weronika123456
Zaciekawiona BB
Część Weronika! !!
W takim razie wszystkie sierpniowki trzymają kciuki za tylko pozytywne wieści.
I witamy na pokładzie
dziękuję za przyjęcie do Waszego grona
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Część Weronika! !!
W takim razie wszystkie sierpniowki trzymają kciuki za tylko pozytywne wieści.
I witamy na pokładzie
Ale tez nie mozna wszystkich wrzucac do jednego worka. Ja z Krzysiem od urodzenia jestem, stymuluje, pilnuje nie za duzo bajek itp, zajecia z innymi dziecmi zanim zaczal chodzic do przedszkola, w ogole jak byl maly to studiowalam jeszcze, pedagogike w dodatku i na praktyczne zajecia chodzil ze mna [emoji14] a zaczal pozno mowic i nadal roznie ze skladaniem zdan. Za to Jasku zaczal juz mowic, rok wczesniej niz jegeo starszy brat. A znam tez dzieci ktore jak dziewczynka z Twojej opowiesci ciagle tablet, tv a mowia pieknie. Wiadomo, ze to raczej nie pomaga, ale wiele zalezy od samego dzieckaCo do zabawek tez bede stawiala na minimalizm, jak juz ktos bedzie chcial kupic cos maluchowi to lepiej niech kupi ciuszek o rozmiar wiekszy, niz kolejny grajacy badziew. Z zabaweczek pewnie kogos poprosimy o szumisia i tyle z tych wymyslow zabawkowych.
Bedzie to nasze dziecko ale postaramy sie by bylo wychowane jak najlepiej. Mam przyklad z bliskiego otoczenia jak lenistwo rodzicow potrafi zepsuc dziecko. Nie wiem czy ktos z was ma instagram, ja obserwuje na insta oraz na blogu mamowymioczami lub nazwa @mamowymi na instagramie, filmiki ktore nagrywa z cora w roli glownej podbijaja internet, bylam w szoku jak zobaczylam jak 2 letnie dziecko rozmawia z nia pelnymi spowami a niespelna 3 letnie uzywa roznych "trudniejszych" dla dzieci slow. Niestety dziewczynka ktora odwiedzam za 2 miesiace skonczy 3 lata i jedyne co potrafi mowic to tak, nie, mama, tata wszystko inne wymusza dziwnymi gestami albo ruchami, no ale coz sie dzieic, dziecko siedzi calymi dniami i oglada telewizje albo bajki z laptopa, na dwor nie wychodzi w ogole, ogolnie lekko mowiac dzicz. A czyja wina ? Leniwych rodzicow, zamiast dziecka uczyc to wlacza bajki i zajmij sie soba....
Dla mnie niepojete jak mozna w ciagu 4 miesiecy od urodzenia dziecka (wiosna-lato) wyjsc z dzieckiem 5 razy ...
Troche sie rozpisalam ale caly czas z moim facetem o tym gadamy i mimo ze jestesmy bardzo mlodzi to ciesze sie ze mam tak rozsadnego faceta, ktory podziela moje zdanie i wiem ze takiej krzywdy dziecku nigdy nie zrobimy...
____
Odniose sie do posta kogos kogo nie oznacze bo juz jie pamietam do kogo to - chodzi o kota. To ruja (kocia cieczka), zdecydowanie odizolowac jak najszybciej jednego od drugiego bo jak dojdzie do zaplodnienia to mlode moga urodzic sie chore z uwagi na bliskie pokrewienstwo. Albo isc szybko dac zastrzyk lub jakies tabletki kocicy, albo wykastrowac samca. Dla mnie jesli to Twoje koty i dbasz o zwierzeta to poddalabym kastracji obydwoje. Z kocica podczas rui jest masakra, jej darcie czasami doprowadza do szalu, a dorosly kocur plus kocica ? Znaczenie terenu itp.. Ja bym od razu ich wyciela
Justyna super slyszec, ze ktos podobnie mysli. Czasem sie czuje jak wyrodna matka wsrod mam kupujacych te niektore badziewia.. Ile juz glosnikow pozaklejalam, baterii nawyciagalam.. Wszystko wpakowalam do wora i do domu dziecka. Dzirci nie plakaly. Na urodziny tez od razu mowimy, ze zabawek niet, ze robimy na cos zbiorke np. Na roczek Jaska rodzinka sie dolozyla do placu zabaw na ogrodek i to byla nasza najlepsza inwestycja dotychczas, zadnego plastiku (oprocz zjezdzalni) wszystko w drewnie, sami malowalismy, ozdabialismy.. Takie inwestycje na lata polecam. Zamiast miliona zabawek, za firmowe w dodatku niezle trzeba zaplacic
Sent from my LG-K220 using Forum BabyBoom mobile app
WitamPatysia icandy ma fajny ten patent.
Ja jednak bardziej wierzę w typowy wózek niż łóżeczko że dziecko bezpieczniejsze.Z tej poduszki dzieciątko takie 4miesięczne już może się przekręcić i wysunąć.
Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom