reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

I jem takie produkty. Bogate w witaminy C, B12. Kwas foliowy i żelazo. Bo te też pomagają przy wchłanianiu żelaza. Niestety. U mnie leki + taka dieta niż nie dała a spadek przez 3tyg o 0.4.
Po ciąży miałam transfuzje bo nawet końskie dawki żelaza w kroplówkach się nie wchłaniały... Po transfuzji 10.4. a pół roku po ciąży bez szczególnej diety ponad 13. Ja takie problemy nie wiem czemu mam tylko w ciąży.. i to mnie przeraża. Bo nijak nie idzie tego spadku zatrzymać.

ckai9jcg3ugxsgdl.png

atdcx1hp69ts3ous.png
Kurczę, to niefajnie u ciebie z tym żelazem. Ja przed ciąża po wakacjach jakoś też miałam anemię hb miałam 8,6. Okazało się, że tarczyca mi podkrada żelazo. Na szczęście dostałam sorbifer dolures i po 4mies mam hb prawie 13 teraz w ciąży. Teraz w ciąży tarczycę mam uregulowaną jak nigdy wcześniej.
Chorujesz na niedoczynność, Hashimoto? Może też tarczyca ci zabiera.

reklama
Pisałam i mi wcięlo część posta. Na telefonie mnie szlak trafia jak piszę nieraz mi wetnie albo skopiuje nie tu gdzie trzeba. Miało być, że ja połówkowe mam dopiero 18.04 to będzie 23tc w naszą rocznicę ślubu:) Lekarz tak mi się kazał umówić, że to najlepszy termin.
Mi również lekarz kazał tak się umówić żeby był 22 tydzień [emoji3]

Kobietki, trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe :) dajcie znać jak będziecie po wizytach :)
Wczorajszym Mamusiom gratuluje udanych wizyt i zdrowych Maluszków :)
U nas wczoraj było tak pięknie, ze chyba z 2 godziny łaziłam po lesie [emoji5] a co do wyników to ja mam wizytę u gina dopiero po świętach. Wyniki robiłam w tamtym tygodniu, ale już poza ta tarczyca nie będę w nie wnikać. Pójdę na wizytę to profesorek rzuci swoim fachowym okiem :)

20 sierpnia 2018

Gratulacje synka! [emoji3] najwazniejsze ze wszystko ok [emoji6] i umawiałas sie od razu na trzecie badanie? Ja mam jutro rano wizytę mam nadzieje ze wszystko ok bo dalej nie czuje ruchów [emoji24]

oar8ugpj3lipqk0k.png
Nie umawialam sie, zapytalam o te trzecie badania to tylko powiedzial, ze zalezy od mojego ginekologa czy mnie przysle. Cos mowil ze raczej je sam wykona (ten.na nfz). Tez mowilam, ze nie czuje ruchow to powiedzial, ze w ciagu tego tygodnia na pewno poczuje. Jesli nie to mam zglosic lekarzowi

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny jak piszecie, że nie czujecie ruchów to macie na myśli, że w ogóle nie czujecie tam w brzuchu nic, nawet ucisku czy że nie ma takich typowych kopniaków?

Mnie potomek skopał dosłownie kilka razy ale praktycznie codziennie czuję w którymś momencie, że się gramoli i mam taki ucisk w środku w brzuchu. Wczoraj pchał się w jelita i żołądek w kierunku kręgosłupa wydaje mi się że to też kwalifikuje się jako ruchy, ale nie wiem, to moja pierwsza ciążą.

Dziewczyny jak piszecie, że nie czujecie ruchów to macie na myśli, że w ogóle nie czujecie tam w brzuchu nic, nawet ucisku czy że nie ma takich typowych kopniaków?

Mnie potomek skopał dosłownie kilka razy ale praktycznie codziennie czuję w którymś momencie, że się gramoli i mam taki ucisk w środku w brzuchu. Wczoraj pchał się w jelita i żołądek w kierunku kręgosłupa wydaje mi się że to też kwalifikuje się jako ruchy, ale nie wiem, to moja pierwsza ciążą.
A te ruchy czuc tylko od środka czy z zewnatrz tez? :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czułam od tygodnia "coś"...takie łaskotanie, oczywiście w środku, nie widziałam nic przez powłoki brzuszne. Co prawda od 48h nic nie czuję. Dosłownie nic[emoji852] ale dzisiaj połówkowe na szczęście.

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

reklama
Do góry