reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Kamila , dzięki za linka na alegro. Jaka kaszke kupujesz na paczetek? Czy jeśli są one z ziaren z pełne go przemiału to nie powinny powodować zaparć? Jak myślisz? Ja na początek myslalam o ryżowej i jaglanej. Kupilam śliwki w sloiczku i sprobuje dodac do kaszki. Najpierw jednak zamowie ;)

Gdzieś czytałam ze w kaszkach poddaja obrobce i mniej niż domowy ryz powoduje zaparcia

Ryż to drugie po pszenicy uprawiane zboże na świecie. Popularne niemal w każdym zakątku świata. Jest bardzo dobrze tolerowane przez większość małych dzieci, dlatego często jest podawany na początku rozszerzania diety. Jednak uwaga: ryż działa zapierająco, dlatego nie zaleca się go podawać dzieciom z tendencją do zaparć

Czytaj więcej: Link do: Ryż w diecie dziecka | SOSrodzice.pl

Dzięki Kamila
Ano właśnie, ryzowa najdelikatniejsza ale przy tym zawiera, hmmm...moze to ze jest z pełnego przemiału , czyli tym samym ma więcej błonnika, będzie miało znaczenie.

A Ty na która się zdecydowalas na początek?
Jaki Olek bym zadowolony z tych chrupek! Chrupal tymi dwoma ząbkami i mielil w buziulce. Oczywiscie został obfotografowany przez rodzinnych paparazzich :p:D

reklama
No bo ryz ma taka opinie ale w tych kaszkach holle pokładam nadzieje ;)
W razie czego mam słoik ze sliwkami :-D
U nas troche kupa się zmienila po tych warzywach. Dzisiaj się udało i w końcu zrobił, juz wczoraj zrobił ale malo. Wczoraj nie dalam mu tych warzyw za to dzisiaj jadł az mu sie uszy trzesly. Na jutro mam słoik z zielona breją :szok::-) :) Ciekawe co mały na to ...:-) :)

Do góry