reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Kamila , dzięki za linka na alegro. Jaka kaszke kupujesz na paczetek? Czy jeśli są one z ziaren z pełne go przemiału to nie powinny powodować zaparć? Jak myślisz? Ja na początek myslalam o ryżowej i jaglanej. Kupilam śliwki w sloiczku i sprobuje dodac do kaszki. Najpierw jednak zamowie ;)

Gdzieś czytałam ze w kaszkach poddaja obrobce i mniej niż domowy ryz powoduje zaparcia

Ryż to drugie po pszenicy uprawiane zboże na świecie. Popularne niemal w każdym zakątku świata. Jest bardzo dobrze tolerowane przez większość małych dzieci, dlatego często jest podawany na początku rozszerzania diety. Jednak uwaga: ryż działa zapierająco, dlatego nie zaleca się go podawać dzieciom z tendencją do zaparć

Czytaj więcej: Link do: Ryż w diecie dziecka | SOSrodzice.pl

Dzięki Kamila
Ano właśnie, ryzowa najdelikatniejsza ale przy tym zawiera, hmmm...moze to ze jest z pełnego przemiału , czyli tym samym ma więcej błonnika, będzie miało znaczenie.

A Ty na która się zdecydowalas na początek?
Jaki Olek bym zadowolony z tych chrupek! Chrupal tymi dwoma ząbkami i mielil w buziulce. Oczywiscie został obfotografowany przez rodzinnych paparazzich :p:D

reklama
No bo ryz ma taka opinie ale w tych kaszkach holle pokładam nadzieje ;)
W razie czego mam słoik ze sliwkami :-D
U nas troche kupa się zmienila po tych warzywach. Dzisiaj się udało i w końcu zrobił, juz wczoraj zrobił ale malo. Wczoraj nie dalam mu tych warzyw za to dzisiaj jadł az mu sie uszy trzesly. Na jutro mam słoik z zielona breją :szok::-) :) Ciekawe co mały na to ...:-) :)

Do góry