reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas w miejscowości jest jeden Lidl więc jak coś wrzucą to jest akcja jak za komuny :p Hehe :p Dlatego wybrałam się dopiero po 13 godzinie żeby nie zostać staranowana :p Dla siebie nic nie kupiłam ale za to Zuzia zyskała soje pierwsze ubranko :D Znajoma mi mówiła, że z tej firmy Lipilu są jakościowo dobre ciuszki więc kupiłam 2 pary body i 2 pary spodenek :D

reklama
No dobre sa [emoji12] u nas zostalo mase ciuszkow dla dziewczynek, jakbym byla pewna co sie urodzi to bym kupila, ale nie chce ryzykowac, ze potem chlopca bede ubierac w rozowe body w serduszka [emoji23]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas tez jeden Lidl i walka na pięści w nim gdy rzucą jakieś fajne rzeczy :baffled:
A ja nie chce oberwac wiec nie ryzykuje :-D
Vercia, nie martw się, dość często są te ubrania dla maluchow w lidlu, jeszcze zdązysz kupić ;)

Moze i czesto ale ostatnio nie były ładne. Poświęciłam sie po 2 badaniu usg i podreptalam do lidla. Normalnie jak w raju. Pusto widocznie tam ludzie po swietach mieli pelne lodówki. A przy koszach luksusowy wybór wszystkoego co dziewczęce. Na kazdy rozmiar. Udało mi sie nawet dorwac komplet z krowami jeden na 56. Wiec nie wszystko do konca różowe bo fanka ubierania dziewczynki w jeden kolor na bank nie jestem. Dla siebie kupilam jedna bluzke z krotkim rekawem niebieska.

Witam,
Ja wlasnie wracam z badania echa serca płodu. Wszystko w najlepszym porzadku, serduszko dobrze rozwinięte, wszystkie komory i zastawki pracują tak jak powinny, tętno 163.
I synek zrobił dzis w nocy fikołka, jeszcze wczoraj czułam go jak skacze mi po pęcherzu, w nocy mocno sie ruszał, az mnie budził i dzis na sonogramie jest juz główka w dół :) . Mam nadzieje, ze tak juz zostanie do porodu [emoji6].

My mamy juz coraz wiecej rzeczy skompletowanych. W sumie te wszystkie największe juz mamy i czekaja zapakowane na strychu: przewijak, łóżeczko, wózek, fotelik samochodowy i do karmienia. Teraz skupiam sie na drobiazgach, ale to juz zostawię na "baby shower". Najtrudniej jest mi sie powstrzymać przed kupowaniem tych wszystkich maleńkich ubranek, pewnie znowu bede miała wszystkiego za duzo [emoji6]. Nie bardzo wiem jak sie wstrzelić z rozmiarowkami, bo tutaj lato trwa w sumie do października, wiec jeszcze cały wrzesień jest przewaznie gorąco. Pozniej jest typowa jesień ( raz bardzo ciepło, raz chłodniej), az do grudnia i przewaznie dopiero w styczniu nadchodzi zima i sztormy śnieżne.
Na razie mam na sierpień i wrzesień letnie komplety, a pozniej najwyzej bede dokupywać.

Luska, udanego urlopu!
Jesli jakas sierpniowka chciałaby sie podjąć aktualizacji tabelki na wątku ogólnym, byłoby super [emoji6]

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

U mnie tez dziecko glowa w dol i ostatnio sie martwie bo mniej ruchow czuje [emoji54] a myslalam ze im blizej porodu tym czesciej dziecko sie rusza, chyba ze moje nie dosc, ze wstydliwe to bardzo spokojne [emoji12]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie przejmuj się @Vercia, ja mam czasem tak, że cały dzień nie czuję ruchów i dopiero wieczorem, a czasem w ciągu dnia Zuzia jest aktywna a na wieczór cisza :) i z tego co czytałam to normalne, że na naszym etapie ciąży mogą wystąpić dni kiedy nic się nie poczuje :)

Ale co mnie wczoraj bardzo ucieszyło to jak mój mąż po raz pierwszy poczuł kopniaka trzymając rękę na brzuchu :D

Tak apropo tabelki, zrobiłam nową jakby ktoś był zainteresowany :) Jak co piszcie tam jeśli ktoś chciałby się dopisać :) albo zaktualizować swoje dane :)

reklama
Ja mam najmniej na 56: 4 śpiochy, 2 półśpiochy, 1 spodnie, 3 body długi rękaw i 1 body krótki, do tego 5 par skarpetek, łapki i 4 mniejsze czapeczki

Do góry