reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Nie wiem Vercia ale chyba zdecydowanie wcześniej ok.16 do 18 tc.A lekarz ma dobry sprzęt usg?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No nie wiem nie mam porownania bo wczesniej chodzilam do pani ginekolog ale ona mi tam nie robila usg nigdy, a teraz chodze na nfz wg mnie w miare ten sprzet, no trudno nic nie zrobie musze czekac kolejny miesiac, jak znowu nie bedzie wiadomo to sie wkurze no [emoji14] mam dziecko zartownisia/e z matki sobie zarty robi [emoji23] jeszcze sie nie zdazylo zeby dziecko bylo zwrocone twarza do nas na usg, zawsze tylek wypina [emoji23] cos mi sie wydaje, ze to bedzie taka kinder niespodzianka do samego porodu [emoji1]

Napisane na SM-N9005 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Szkoda, że nie widziałam wcześniej to bym Ci @Vercia napisała żebyś sobie zjadła batona (najlepiej snikersa) przed wizytą u gina. Cukier powoduje, że dzidzia staje się bardzo ruchliwa i chętnie obraca się każdą stroną :) Ja tak zrobiłam i moja Pani doktor stwierdziła, że mam wyjątkowo ruchliwą dziewczynkę :p Oczywiście nie przyznałam się do snikersa :p

U mojej małej dokładnie było widać wargi sromowe w 19 tygodniu na badaniach prenatalnych i lekarz zapewnił, że możemy śmiało kupować różową wyprawkę :p Co prawda do dziś jeszcze nic nie kupiłam, bo zamierzam się tym zająć na spokojnie po weekendzie majowym.

Pozdrawiam i życzę wszystkim przyszłym mamusią zdrowych i spokojnych świąt :)

Tak, dziobo ma racje. Na prenatalnych w 13 tygodniu mały się nie ruszał i pani doktor kazała mi przejść się po schodach i wciągnąć cos słodkiego :) Od razu zaczął fikac :-D

Moj od pranetalnych twierdził, że w 12 tyg cukier dzieciaka nie rusza a ruch. Na połówkowych karze jeść cukierki - ma całą miche w poczekalni - jak dzieć nie współpracuje.

@Vercia zawsze możesz zrobić zwykłe usg pogladowe i te jest tańsze niż polowkowe i k kazdym gabinecie. Nie pamiętam skąd jesteś, ale na bank w mieście masz taką możliwość

Vercia, ale masz wstydliwego uparcioszka, ale dziewczyny dobrze ci radzą; jesli zalezy ci bardzo na poznaniu plci to wybierz sie prywatnie na zwykle usg. U mnie płeć było widac dokładnie w 18 tygodniu. Za tydzien mam powtórzenie usg połówkowego, bo na ostatnim łobuz zupełnie nie współpracował i nie udało sie wszystkiego dokładnie pomierzyć.

Aneczqa, moja 6-letnia córka jest pierwsza dziewczynka w rodzinie meza od 53 lat! Babcia az sie popłakała ze szczęścia, jak jej oznajmilismy, ze bedzie dziewczynka, bo od dwoch pokoleń rodzili sie sami chłopcy :) . Udało nam sie przerwać ta passę ;)

Luska, bardzo mozliwe, ze natura tak sobie zachowuhe balans w przyrodzie; na jednej półkuli dziewczynki a na drugiej chłopcy :p ;)
A czy nie ma możliwości wstawienia aktualnej tabelki na wątku ogólnym?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

Ja jadlam batona przed wizyta i nic [emoji1] no ale sa pomylki lekarzy i czasem myla pempowinę z penisem albo wargi sromowe z moszna, na poczatku byl taki cien niby penisa ale to bylo wyzej jakby z brzucha i potem zniknelo a dziecko siedzi tak skulone takze brzuszek ma blisko nozek i moze to byla pepowina wlasnie, bo on obracal ta glowice z kazdej strony zeby zobaczyc czy tam cos zeczywiscie ma ale nie dalo sie wychwycic [emoji14] jadra slyszalam ze schodza nawet do 30 tc do moszny, a ze czasem wargi sromowe sa opuchniete i daje to wrazenie jader. Raczej poczekam bo gin mi gada, ze on nigdy nie strzela w ciemno i nie lubi nie domowien, a im dziecko wieksze tym nie ma takiego duzego marginesu bledu bo lepiej widac wszystko itp [emoji12]

A tak mialam dziecko obrocone
1492254262-aaaaaa.jpeg

I nie bylo widac tam penisa tylko takie cos mniej wiecej, bo to nie moje zdjecie [emoji14] [emoji14]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a czy was lekarze badają na fotelu? Mój badał mnie tylko raz. Dwie ostatnie wizyty to USG przez brzuch. Czy robiąc takie USG widzi szyjkę? Czy to nie jest wazne zeby badać i kontrolować szyjkę? Boje się ze on czegoś nie do patrzy a przez miesiąc może wiele się wydarzyć.
Dwa miesiące temu podczas USG dopochwowego mierzył mi szyjkę i mówił ze jest długa i zamknięta ale teraz kiedy robi przez brzuch to nawet o tym nie wspomina. Dopiero teraz, po wizycie uswiadpmilam to sobie a nastepna wizyta za miesiąc.

Mi co wizyte robi usg, a tak ginekologicznie bada co 2 wizyte no chyba, ze bym miala jakies plamienia czy cos bo zawsze pyta czy cos sie dzialo [emoji5]

reklama
Do góry