Dzień dobry,
witam nowe mamusie
Wiesz ja w pierwszej ciąży też takie coś miałam tyle, że to był 30sty któryś tydzień ciąży. Też mnie zaczęło w nocy kłóć w mostku, między piersiami aż nie mogłam złapać oddechu. Przestraszyłam się więc pojechaliśmy na SOR. Przebadali mnie na wszystkie strony. Okazało się, że dziecko uciska mi na narządy, głównie na żołądek i to on dawał takie objawy przez mocny ucisk. Po kilku godzinach samo przeszło. Kazali jeść ostatni posiłek min 3-4godz przed snem i najlepiej poleżeć po posiłku bo w wysokiej ciąży często się to zdarza. Nie wiem jak to jest u ciebie ale opisałam ci mój .
Właśnie sprawdziłam listę dzieci przyjętych do pierwszej w Polsce szkoły metropolitalnej w Kowalach k. Gdańska - moje dzieci się dostały starszy do I klasy, młodszy do zerówki
Tak się złożyło, że budują tą szkołę za sąsiednim blokiem. Ma to być szkoła bez prac domowych, tablety, tablice multimedialne, basen na miejscu....zobaczymy jak będzie w efekcie.Ciesze się bo teraz dowozimy ich 7km do przedszkola i jest to mega uciążliwe a tak rano mąż ich zaprowadzi a ja po południu z maleństwem w wózku po spacerku ich będziemy odbierać.
Miłego dnia dziewczynki