reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja ciągle w poszukiwaniu wózka i właśnie sobie obejrzałam na neciku materiał z "Dzień dobry TVN" o wózkach dziecięcych. Pani Ibisz testowała co prawda najdroższe wózki jakie są na rynku (bugaboo, orbitbaby czy stokke), ale dwa razy powiedziała bardzo mądre słowa i kocham tę kobietę za to, bo zaniedługo ciepełko i słoneczko i jak pójdę na spacer do parku i zobaczę te nadopiekuńcze mamusie, to mnie już dreszcze przechodzą. Mianowicie:
1. Dziecko w foteliku samochodowym do 1.5h nie dłużej (znam mamusie, które nie mają gondol i te maluszki tylko w fotelikach, czasem po pół dnia).
2. Żeby maluszka nie przykrywać pieluchą jak słonko świeci, tylko kupić siatkę odbijającą światło uva/b (na własne oczy widziałam, jak mamusie robiły dzieciaczkom saunę w wózkach, równie dobrze mogłyby na dwór nie wychodzić)
A na końcu też fajny patent przekazała, jak nowy wypasiony wózek mieć, nie że rodzinka kupuje ubranka, kocyki itp tylko do skarbonki i składa się na wózek :) nota bene mojej mamy przyjaciółka tak uzbierała na wymarzone wakacje na hawajach, co jakieś imieniny, święto czy inne urodziny, to do skarbonki sianko a nie prezenty i tak poleciała na miesiąc :)

reklama
Ja ciągle w poszukiwaniu wózka i właśnie sobie obejrzałam na neciku materiał z "Dzień dobry TVN" o wózkach dziecięcych. Pani Ibisz testowała co prawda najdroższe wózki jakie są na rynku (bugaboo, orbitbaby czy stokke), ale dwa razy powiedziała bardzo mądre słowa i kocham tę kobietę za to, bo zaniedługo ciepełko i słoneczko i jak pójdę na spacer do parku i zobaczę te nadopiekuńcze mamusie, to mnie już dreszcze przechodzą. Mianowicie:
1. Dziecko w foteliku samochodowym do 1.5h nie dłużej (znam mamusie, które nie mają gondol i te maluszki tylko w fotelikach, czasem po pół dnia).
2. Żeby maluszka nie przykrywać pieluchą jak słonko świeci, tylko kupić siatkę odbijającą światło uva/b (na własne oczy widziałam, jak mamusie robiły dzieciaczkom saunę w wózkach, równie dobrze mogłyby na dwór nie wychodzić)
A na końcu też fajny patent przekazała, jak nowy wypasiony wózek mieć, nie że rodzinka kupuje ubranka, kocyki itp tylko do skarbonki i składa się na wózek :) nota bene mojej mamy przyjaciółka tak uzbierała na wymarzone wakacje na hawajach, co jakieś imieniny, święto czy inne urodziny, to do skarbonki sianko a nie prezenty i tak poleciała na miesiąc :)
Ja mam w skarbonce 100 zl :D a zbieram 5,2,1zl od dwoch miesiecy i nie codziennue je wkladam :D

My mamy skarbonkę dla dzieci. Wzięło się to stąd, że mam portfel, w którym "klepaki" mi się nie mieszczą (zniszczony przez to w środku jest). Co pół roku otwieramy świnkę i wymieniam sianko na rzeczy dla dzieci, których normalnie bym nie kupiła bo za drogie. Kuba dostaje połowę kasy, a Jasio zwyczajowo klocki lego jakieś takie bardziej wypasione. Zbiera na remizę strażacką, ale to ustrojstwo kosztuje 400zł i nawet za uzbierane pieniądze szkoda by mi było tyle w sklepie zostawić. A w skarbonce ok 350-450 złotych wychodzi (to taka duża świnia z pepco). :)

A masz zdjecie tego wozka? :) teraz faceci tez nosza rozowe ciuchy ,koszule itd ;)
Mam kochana zdjecie kawałka wózka :D Bo to od sąsiadki i głupio bylo mi robić zdjęcia co powiem że na forum wrzucę ? Hehe :)
6608289b43f0cf98d72da2b911a466d0.jpg

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

No i właśnie to co piszesz o wózkach i o tym że nie można długo dzieci trzymać w fotelikach też mnie przekonuje do tego by kupić ten różowawy wózek. Składa się ten wózek tak że jest mały i spokojnie wejdzie do naszego auta razem z gondola . Nie będę musiała wypinać fotelika i wkładać w stelaż gdy gdzieś pojedziemy a wiem że kuyznka mając to samo auto co my tak robiła , bo jej się gondola nie mieściła . No i wózek ma atesty jest z firmy tako więc powinien być bezpieczny dla dziecka

Ja mam w skarbonce 100 zl :D a zbieram 5,2,1zl od dwoch miesiecy i nie codziennue je wkladam :D
A my od kilku lat mamy patent na zbieranie do skarbonki[emoji16] kupuję taką dużą świnkę skarbonkę na allegro, tylko że świnka musi być koniecznie bez możliwości wyciągania pieniędzy tylko do rozbicia[emoji16] I do niej każdą pięciozłotówkę wsadzamy[emoji16] dosłownie[emoji16] oprócz tego zawsze jakieś 10 zł, 20 zł też wrzucamy. Już raz rozbiliśmy i uzbieraliśmy prawie 2500 zł[emoji16] fakt, że długo trwa zbieranie, żeby była pełna, ale potem jaka frajda jest[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

A my od kilku lat mamy patent na zbieranie do skarbonki[emoji16] kupuję taką dużą świnkę skarbonkę na allegro, tylko że świnka musi być koniecznie bez możliwości wyciągania pieniędzy tylko do rozbicia[emoji16] I do niej każdą pięciozłotówkę wsadzamy[emoji16] dosłownie[emoji16] oprócz tego zawsze jakieś 10 zł, 20 zł też wrzucamy. Już raz rozbiliśmy i uzbieraliśmy prawie 2500 zł[emoji16] fakt, że długo trwa zbieranie, żeby była pełna, ale potem jaka frajda jest[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

A my po każdej wypłacie wrzucaliśmy po 100 zł 200 .. 50 .. zależy jak było . Zawsze wybierałam sobie pieniądze z bankomatu i jak miałam w portfelu to poszłam wrzucić :) miałobyc na tegoroczne wakacje ale pewnie rozbijemy by zrobić remont :D no coz.. może za parę lat będą wakacje :D

A my po każdej wypłacie wrzucaliśmy po 100 zł 200 .. 50 .. zależy jak było . Zawsze wybierałam sobie pieniądze z bankomatu i jak miałam w portfelu to poszłam wrzucić :) miałobyc na tegoroczne wakacje ale pewnie rozbijemy by zrobić remont :D no coz.. może za parę lat będą wakacje :D

Oo to też fajnie[emoji16] niby nic wielkiego, taka skarbonka, a jednak[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

reklama
No i właśnie to co piszesz o wózkach i o tym że nie można długo dzieci trzymać w fotelikach też mnie przekonuje do tego by kupić ten różowawy wózek. Składa się ten wózek tak że jest mały i spokojnie wejdzie do naszego auta razem z gondola . Nie będę musiała wypinać fotelika i wkładać w stelaż gdy gdzieś pojedziemy a wiem że kuyznka mając to samo auto co my tak robiła , bo jej się gondola nie mieściła . No i wózek ma atesty jest z firmy tako więc powinien być bezpieczny dla dziecka

Mi się bardzo bodoba wersja bliźniacza Tako Alive, ale jest dla mnie diabelnie niepraktyczny, piękny ale nie do wnoszenia na 3 piętro. A ten co "somsiadka" chce Ci dać fajny jest. A z różem można sobie poradzić, jak masz zdolności manualne i farbki do tkanin :)

16uds65gf2i39h6o.png

Frajda, tak! Szczególnie jak liczysz pieniążki i wychodzi więcej niż się zakładało :D Co prawda liczenie takiego drobiazgu trwa troszkę, a potem do banku trzeba iść (na szczęście u mnie w PKO mają maszynkę do liczenia bilonu).

Do góry