reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas były objawy skórne. Przy ustach takie placki jak poparzenia. Alergolog stwierdził że to grzybica od śliny bo buzia często mokra przypisaał maść na grzybicę stóp dla dorosłych. Wyczytałam że nie stosuje się jej na twarz u dorosłych to co dopiero u niemowląt. Znajomy polecił nam alergolog w mieście oddalonym 160km pojechaliśmy zgasila światło oświetliła lampą ultrafioletową na parę skórę i powiedziała że grzyby widać w takim świetle i że to alergia na nabiał i wychodzi alergenów w ślinie. Dała maść robiona na receptę po kilku dniach nie było śladu. Powiedziała że jakbyśmy stosowali ta maść to by do końca życia miała blizny na twarzy bo by jej wypaliła. Drugi przypadek lekarz usłyszał u niej szmer w sercu. Samochód i do dobrego kardiologia też 2 godziny w jedną stronę. Badania diagnoza nie zamknięty przewód botala. Wiążą się z tym częste zapalenia płuc i za jakich czas zabieg. Sprężynka pod kolanem w żyłe i popchnięcie w stronę serca aby zamknąć przewód. Jak to lekarz powiedział nic poważnego. My odrazu konsultacja u drugiego nie ma otwartego tylko szmer rzekomy czyli nic bywa u maluszków. Kolejne konsultacje nic. Pomyłka ups. Córka nigdy nie miała zapalenia płuc.

reklama
Masakra, ze nie można zaufać lekarzom. .. Mój siostrzeniec tez miał te szmery, zwlaszcza podczas infekcji i gorączki. U nas niestety alergia objawia sie poprzez układ oddechowy. Dlatego ja winie siebie ze tak szybko przestalam karmić Filipa i z małym wwlcze i mimo bólu walczyc będę dla jego dobra. Choć tak bardzo zjadlabym sra żółtego, batona czekoladowego, wianuszek z serem...ech...Ale zdrowie małego najwazniejsze

Tak Was czytam ... i też zamówiłam łyżeczki i miseczki. Kubek kupiłam wcześniej, taki zwykły niekapek. Mój syn też go używał, później płynnie przeszedł na kubek ze słomką i picie ze zwykłego. Muszę też się wybrać po jakieś słoiczki. Z jakiej firmy kupujecie?

Współczuję Wam tych alergicznych historii:(. My wczoraj spróbowaliśmy marchewki ż jabłkiem bobovita. Tak mnie natchnelo żeby już zacząć. Miał śmieszna minie ale zjadł że dwie łyżeczki. Dziś też dodajemy. A kiedy chcecie da kaszke? Ja kupiłam dziś ryżowa ale piszą żeby podawać z mlekiem modyf. Myślicie że można z wodą zamiast mleka,? Chcemy zacząć kaszke w przyszłym tygodniu. Dzięki za przegląd kubeczkow jest taki wybór że sama bym nie wiedziała. Ale chyba jeszcze nie będzie mu używać. Dziś wreszcie nocka wzglednie przespans. Juz nie kombinujemy wiecej tylko trzymamy sie tego rytmu ktory jest teraz. Jak koło 1 nie daje jeść to śpi do rana. Trochę płacze zanim zaśnie ale myślę że będzie coraz krócej. A jak Wasze samopoczucie?

Kurczę nie wiem, co mam zrobić z Zojki katarkiem. Nie ma temperatury, chętnie się bawi, co prawda często też marudzi. po spaniu nosek ma zapchany, pryskam jej solą i zaczyna płynąć z nosa. Strasznie się denerwuje jak jej wycieram, o wyciąganiu fridą już nie mówię.

Tak Was czytam ... i też zamówiłam łyżeczki i miseczki. Kubek kupiłam wcześniej, taki zwykły niekapek. Mój syn też go używał, później płynnie przeszedł na kubek ze słomką i picie ze zwykłego. Muszę też się wybrać po jakieś słoiczki. Z jakiej firmy kupujecie?
Ja kupiłam bobovita a dziś humana marchew i dynia.

Kurczę nie wiem, co mam zrobić z Zojki katarkiem. Nie ma temperatury, chętnie się bawi, co prawda często też marudzi. po spaniu nosek ma zapchany, pryskam jej solą i zaczyna płynąć z nosa. Strasznie się denerwuje jak jej wycieram, o wyciąganiu fridą już nie mówię.
Moze inhalator?

Anitek, wlasnie weezlam żeby zapytać czy zojce juz lepiej. Katar jest okropny dla niemowlęcia. Ja tez nie moge poradzić żeby Olkowi odessac katarkiem wydzielinę ale jemu nic nie wycieka bo to alergiczna wydzielina i zmniejsza się na szczęście.

ja miałam jedna marchewke bobovity a teraz kupuje hipp, z prostej przyczyny, bo jest w markecie niedaleko mojego domu ;)
Niestety dzisiaj kupka była z wysiłkiem, malutka i zbita. Az się dziwie ze z powodu takiej malej ilości warzyw taka zmiana? Az strach dawać kaszke w takim razie. Wody nie chce pić.Probiotyki daje od urodzenia.

reklama
Do góry