reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Truskaweczka pisze:
@dzag82 z tym mieszkaniem to jest tak, że my mieszkamy w nim już od ponad dwóch lat :) wynajmowaliśmy je a teraz właściciele postanowili je sprzedać. Mieszkanie jest w super standardzie, kuchnia i łazienka ful wypas.
Aaaaaa, to takie buty!!:blink: E no to super, zostajecie na swoim :blink: Takim już SWOIM swoim. No to fajnie. I roboty nie macie dodatkowej z remontem czy urządzaniem. Zszedł coś z ceny po "starej znajomości"? ;-) ;)

Adeline, łojeeezuuu... Trzymaj się.
Mnie się też wydaje, że mimo wszystko - jakkolwiek bolesne to jest nie tylko fizycznie ale i psychicznie - lepiej urodzić siłami natury w takiej sytuacji. Jeśli ktoś chce to może się w zasadzie od razu starać o dziecko.
Adeline, czy będziecie z mężem robili te badania genetyczne? Może po ich wynikach będzie wiadomo co jet grane z Twoimi ciążami... No coś musi być...

Patysia152, spóźnione życzenia urodzinowe dla męża :blink:

Tyllkaaa, wszystkiego najlepszego dla męża :blink:

Oj biedne te jeże :rofl: Teraz wszystkie na nich będą psy wieszały :laugh2: Co z tego że przyprószyło śniegiem.. Tak do kwietnia będzie, ale to nie znaczy, że zima wraca. Właśnie to już taki wiosenny śnieg, taka mieszana pogoda. U nas dalej wieje jak sto pieronów, ale też i na zmianę czarne chmury i słonko, plus puchaty śnieg. Wiosennie się robi :tak: Ja dzisiaj sadzę cebulki krokusów na balkonie, niech tylko mąż z ziemią przyjedzie.
A na obiadek podudzie z indyka z rękawa i pierwszy raz w życiu robię barszcz biały, bo mąż sobie zażyczył. Ciekawe czy wyjdzie... Chałupa wczoraj wysprzątana, więc dzisiaj laba.

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Twojego męża! :)

p19udqk3ohjsffpu.png
Dziekuje i wzajemnie dla twojego :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny czy ktoraś z was używała chusty kółkowej? Pytam bo znalazłam okazję za grosze i zastanawiam się czy kupić. Miałam wcześniej zwykłą, a z tym kółkiem wydaje mi się że jest łatwiej.

Sto lat solenizantom!

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam sobotnio :-)
Dziękuję za miłe słowa, mąż przespał w końcu noc (no i ja!), o 8 byliśmy na nogach [emoji14]
w domu nie ma zastrzyku, ma wziewy, których niestety nie bierze regularnie, więc są efekty :oo: wczoraj jednak bardzo dosadnie mu powiedziałam, co o tym myślę, więc liczę, że się już opamiętał ..

Robię inwentaryzację ciuszków, żeby nie kupować niepotrzebnie.
Teściowa ze szwagierką dały nam siatkę nowych, musiałam jej przejrzeć - niestety dużo polarków, spodenek polarkowych , czego ja nie lubię i uważam, że nie są dobre dla dziecka ..

na 15 jadę do koleżanek z pracy na ploteczki :-p
Polar to mój koszmar, nic takiego w moim domu nie ma, nawet kocy. Niedawno widziałam pościel z polaru, nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić[emoji33]

Witajcie w sobotnie popołudnie ☺
Rano słoneczko nas przywitało i odrazu inne samopoczucie

Dziewczyny masakra wczoraj dostałam tabletki na wywołanie o 10 i nic dostałam później drugie o 20 i skurcze caly czas bolesne ale jakby akcja w miejscu. Juz nie mówiąc o tym jaki stres przezylam wczoraj leżąc w jednym pokoju z dziewczyna która dostala tabletki i zadzialaly jej na Maksa , darla sie w pokoju , plakala, z bolu a oni jej jeszcze kazali rodzic na łóżku to po prostu plakalam z nią i bylam przerazona, później wody jej w łóżku odeszly a ona krzyczała ,ze dziecko urodziła,zabrali ja i dokończyli resztę na sali zabiegowej. Dopiero później przenieśli mnie do sali osobno jak juz wszystko widziałam :'( mąż śpi kolo mnie na fotelu. Ja nie śpię wcale kolejna dobre. Boli ...chce miec to juz za sobą a to trwa i trwa

Adeline89 życzę Ci byś jak najszybciej przez to przeszła i nigdy więcej nie doświadczała takiego bólu
oby już było po wszystkim

Witam.
My do kina jedziemy na trolle z dziewczynkami.Bo pogoda u nas fatalna.
Widzę że trochę naskrobałyście.Nadrobię popołudniu.
Z rana godzinkę na skype ze szwagierką byłam bo ma dziś urodzinki.
A wczoraj tradycyjnie padłam o 21...masakra 2 trymestr a ja nadal taka zmęczona jak w pierwszym trymestrze.
A wczoraj znów czułam wieczorem bejbika....fajnie jest czuć w końcu te ruchy.

Doczekałaś się kochana
Miłego seansiku

@Adeline89 jestem myślami z Toba.... Ważne ze nie jestes sama, przykro mi cholernie ze widziałaś to wszystko :( to jest po prostu niehumanitarne :(

Takich sytuacji nie powinno być
Cały personel podchodzi do tego tak jak do wyrwania zęba,był ząb i już go nie ma.
Ich nie obchodzi co czujesz,dla nich to rutyna

@luska1979 a czujesz mocno czy tak delikatnie? Bo ja jak się na płasko poloze to tak delikatnie i juz wariuje czy to to....

Ja dzisiaj wpadam na moment, życzyć Wam cudnego dnia mamusie. U nas dzisiaj 17 tydzien wskoczył :) a teraz lecę bo Mężu dzisiaj ma urodzinki, idziemy tez z do znajomycj na kinder party a potem wieczorem na wodeczke urodzinowa :) milego dnia :*

Wszystkiego najlepszego dla M
Miłego dnia

Adeline jestem z Tobą, bądź dzielna..

Dziewczyny, u mnie tydzień 18 a te ruchy jakieś rzadkie, ostatnio
3 dni temu delikatnie czułam:( martwi mnie to, w środę wizyta. Potwierdźcie że to normalne..

Ja jeszcze nie czuję ruchów, bo to moja pierwsza ciąża :happy2:

Za to na jednej piersi i to tylko po jednej stronie (wewn) wyskoczyły mi jakieś krostki, nie swędzą, są jakby pod skórą. Początkowo myślałam, że to jakby trądzik i chciałam zniwelować, nie dało się ..

Mam nadzieję, że to żadna choroba .. :eek:

25_pixels u nas też te maszyny do robienia butelki teraz w modzie są.100 f.zabawka kosztuje.
Ja napewno kupię tradycyjną huśtawkę a nowego modelu bujaczka nie potrzebuje.
U nas największe cyrki z Emi alergią ale ona dopiero objawiła się w wieku 4 lat.Na szczęście.

reklama
Do góry