reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Szkoda ze w takich przypadkach nie ma na refundacje... :( ale jakbyscie poznali wynik czy to by cos u was zmienilo??

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
no niby na przyszłość się wie co i jak, bo jak dziecko się urodzi i umrze to już nie zbadają wszystkiego , tak jak z tych wód. No i jeszcze kwestia,że można przygotować szpital jeśli coś z dzieckiem będzie nie tak to już będą wiedzieć.

reklama
Truskaweczka nie stresuj się....będzie dobrze.
Martaem95 gratuluję zdrowych dzieci.Jak są jednojajowe to druga też musi córcia.

Ciezka sprawa z ta powtorna amnio... Juz pomijajac to, ze rodzice chca wiedziec czy i co dziecku dolega, ale taka diagnoza pozwala na przygotowanie sie od strony medycznej - specjalisci, szpital. Zawsze pewniej sie dziala jak wiadomo co nas czeka. Przynajmniej mna kierowaly takie argumenty za wykonanirm amnio z Jasiem. Adeline jestem z Toba myslami :*

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

Adeline spytaj o ponowne ryzyko. Powinni Ci zrekompensowac jakbys sie zdecydowala i wyniki przyspieszyc do tygodnia. Tymbardziej ze masz poumawiane inne wizyty. Staraj sie uspokoic. Stalo sie i trzeba poszukac wyjscia z tej sytuacji. Ja wiem ze nie usuniesz. Ale wiedziec bys chciala co dolega Jagodce. Idz sie przewietrz i przemysl.

Aga bo w pozycji leżącej ból porodowy jest nie do zniesienia.Poza tym taki poród dłużej trwa.Jak chodzisz czy skaczesz na piłce rozwarcie szybciej postępuje i umożliwiasz dziecku szybsze wstawianie się do kanału rodnego.

@Patysia152 można zrobić test nifty, ale kosztuję 2,5 tys i nie wykrywa wszystkiego.

@GuaRaNa wizytę mam na 9 marca, ale dzwonią żebym już jechała pobierać wody płodowe
Wszędzie pisze że ryzyko poronienia po amnio jest 0,5-1%. Nie wiem co tu doradzić. Czasem zdarza się że się nie wyhodują te komórki. Straszny pech. Nikt za was nie podejmie decyzji. Obojętne co zrobisz i tak będę trzymać kciuki za Ciebie i za Jagódkę żeby było dobrze. Przykro mi że los tak was doświadcza...:(

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Adeline spytaj o ponowne ryzyko. Powinni Ci zrekompensowac jakbys sie zdecydowala i wyniki przyspieszyc do tygodnia. Tymbardziej ze masz poumawiane inne wizyty. Staraj sie uspokoic. Stalo sie i trzeba poszukac wyjscia z tej sytuacji. Ja wiem ze nie usuniesz. Ale wiedziec bys chciala co dolega Jagodce. Idz sie przewietrz i przemysl.
Mozna po tygodniu podac wyniki amnio? Slyszalam, ze min 2 tygodnie potrzebuja na wyhodowanie

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

No doczytalam.Cud! !
Dzień dobry z łóżka.
U mnie za oknem też jakaś wichura.
Imienne wszystkim nie odpisze bo chyba 20 stron czytam .

Adelinka kurde to naprawdę jakieś niepowazne z ich strony. Życzę Ci dużo siły! !

Mamusi bliźniaków gratuluję. Podwójne szczęście✊✊✊.

Byliśmy wczoraj w parku trampolin.Dzieciaki zachwycone! Polecam. Potem pojechaliśmy do dużej galerii- tak ceny. Ręce mi opadły. Powariowali.Zjedliśmy obiad. Kawę. I wróciliśmy wieczorem.
Kurde jak mi się te zapachy zmieszaly i ten hałas to myślałam że będę miała odlot, ehh.
W marcu będę rano to jak pojedziemy będzie pusto ☺.

Zrobię sobie śniadanko. Wyjdę z psem. I wrócę.

Emikaa pisze:
Zgadzam sie w 200% :):) ja to nawet mysle czy lewatywy w domu tym razem sobie juz nie zrobić
Ja bym sama zrobiła jeśli by tylko akcja porodowa na to pozwalała. Bo wiadomo, że różnie jest, czasem nie ma czasu. Ale jeśli wszystko by szlo spokojnie, to sama bym zrobiła. Przed cesarką u nas tez to standardowa procedura, ale ja też sobie sama zrobiłam.
GuaRaNa pisze:
Gorzej jak zrobisz i nagle jechać trzeba
To jest kwestia kilku minut :laugh2: Po chwili tak ciśnie, że trzeba się bardzo starać, żeby przetrzymać.

GuaRaNa, byłaś dzielna na badaniach? ;-) ;) Ja też dzisiaj poszłam, bo w czwartek wizyta. Tyle, ze ja zgubiłam wydruk z ostatniej wizyty u gin i nie pamiętałem jakie badania mam zrobić :-( :( zrobiłam mocz i tsh, a wiem ze było coś innego jeszcze. Udusi mnie moja gin...

Adeline, przedziwne, że raz może nic nie być wyhodowane, a pobrana próbka parę dni później będzie ok... Pewnie siedzisz juz w tym temacie głęboko, na jakieś fora zajrzałaś... Spotkałaś się gdzieś z podobnym przypadkiem? Ja bym się chyba zdecydowała powtarzać, że względu na to, żeby przygotować siebie i lekarzy odpowiednio do porodu. Chyba musisz ochłonąć z tych nerwów, na spokojnie łatwiej będzie podjąć jakaś decyzję.

Klusek, robią Wam w spółdzielni pod górkę z mieszkaniem??

Moje małe dziecię ma dzisiaj w żłobku swój pierwszy bal karnawałowy z przebierańcami :rolleyes2: Wszedł w przebranie, które zrobiłam dla Tymka jak miał półtora roku. A Witek ma 14 miesięcy teraz... Pewnie się nie da ubrać, bo w domu nie chciał. Wilcze pazury przy rękawach mu przeszkadzały :rofl2: A popołudniu zebranie w przedszkolu... Ciekawe co dobrego usłyszę....

Ostatnia edycja:
reklama
Aga nie wiem czy poród w PL czy w UK tak bardzo się różni.Na pewno mamy tu większy dostęp do znieczulenia oczywiście za nic się nie płaci ale u Was też już.W moim szpitalu przeważa poród w wodzie.Ja nie mogłam tak rodzić bo miałam poród wywołany.W Pl napewno jest więcej cesarek niż tutaj.Różnica jest po porodzie.Jak nie ma komplikacji a kobieta urodziła rano lub w nocy już może wyjść do domu tego samego dnia.Nawet po cesarce wypuszczają 2 do 3 dni.Generalnie dzieci nie zabiera się od mamy nawet na chwilę.Nawet badanie robi lekarz przy Tobie.Dlatego też tu nikt Ci dziecka nie pomyli i nie ukradnie bo dziecko ma na nóżce alarm który się rozwyje poza oddziałem.Położne też za bardzo nie pomagają Ci przy dziecku.Sama się nim opiekujesz cały czas.

Do góry