reklama
Nie stresuj się bo to Ci nie służy i idź sprawdź u innego ginekologaCzasem warto zasięgnąć rady innego lekarza. Ale to już Twoja decyzja, chociaż ja pewnie poszłabym do kogoś jeszcze, żeby może mniej się stresować. Czyli rozumiem, że 5 grudnia miałas OM 6t1d, a usg 5t1d, natomiast 18 grudnia z OM 8t1d, a usg wskazuje na 6 t? dobrze to wszystko przeczytałam? wiesz może kiedy mogło dojść do zapłodnienia? może owu późna i ciąża młodsza (często tak jest), NIE STRESUJ SIĘ, choć wiem, że to nie łatwe, sama ciągle się stresuje.
Okuza
Zaciekawiona BB
Bardzo różne natężenie. Czasem mam wrażenie, że prawie nic nie bolą. Najgorzej mam jak zdejmuje stanik wtedy najbardziej bolą.a ja mam jeszcze pytanie odnośnie wrażliwości piersi/sutków, do kobietek, które mają taki objaw, czy piersi/sutki macie obolałe z takim samym natężeniem w ciągu całego dnia? czy są momenty, że mniej odczuwacie wrażliwość/ból??
ja właśnie podobnie, najgorzej bolą mnie wieczorem, mniej rankiemBardzo różne natężenie. Czasem mam wrażenie, że prawie nic nie bolą. Najgorzej mam jak zdejmuje stanik wtedy najbardziej bolą.
D
Deleted member 178340
Gość
U mnie 6tydzien i 3dzien,bylo widać eho serca. Więc myślę, że tak w połowie 7tygodnia powinno być serduszko.Mysle ze jak testy są wyraźne już będzie widoczny pęcherzyk, serduszko widać najczesciej w 7 tc
Napisane na SM-J510F w aplikacji Forum BabyBoom
Anet29
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Bylam dzisiaj u lekarza, moj zarodek okazal się jeszcze mloddzy niz na wizycie .05.12 bo wtedy mialam wedlug OM 6t1d a wedlug USG 5t1d, a dzisiaj mam 8t1d i wedlug USG 6t.. pani doktor stwierdzila, że serduszko słabo bije i dostalam luteine 2xdziennie, kolejna wizyte mam 28.12 jestem zalamana. Czy wedlug was, mam isc do innego lekarza? Bo ten pierwszy u którego bylam w 6t1d to niezbyt sympatyczny i za duzo nic nie mowi.. A u Pani doktor u której dzisiaj bylam, jest naprawde ok, i ma dużo pozytywny opini..
Skoro 6 tydzien to serduszko ma prawo slabo bic, gdzies czytalam ze wlasnie dopiero pozniej chyba kolo 8 tyg juz bije tak ladnie a narazie pewnie dopiero zaczyna. Ja chyba bym poszla jeszcze do innego lekarza tylko za pare dni, nie odrazu
Anet29
Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Bylam dzisiaj u lekarza, moj zarodek okazal się jeszcze mloddzy niz na wizycie .05.12 bo wtedy mialam wedlug OM 6t1d a wedlug USG 5t1d, a dzisiaj mam 8t1d i wedlug USG 6t.. pani doktor stwierdzila, że serduszko słabo bije i dostalam luteine 2xdziennie, kolejna wizyte mam 28.12 jestem zalamana. Czy wedlug was, mam isc do innego lekarza? Bo ten pierwszy u którego bylam w 6t1d to niezbyt sympatyczny i za duzo nic nie mowi.. A u Pani doktor u której dzisiaj bylam, jest naprawde ok, i ma dużo pozytywny opini..
Na początku szóstego tygodnia zarodek ma około 3 mm długości. W ewentualnym badaniu USG w ciąży w szóstym tygodniu powinien być już widoczny pęcherzyk ciążowy, jeśli nie było go widać wcześniej. W standardowo rozwijających się ciążach widoczny jest już również sam zarodek, który na początku tygodnia mierzy 3 mm, by podwoić swą długość po siedmiu dniach. Powinna być też możliwa do wychwycenia akcja serca, a tętno płodu (FHR) powinno wynosić powyżej 100 uderzeń na minutę. Akcja serca płodu powinna być widoczna zawsze, gdy zarodek przekracza 5 mm (CRL).
lordzikowa
Zaciekawiona BB
Dziękuję za miłe słowa. U nas problemów finansowych jeszcze nie ma, ale mimo to nie potrafię aie cieszyć. Mam wrażenie, że wszystko co się zmieni dotyczy tylko mnie i tylko na moje barki spadnie pełna odpowiedzialność... Mam poczucie winy bo inne mamy płaczą ze szczęścia a ja ze smutku...
świetnie Cie rozumiem, też mam straszną obawę o to czy sobie poradzę. A jakby to powiedzieć mój partner okazał się kompletnym gówniarzem i tylko mnie dołuje zamiast pomagać i gada jakieś farmazony, że przeze mnie życie mu się kończy także ten wiesz My mamuśki musimy sobie poradzić, byle by tylko zdrowe było Damy rade
reklama
Czasem warto zasięgnąć rady innego lekarza. Ale to już Twoja decyzja, chociaż ja pewnie poszłabym do kogoś jeszcze, żeby może mniej się stresować. Czyli rozumiem, że 5 grudnia miałas OM 6t1d, a usg 5t1d, natomiast 18 grudnia z OM 8t1d, a usg wskazuje na 6 t? dobrze to wszystko przeczytałam? wiesz może kiedy mogło dojść do zapłodnienia? może owu późna i ciąża młodsza (często tak jest), NIE STRESUJ SIĘ, choć wiem, że to nie łatwe, sama ciągle się stresuje.
Ale nie chce już tez mieszkac sobie w głowie, bo to byłby 3 gin a jesli powie jeszcze cos innego?? Wtedy zglupieje do końca.. wedlug mojego kalendarzyka owulacje miałam 8.11 ostatnia miesiączke 23.10.. najprawdopodobniej to wlasnie tego 08.11 musialabyc owu bo później juz stosunkow nie bylo.. miesiaczki mialam różnie 28-32dni..