybiorę twarożek lub jakiś inny ser :)

O to ja tak mam. Mięso na obiad to najchętniej pierś kurczaka w panierce a inne to już z musu. Mleczne rzeczy pochłaniam kilka razy dziennie. Niektórzy mi mówią, że skoro mam w brzuszku chłopaka to powinnam jeść dużo mięsa. A co ja poradzę jak nie mam na nie ochoty.

O to ja tak mam. Mięso na obiad to najchętniej pierś kurczaka w panierce a inne to już z musu. Mleczne rzeczy pochłaniam kilka razy dziennie. Niektórzy mi mówią, że skoro mam w brzuszku chłopaka to powinnam jeść dużo mięsa. A co ja poradzę jak nie mam na nie ochoty.
U mnie chłopak i mięso się sprawdza. Jak w 6 tygodniu byłam w szpitalu i mama pytała się co mi przywieść to ja kazałam usmażyć jej schabowe :D i tak mam do teraz mięso mogę jeść na okrągło

Ja bym za to jadła non stop jakieś owoce, których nota bene nie lubię. Pomarańcze teraz mnie się trzymają, szczególnie, że w warzywniaku obok mam najsłodsze na świecie.

reklama
Do góry