reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Xmonax ona już staruszka...15 lat ma.Jej towarzysz życia umarł kilka lat temu a był rasowym kocurem.
Patysia152 no ja akurat myślę inaczej w sprawie jedzenia wszystkiego a karmienia.
Pewnie wszystko ok z Twoją szyjką jest.
Też się nie mogę doczekać kolejnego usg.Ciągle kusi mnie zrobić sobie prywatnie przed 20 tc.
Czyli nam się też nie pochwalisz płcią dzidziusia?

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
To już jutro tłusty czwartek?Ale ten czas leci.
Dzag82 ja też ciągle tylko bezpłciowe ciuszki kupuje dla maleństwa.Mi płeć obojętna ale dopóki nie wiem to niestety tylko unisexy zostają.
Dzag82 ja przy Wiki już w zasadzie diety matki karmiącej nie trzymałam no i nieraz Wiki bolał brzuszek bo najadłam się np.kurek...zła mama ale to akurat było przez zapomnienie że grzyby mogą zaszkodzić dziecku.
Więc napewno warto pewnych rzeczy unikać przy karmieniu choć wydaje mi się że w Polsce akurat przesadzają z dietą dla matki karmiących.Ale z drugiej strony też taka odważna nie jestem by zaraz po urodzeniu wypić sok pomarańczowy i potem karmić noworodka.
Dzag82 a w ogóle to nie jest tak że za szybko zaszłaś w 3 ciążę ...po cc chyba trzeba odczekać 2 lata.A co się działo w pierwszej ciąży że musieli szybko wyciągać synka z brzuszka?Myślałam że po prostu wcześnie się u Ciebie poród zaczął.

Karmie do teraz i naprawde nic nie wplywa na mleko... to sa bzdury... noworodki maja niedojrzaly uklad trawienny i dlatego czesto boli brzuszek... maja wiatry itp... a nie dlatego co my jemy... ok kofeina przenika... czy tam nabial jak dziecko jest uczulone... mozna spróbować odstawic. Ale ja jadlam kapuste grzyby ostre kwasne wszystko... i maly czasem plakal ale nie bylo zadnych zaleznosci..
Ja cesarke mialam listopad 2015 w ciaze zaszlam grudzien 2016. Rok wystarczy. A moj lekarz nawet mowil pol roku...

@25_pixels tak jak pisała luska, truskawki sa ponoc silnym alergenem, tak samo orzechy i miod i w zwiazku z tym w pl zalecają ostrożność podczas wprowadzania tych produktów, również później w diecie maluszka. Co do mleka, niby to co je matka nie powinno miec złego wplywu na dziecko. Wszystko trzeba chyba z umiarem jesc, obserwować i tyle. Tak jak któraś pisała, niemowlaki mają niedojrzały układ trawienny stąd czesto problemy z brzuszkiem, jelitkami, kolkami, etc. Takie moje zdanie.
@luska1979 trzymam kciuki za jutrzejsza wizytę.
@myycha zrobisz jak bedziesz uważała, ale najlepiej pisz co uwazasz za stosowne, bądź sobą i tyle, nie ważne jak ktoś odbierze Twojego posta. Każda z nas jest inna, każda ma inne doświadczenie, inne opinie, gusta, musimy to zaakceptować i tylo. Cieszmy się swoimi ciazami, dzielmy doświadczeniami, kokodżambo i do przodu ;)

Co do poduszek do spania, ja mam cebuszke i jestem mega zadowolona. Do spania ekstra, przy karmieniu też była pomocna.

Zjadlam gulasz z kasza i ogorasem kiszonym, teraz ide na drzemkę z corka, zwłaszcza ze pogoda idealna do łóżka.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty &

Xmonax ona już staruszka...15 lat ma.Jej towarzysz życia umarł kilka lat temu a był rasowym kocurem.
Patysia152 no ja akurat myślę inaczej w sprawie jedzenia wszystkiego a karmienia.
Pewnie wszystko ok z Twoją szyjką jest.
Też się nie mogę doczekać kolejnego usg.Ciągle kusi mnie zrobić sobie prywatnie przed 20 tc.
Czyli nam się też nie pochwalisz płcią dzidziusia?

Wam moge doe pochwalic bo mnie ani mojej rodziny nie znacie a zywo :) ani moja rodzina nie zaglada tutaj :)

Ok doczytalam... ufff
Aga i safiya gratuluje synkow!!! Ciekawe co u nas siedzi :D

Luska ja juz jedno prywatnie mialam wiec spokojnie poczekam do 20 tyg. Co prawda 6 tyg... ale dam rady :) od nastepnego tyg w ogole mniej mnie bedzie bo wracam do pracy... i z eMem sie mlodym wymieniamy... czyli 7 dni w tyg "pracuje" jak nie w domu z dzieciem to w pracy...

Luska kciuki za jutrzejsza wizyte!
Safiya jak w koncu dostalas wyniki? Czy sami przyslali!

Dziewczyny ktore chca odejsc! Przestancie. Wyrazajcie swoje opinie. Kazdy je ma i kazdy ma prawo do wyrazania wlasnego zdania! Niebierzcie do glowy co inni moga napisac... a jak napisza to ignorujcie... nie ma co... szkoda bedzie jak odejdziecie :(

Hmmm chyba to wszystko i nic nie pominelam :D
Aaa ja cwiczyc tez nie cwicze miesni kegla... chociaz dlugo siusiu potrafie przytrzymac..
I u nas przy planowanej cesarce nie mozna miec make upu ani paznokci ze wzgledu na to jakby sie cos dzialo to widac ze paznokcie sinieja, skora blednie... Soczewki mi pozwolili.
No i po cesarce jak eM byl w domu to jak lezalam dzwonilam po polozna zeby mi przewijala dziecko

Aga, to w złej kolejności działałaś ;-) ;) Trzeba było najpierw sprawdzić.
Ja to mam tak, że są nazwy produktów, które już mnie od siebie odpychają i mam swoje zdanie na ich temat. Na czele Pampers i Johnson&Johnson :-p Nie tykam.

Luska, kciuki za jutrzejszą wizytę.

reklama
Trzymajcie dziewczyny za mnie jutro kciuki na konsultacjach z genetyczką.Obym tylko się tam nie pobeczała.Chyba dziś już tu nie wpadnę.

Oczywiście jesteśmy z Tobą Luśka
✊✊✊ trzymamy
a z Patysia152 to samo sobie pomyślałam, nam się nie pochwalić no jak to przecież my nikomu nie sypniemy niusa

Do góry