reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
JustynaWM biedny dzieciaczek.Tego się właśnie boję.Dlatego nie chcė robić amnio.W zeszłej ciąży nic po niej nie było...ale po co kusić los.
Guarana nie daj się....poród na leżąco jest najgorszy.W pierwszej ciąży też tak miałam jak Ty i podczas drugiego porodu już się nie położyłam.Nawet ktg miałam na stojąco.Chodziłam cały czas a rodziłam w pozycji na pieska.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie za granicą mnie tak załatwili. Ja mam nadciśnienie, ale nie związanr z ciążą. A oni mnie przy przyjęciu o nic nie pytali. Na jedną łapkę ciśnieniomierz, w drugą oxy, ktg na brzuch i na prawym boczku proszę. To zzo chyba mi dali żebym się zamknęła.Naczytałam się jak w Pl dziewczyny na piłce skaczą czy pod prysznic mogą pójść a tam lałam krokodyle łzy. Nie dam się położyć, chyba siłą, albo przy zagrożeniu życia...

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja myślę, że teraz dużo dziewczyn się odezwało bo pisałyśmy o zamknięciu forum. I robi się już dyskretnie z tematami i zdjęciami. To już prawie połowa ciąży. Fajnie by było już na tym etapie pisać na zamkniętym, ale oczywiście dopasuję się do większości. :) a poza naszym forum jest jeszcze wiele innych for z sierpniowymi 2017 itp

MamaT gdzie planujesz poród ? Z kąd bądź do jakiego lekarza chodzisz?
Chodzę do Karwasik Kajszczarek ona na Staszica pracuje i tam będę rodzic Hanie tam rodziłam i dobrze to wspominam. Antek urodził się na Krasnickich ale 2 raz bym tam nie wróciła

@myycha I co Ci lekarz powiedział na taki wynik?
@luska1979 A czemu poród na leżąco każdy zły? Ja tylko o takim słyszałam. No i w wodzie. Rodzi się jakoś inaczej w PL niż u Ciebie?
@Truskaweczka2017 Ej! Nawet nie myśl, że może coś być źle. Postanowione i zapisane na forum: WSZYSTKIE, bez wyjątku, rodzimy najkochansze dzieci w sierpniu. I tego się trzymamy prze kolejne miesiące. :)

Ja ze swojej perspektywy pisałam. Dopóki byłam na chodzie to było znośnie. A potem kosmos. Nie wyobrażam sobie drugi raz cały czas na leżąco..

No właśnie za granicą mnie tak załatwili. Ja mam nadciśnienie, ale nie związanr z ciążą. A oni mnie przy przyjęciu o nic nie pytali. Na jedną łapkę ciśnieniomierz, w drugą oxy, ktg na brzuch i na prawym boczku proszę. To zzo chyba mi dali żebym się zamknęła.Naczytałam się jak w Pl dziewczyny na piłce skaczą czy pod prysznic mogą pójść a tam lałam krokodyle łzy. Nie dam się położyć, chyba siłą, albo przy zagrożeniu życia...

U mnie znowu odwrotnie najpierw na jakimś taborecie wymyślonym przez położne na inflanckiej miałam siedzieć,pózniej opierać/ wisieć na mężu, i chciała mnie położna zachęcić do aktywności ale mi było tak słabo ze poprosiłam ja czy mogę sie położyć...a i wcześniej ale to jeszcze przed zzo leżałam w wannie ale jakoś nie łagodziło mi to bólu...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@myycha I co Ci lekarz powiedział na taki wynik?
@luska1979 A czemu poród na leżąco każdy zły? Ja tylko o takim słyszałam. No i w wodzie. Rodzi się jakoś inaczej w PL niż u Ciebie?
@Truskaweczka2017 Ej! Nawet nie myśl, że może coś być źle. Postanowione i zapisane na forum: WSZYSTKIE, bez wyjątku, rodzimy najkochansze dzieci w sierpniu. I tego się trzymamy prze kolejne miesiące. :)

Luska chyba ma na myśli poród na leżąco, na całkiem płasko, na leżance. Moja szwagierka tak rodziła i mówi, że to był koszmar. Nie masz jak się zaprzeć, ani czego złapać, żeby sobie pomóc. 'Normalnie' rodzi się na takim fotelu, jak do badan ginekologicznych (przynajmniej ja tak rodziłam)

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@GuaRaNa Kumam, że ze swojej perspektywy ;) Po prostu poród to dla mnie jeszcze czarna magia więc pytam jak można inaczej ;P Wiem, że u mnie są jakieś piłki itp i cała taka sala przed porodem do przygotowania się.
@natalkuś Z filmów wiem, że nogi opiera się o takie podnóżki [emoji14] Boże, ale dużo muszę się dowiedzieć! :D

reklama
Do góry