reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Fajne te zdjęcia :) Ja mam takie "kolorowe" 4D zdjęcie buźki to lubię sobie na nie popatrzeć i pogadać do niego zamiast ciągle do brzucha :p He he :p

Mnie na każdej wizycie bada na fotelu i sprawdza zarówno szyjkę jak i dotyka brzucha czy macica jest w odpowiednim miejscu i jak się powiększa. Potem przechodzę na łóżko i na USG dopochwowym dokładnie mi mówi jak szyjka wygląda i czy wszytko ok :) A na koniec jeszcze zwykle USG żebym mogła zobaczyć jak maleństwo do mnie macha :D A zazwyczaj strasznie macha rączkami koło buzi :D Ostatnio widać było nawet jak ziewa :D :p

reklama
Dziobo, i tak powinna wyglądać prawidlowa wizyta moim zdaniem, tak jak u Ciebie. Następnym razem nie odpuszcze tylko będę dopytywac o wszystko skoro sam nie mówi. Kiedy było zagrozenie poronieniem to dużo mówił (aż za dużo;p) a teraz mówi ze wszystko w porządku.

Vercia, fajna ta Twoja niespodzianka :)
A tamto zdjecie które pokazalas wczesniej tez tajne! Mam kilka takich na których wyraznie widać moszne i sikola :p

E-O napewno jest.
Super że przełamałaś tą passę chłopczykową.
Aneczqa szyjkę macicy sprawdza się transwaginanalnie czyli przez brzuch lekarz nie ma szans ocenienia szyjki macicy.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie jest tak, że na każdej wizycie mierzy tętno dziecka i sprawdza czy z szyjką i macicą wszystko ok.
@luska1979 do sąsiedniego szpitala mam jakieś 20 km, więc jedyne co mi zostaje to mieć pod ręką własny transport, bo z tego co słyszałam to karetki nie za bardzo chcą przyjeżdżać :/

Luska, to wychodzi na to ze mój lekarz mi nie bada
Bardzo dużo kasy place za te wizyty, chciałabym chociaż czuć się w miare bezpiecznie i wiedzieć ze w razie jakichś nieprawidłowości zostaną one szybko wykryte

E-O, niesamowite! Przez tyle lat same chłopaki! Szok

Witam w drugi dzien swiat [emoji846],

Ale u nas sa gorączki! Wczoraj mielismy 30 stopni, zamiast do zoo zdecydowaliśmy sie jechac po śniadaniu na piknik nad wode, tam przynajmniej nie było czuc tak tego upału. Dzis troche chłodniej, bo "tylko" 20 stopni i bez słońca [emoji6].
Wczoraj poczułam jak prawdopodobnie bedzie wyglądała końcówka ciazy i przyznam, ze było mi średnio wesoło; upały i końcówka ciazy nie ida ze soba w parze [emoji52].

Ja nie mam badanej szyjki. W zadnej ciazy nie miałam, chyba ze występują jakies podejrzenia, wtedy sprawdzają. Aaa i juz pod koniec ciazy, jak sie jeździ na ktg to tez sprawdzają po badaniu.

Mokrego Smingusa wszystkim! [emoji97]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Aneczqa to zapytaj lekarza na następnej wizycie dlaczego nie bada dł.szyjki macicy.U mnie w UK też nie badają ale tu w Polsce przebadała mnie tak babka i mam bardzo długą szyjkę macicy.
E-O a w Polsce tak zimno...akurat jesteśmy na urlopie w PL.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, następnym razem spytam i nie odpuszcze
Chce po wyjściu z gabinetu czuć ze wszystko jest ok
A jeśli nie będzie ok to chce wiedzieć co dalej robić

Pogoda okropna, święta zimne i padał u mnie deszcz ze śniegiem
Od siedzenia za stołem jestem tak zmęczona jakbym harowala cale święta w polu :p

reklama
Bylyscie na zakupy w lidlu? Dzis moda dla ciezarnych :D ja dorwalam ostatnie legginsy czarne i blekitne w moim rozmiarze, z topami bylo jeszcze gorzej [emoji14]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry