reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie pierwsze prenatalne trawło ok 20min.
Cichosza, nie byłam na tych targach w manhattannie. Miałam gości, dopiero pojechali więc nie było jak. Jutro mam wizytę u gina na nfz może zerknie co u dzidzi.
Bo to usg za darmo robią w różnych miastach i tak myślę nad Warszawą ale czy jest wogole szansa żeby się dostać, pewnie są mega kolejki. U was jak z tym było ?

reklama
@megalija norweski?[emoji16] A że tak zapytam... taka pasja i chęć nauki czegoś innego? Czy to np pracą związane?[emoji16]

16uds65gf2i39h6o.png

[emoji173]10.08.2018[emoji173]

Wlasnie tez sie zastanawiam czy.prenatalne 3 trymestru jest konieczne bo jutro ide na polowkowei i nie wiem czy na nast sie zapisywac.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Daj znać co postanowiłaś! Ja myślę że gdyby coś było nie tak na połówkowych to na 3 sie zapisze ale jeśli wszystko bedzie ok to nie do końca widze potrzebę? Ale mimo wszystko dalej sie zastanawiam [emoji57]

oar8ugpj3lipqk0k.png

Daj znać co postanowiłaś! Ja myślę że gdyby coś było nie tak na połówkowych to na 3 sie zapisze ale jeśli wszystko bedzie ok to nie do końca widze potrzebę? Ale mimo wszystko dalej sie zastanawiam [emoji57]

oar8ugpj3lipqk0k.png
Ja pójdę na to trzecie prenatalne bo mam za darmo w pakiecie z luxmedu :) ale znając mnie to jakbym musiała płacić to pewnie też bym poszła.. chyba przez ciężki początek ciąży jestem przewrażliwiona :)

Napisane na Redmi Note 4 w aplikacji Forum BabyBoom

Czy ktoras z Was podczas badania polowkowego dostanie lub bedzie kupowac plyte cd z filmikiem? U mnie jest mozliwosc kupienia takiej plytki ale zastanawiam sie czy na tym badaniu na tyle duzo widac ze bylaby to fajna pamiatka z okresu prenatalnego naszego malenstwa? Czy wiecie moze czy na badaniu polowkowym na nfz lekarz wlacza tez opcje 3d?

Mi i pierwsze i drugie robił ten sam lekarz. Moja ginekolog nie ma certyfikatu lub sprzętu (albo jednego i drugiego), więc chodzę do innego lekarza prywatnie na te badania. [emoji1]

m3sxflw1xx0xz3zu.png

[emoji254]Amelia 9.08.18r.[emoji254]
U mnie tak samo. Pierwsze i drugie prenatalne (i na trzecie też się wybieram) robił ten sam lekarz, ale inny niż moja ginekolog, która prowadzi mi ciążę :)

[emoji64]02.08.2018[emoji64]

p19u43r85mf3dc6h.png

Wlasnie tez sie zastanawiam czy.prenatalne 3 trymestru jest konieczne bo jutro ide na polowkowei i nie wiem czy na nast sie zapisywac.
A jak to jest z zapisywaniem sie do dentysty? Tez bedzie szybszy termin jak powiem o ciazy?

Nie jest obowiązkowe ;) ja się jednak wybieram :)

p19u43r85mf3dc6h.png

Czy ktoras z Was podczas badania polowkowego dostanie lub bedzie kupowac plyte cd z filmikiem? U mnie jest mozliwosc kupienia takiej plytki ale zastanawiam sie czy na tym badaniu na tyle duzo widac ze bylaby to fajna pamiatka z okresu prenatalnego naszego malenstwa? Czy wiecie moze czy na badaniu polowkowym na nfz lekarz wlacza tez opcje 3d?
Ja mam płyty, zarówno z pierwszego prenatalnego jak i połówkowego :) u mnie jest to w pakiecie, badanie, zdjęcia i filmik :) fajna rzecz, bo można pokazać rodzicom itp i też później będzie pamiątka.1

p19u43r85mf3dc6h.png

oar8ugpj3lipqk0k.png
Pogadam z lekarzem, pewnie bedzie mnie namawial na to badanie ;) chyba jeszcze inne rzeczy mozna wykryc niz do polowkowych, związane z rozwojem w 3 trymestrze

reklama
Do góry