reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dzag82 ja zgagę mam prawie po wszystkim więc ciesz się że Tu tylko po cebuli.
Lecę ogarniać obiadek i jakieś menu na party bo kilka osób wpadnie wieczorem na imprezkę urodzinową męża.Ja oczywiście bezalkoholowe drinki będę sączyć.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Luska1979 bliźniak to mój pierworodny urodzony w pierwszy dzień lata 21-go czerwca a jest tak radosnym dzieckiem, że szook moje drugie szczęście to rybka i też nie mogę narzekać, a nienarodzone jeszcze maleństwo będzie panną chyba ,że urodzi się ze trzy dni przed terminem to będzie lwem
Ja też rozglądam się za czymś takim jak huśtawka czy bujaczek,a najlepiej jak nie będzie miało wielkich gabarytów
U mnie w szpitalu też zakazy i dzieci też nie chcą wpuszczać, ale to wszystko zależy od personelu jedni wpuszczą bezproblemu a ktoś inny nie pozwoli ,życie [emoji5] mam nadzieję, że latem pozwolą

Beznadziejne te zakazy. Chyba ze dziewczyny leżą w tej samej sali. To może dlatego.
Cieszę się, że nie rodzę w Polsce. Tak szczerze, koleżanki, które rodziły tam mają często traumę. Potem rodzą tu i mają zupełnie inne doświadczenia. W Polsce jak któraś opowiada to coś na zasadzie idź, zrób to i zapomnij. Opieka szpitalna tu i tam jest inna. Tak samo jak podejście do ludzi. Nie wspominając juz o cenach, bo te za moją cesarkę były jak z kosmosu [emoji23] ubezpieczenie pokryło wszystko. No ale płacę i niech by spróbowali nie pokryć [emoji12]
U nas dzieci (rodzeństwo) wpuszcza o każdej porze dnia i nocy. Dzieci mogą tez nocować. Podobnie jak partner. Każda ma swój pokój z własna łazienką, stół z krzesłami, fotel bujany, kanapę rozkładaną oprócz łóżka [emoji12]. Takie dość rodzinne podejście. Jedyne o co proszą to by max ilość ludzi przy porodzie nie została przekroczona, na cesarce tylko jedna osoba (poród normalny chyba z 5 czy 7). A po cesarce proszą przez pierwsze kilka godzin aby tez max była ze mną jedna osoba. Jak mnie juz wezmą na odpowiedni oddział po operacji to wtedy mogą się zacząć zjeżdżać. Ale mąż wtedy i tak przywiezie tylko mamę i synka. Wizytacje reszta ma w trzecim dniu. Juz im powiedziałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Aga niestety nie mam jeszcze wyników.Mają być w poniedziałek.
25_pixels ja się wcale nie dziwię jakie sporty uprawia Twój synek...charakterek ma pewnie po mamusi.
Adeline współczuję Ci tej sytuacji...oby poród szybko ruszył.Fajnie że napisałaś do nas.Trzymajcie się z mężem.

25_pixels ja się wcale nie dziwię jakie sporty uprawia Twój synek...charakterek ma pewnie po mamusi.

A wiesz, ja się zawsze dziwię, po kim on taki extremalny... [emoji23][emoji23][emoji23] zawsze jak mu coś przyjdzie do głowy, mowię dziecko, jak ty wogóle na to wpadłeś? A moja mama z charakterystycznym juz błyskiem w oku uśmiecha się ironicznie i za plecami słyszę ciche "Hahahaha jest lepszy jak ty, widzisz teraz jak to jest" [emoji23][emoji23][emoji23]

Adeline mam nadzieję, że niedługo będzie już po wszystkim. Bardzo mi przykro z powodu jak potraktowano dziewczynę obok ciebie. Nie zasługujesz na to ani ty ani ona. Myślami jestem z tobą.

U nas też zima jeszcze powróciła....miejmy nadzieję że to jej ostatnie podrywy.
Doriq to chyba normalne odczucie w ciąży.
Ag.ta jak się urodzinki męża wczoraj udały.
Patysia152 i dla Twojego M.życzenia urodzinowe.

reklama
Dzag82 ja zgagę mam prawie po wszystkim więc ciesz się że Tu tylko po cebuli.
Lecę ogarniać obiadek i jakieś menu na party bo kilka osób wpadnie wieczorem na imprezkę urodzinową męża.Ja oczywiście bezalkoholowe drinki będę sączyć.

Sto lat dla M i udanej imprezki ☺

Do góry