reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
W pierwszej ciazy poczulam ruchy w 22-23tyg. Teraz pytalam gin to mowila ze nie musze jeszcze czuc. Ze po 18 tyg w drugiej ciazy. Poczekam zobacze. Wogole mnie to nie martwi.

Gorzej bedzie pozniej blizej porodu jak te ruchy stana sie uciazliwe. Albo chwilowo dziec bedzie robil odpoczynek a mi sie schiza wlaczy.

reklama
Safiya współczuję nocnych przeżyć.Mój mąż też astmatyk ale jego astma jest pod kontrolą odpukać.
Guarana zaraz odzwonię jak tylko będę mogła a oni pewnie zadzwonili by jeszcze raz.Oj wiecie że już panikuję...trudno zachować stoicki spokój w takiej sytuacji.
25_pixels niezła Twoja teściowa.Ja to tylko foteliki dla dziewczyn mam w wersji podwójnej bo jeździmy z mężem 2 autami.Tak niczego bym nie kupiła w wersji double.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Ag.ta jak dla mnie warto mieć leżaczek bujaczek lub hu§tawkę elektryczną.Niektóre niemowlaki uwielbiają kołysanie i żeby ręcę mamie nie odpadały i by można obiad ugotować wskazane ale niekoniecznie to musi być najbardziej wypasiony model i najdroższy.

Evelinia nie ja już bliźniaczek.Moja starsza córcia też choć ona z czerwca a młodsza jest byczkiem a teraz lewek będzie.
Evelinia dziękuje za słowa otuchy.

A wiecie że u nas dziewczyny nie ma takich ograniczeń wiekowych.Dzieci mogą przyjść i odwiedzić mamę po porodzie nawet te najmłodsze.

Safiya współczuję nocnych przeżyć.Mój mąż też astmatyk ale jego astma jest pod kontrolą odpukać.
Guarana zaraz odzwonię jak tylko będę mogła a oni pewnie zadzwonili by jeszcze raz.Oj wiecie że już panikuję...trudno zachować stoicki spokój w takiej sytuacji.
25_pixels niezła Twoja teściowa.Ja to tylko foteliki dla dziewczyn mam w wersji podwójnej bo jeździmy z mężem 2 autami.Tak niczego bym nie kupiła w wersji double.

Foteliki w każdym aucie to raczej mus. Nawet mi nie przyszło do głowy wypinać co chwilę. U nas w wersji potrójnej, bo moja mama ma tez auto (wspominałam juz że u nas mieszka). A z odbieraniem dziecka, a teraz będzie dzieci to zawsze czeski film. Niby mamy rano ustalone co i jak a potem okazuje się co innego. Dlatego mam w każdym. Mój mąż raz zostawił gdzieś na lotniskowym parkingu auto, bo wylatywał nagle i zapomniał mamie dać siedzonko. Od tego czasu mam do każdego auta. Ale to wygoda, bo ja nie zawsze jestem w domu, a babcia jak jest z młodym sama tez lubi dobieg dzień podjechać.
A o teściowej nawet nie wspominaj [emoji23][emoji23][emoji23] zamówiła mi rzeczy ostatnio... boszzzzze ja i ona to dwa różne kontynenty. Ona lubi paciorki i wszelskie świecidełka doczepiane do odzieży, falbanki, sukienki składające się z wielu warstw, naciapane wzory i taką pstrokaciznę, że nawet mój mąż nie może i komentuje czasami. Ciuchy oddałam. Widziałam ceny na metkach, co nie zmieniło faktu, że nie ubrałabym. Ale doceniam gest. Teraz powiedziała żebym sobie wybrała przez neta i dała jej znać. [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dzag82 wiadomości dobre czy złe to będą w poniedziałek to nie zależy od jakości wieści.No chyba że nie uda się im uzyskać tak szybkiego wyniku i będę musiała czekać aż te 2 do 3 tygodni....miejmy nadzieję że nie bo zwariuję.Próbka była zanieczyszczona krwią stąd te problemy.Czasem się tak zdarza.

Ostatnio pytałam gina właśnie o to że ruchy raz są raz nie ma. Dzidziuś ma jeszcze bardzo dużo miejsca i tylko gdy bezpośrednio w ścianę macicy dotyka to czujemy. Lub mocne rozciąganie jak się przekręca całkiem gdzieś blisko. Spokojnie dziewczyny za 2-3 tygodnie będziemy wszystkie czuć.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Luska1979 bliźniak to mój pierworodny urodzony w pierwszy dzień lata 21-go czerwca a jest tak radosnym dzieckiem, że szook moje drugie szczęście to rybka i też nie mogę narzekać, a nienarodzone jeszcze maleństwo będzie panną chyba ,że urodzi się ze trzy dni przed terminem to będzie lwem
Ja też rozglądam się za czymś takim jak huśtawka czy bujaczek,a najlepiej jak nie będzie miało wielkich gabarytów
U mnie w szpitalu też zakazy i dzieci też nie chcą wpuszczać, ale to wszystko zależy od personelu jedni wpuszczą bezproblemu a ktoś inny nie pozwoli ,życie ☺ mam nadzieję, że latem pozwolą

Do góry