reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Spokojnie, życie się ułoży. Jak dowiedziałam sie o pierwszej ciąży, dopiero zaczynałam staż, moj wtedy chłopak pracował i zarabiał niewiele ponad najnizsza krajowa. Mieszkalismy w jednym pokoju, ciąża nie z przypadku, szybka decyzja i za pierwszym razem strzał. Też na początku sie cieszyłam, a później do mnie dotarło ze w sumie jak my sobie poradzimy, gdzie będziemy mieszkać, za co żyć. Przez te 9 miesięcy zdążyło się wszystko ułożyć. Dostałam prace po stażu, mąż podwyżkę i nawet mieszkanie sie znalazlo. Teraz jestem już w drugiej ciąży tym już z mężem, oboje mamy dobrą pracę i jest nam dobrze. Dzieciątko to samo szczęście, a życie się zmienia moim zdaniem tylko na lepsze, głowa do góry! Życzę nudnej ciąży! :-)

Dziękuję za miłe słowa. U nas problemów finansowych jeszcze nie ma, ale mimo to nie potrafię aie cieszyć. Mam wrażenie, że wszystko co się zmieni dotyczy tylko mnie i tylko na moje barki spadnie pełna odpowiedzialność... Mam poczucie winy bo inne mamy płaczą ze szczęścia a ja ze smutku...

Dziękuję za miłe słowa. U nas problemów finansowych jeszcze nie ma, ale mimo to nie potrafię aie cieszyć. Mam wrażenie, że wszystko co się zmieni dotyczy tylko mnie i tylko na moje barki spadnie pełna odpowiedzialność... Mam poczucie winy bo inne mamy płaczą ze szczęścia a ja ze smutku...
Kochana.. nie jesteś sama ja też mam mega dola i nie potrafię się cieszyć

Myslicie ze moge wziasc apap? Strasznie mnie glowa boli.
Apap można. Tzn paracetamol :) bo to składnik aktywny :)
Nie można ibuprofenu :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

Witam i gratuluję udanych wizyt,chwalcie się zdj usg;)
Anet wydaje mi się że paracetamol możesz wziąć jak ból jest nie do zniesienia,mój lekarz zawsze powtarza że gorsze te dolegliwości dla dzidziusia niż jedna tabletka paracetamolu.
Panikara dacie radę moja pierwsza też planowana a panikowałam,zmiany się szykują obawa jest normalna, urodzi się dzidziuś i wszystko się poukłada,zobaczysz:)

Zdaje się ze jest dozwolony, jednak mi nigdy na bol glowy nie pomagal apap przed ciąża wiec wole schladzac czolo, mozna tez amol na skronie i to mi bardziej pomaga plus sen o ile akurat możliwy
Mi przed pierwsza ciąża też nie pomagał paracetamol. Dopiero w ciąży zaczął. A po ciąży okazało się (a syn już 3,5 roku) że ibuprofen przestał na mnie działać a paracetamol jest niezastąpiony :)

ckaiyx8d63pd6voi.png

Hej dziewczyny. Bylam dzisiaj u lekarza, moj zarodek okazal się jeszcze mloddzy niz na wizycie .05.12 bo wtedy mialam wedlug OM 6t1d a wedlug USG 5t1d, a dzisiaj mam 8t1d i wedlug USG 6t.. pani doktor stwierdzila, że serduszko słabo bije i dostalam luteine 2xdziennie, kolejna wizyte mam 28.12 jestem zalamana. Czy wedlug was, mam isc do innego lekarza? Bo ten pierwszy u którego bylam w 6t1d to niezbyt sympatyczny i za duzo nic nie mowi.. A u Pani doktor u której dzisiaj bylam, jest naprawde ok, i ma dużo pozytywny opini..

reklama
Hej dziewczyny. Bylam dzisiaj u lekarza, moj zarodek okazal się jeszcze mloddzy niz na wizycie .05.12 bo wtedy mialam wedlug OM 6t1d a wedlug USG 5t1d, a dzisiaj mam 8t1d i wedlug USG 6t.. pani doktor stwierdzila, że serduszko słabo bije i dostalam luteine 2xdziennie, kolejna wizyte mam 28.12 jestem zalamana. Czy wedlug was, mam isc do innego lekarza? Bo ten pierwszy u którego bylam w 6t1d to niezbyt sympatyczny i za duzo nic nie mowi.. A u Pani doktor u której dzisiaj bylam, jest naprawde ok, i ma dużo pozytywny opini..

Czasem warto zasięgnąć rady innego lekarza. Ale to już Twoja decyzja, chociaż ja pewnie poszłabym do kogoś jeszcze, żeby może mniej się stresować. Czyli rozumiem, że 5 grudnia miałas OM 6t1d, a usg 5t1d, natomiast 18 grudnia z OM 8t1d, a usg wskazuje na 6 t? dobrze to wszystko przeczytałam? wiesz może kiedy mogło dojść do zapłodnienia? może owu późna i ciąża młodsza (często tak jest), NIE STRESUJ SIĘ, choć wiem, że to nie łatwe, sama ciągle się stresuje.

Do góry