reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
Co do zabawek tez bede stawiala na minimalizm, jak juz ktos bedzie chcial kupic cos maluchowi to lepiej niech kupi ciuszek o rozmiar wiekszy, niz kolejny grajacy badziew. Z zabaweczek pewnie kogos poprosimy o szumisia i tyle z tych wymyslow zabawkowych.
Bedzie to nasze dziecko ale postaramy sie by bylo wychowane jak najlepiej. Mam przyklad z bliskiego otoczenia jak lenistwo rodzicow potrafi zepsuc dziecko. Nie wiem czy ktos z was ma instagram, ja obserwuje na insta oraz na blogu mamowymioczami lub nazwa @mamowymi na instagramie, filmiki ktore nagrywa z cora w roli glownej podbijaja internet, bylam w szoku jak zobaczylam jak 2 letnie dziecko rozmawia z nia pelnymi spowami a niespelna 3 letnie uzywa roznych "trudniejszych" dla dzieci slow. Niestety dziewczynka ktora odwiedzam za 2 miesiace skonczy 3 lata i jedyne co potrafi mowic to tak, nie, mama, tata wszystko inne wymusza dziwnymi gestami albo ruchami, no ale coz sie dzieic, dziecko siedzi calymi dniami i oglada telewizje albo bajki z laptopa, na dwor nie wychodzi w ogole, ogolnie lekko mowiac dzicz. A czyja wina ? Leniwych rodzicow, zamiast dziecka uczyc to wlacza bajki i zajmij sie soba....
Dla mnie niepojete jak mozna w ciagu 4 miesiecy od urodzenia dziecka (wiosna-lato) wyjsc z dzieckiem 5 razy ...

Troche sie rozpisalam ale caly czas z moim facetem o tym gadamy i mimo ze jestesmy bardzo mlodzi to ciesze sie ze mam tak rozsadnego faceta, ktory podziela moje zdanie i wiem ze takiej krzywdy dziecku nigdy nie zrobimy...

____
Odniose sie do posta kogos kogo nie oznacze bo juz jie pamietam do kogo to - chodzi o kota. To ruja (kocia cieczka), zdecydowanie odizolowac jak najszybciej jednego od drugiego bo jak dojdzie do zaplodnienia to mlode moga urodzic sie chore z uwagi na bliskie pokrewienstwo. Albo isc szybko dac zastrzyk lub jakies tabletki kocicy, albo wykastrowac samca. Dla mnie jesli to Twoje koty i dbasz o zwierzeta to poddalabym kastracji obydwoje. Z kocica podczas rui jest masakra, jej darcie czasami doprowadza do szalu, a dorosly kocur plus kocica ? Znaczenie terenu itp.. Ja bym od razu ich wyciela ;)

reklama
Witam!
Dziś znowu mnie boli głowa... nic nie biorę licząc że przejdzie... rano byłam na pobraniu krwi, bo jutro planuję się dostać do ginekologa... czatuję na zwolniony termin, a jak nie będzie to wieczorem zadzwonie do gina to ka przyjść wczesniej do pracy żeby mnie przyjąć... wolałabym klepać termin żeby facetowi aż tak dupy nie zawracać... no ale zobaczymy...
@Ancymonka mnie kość ogonowa i krzyż tak chwilami boli że aż płakać mi się chce!(Zwłaszcza po całym dniu) i jeszcze mi ból promieniuje do prawego pośladka!!!

@safiya a nie mozesz reklamacji zgłosić o niepełne badanie!! Ty akurat robiłaś dla pewności że z maluchem ok, ale myślę są takie mamy, które majae kasę i decydują się właśnie aby poznać płeć... wiec jeśli miała być wskazana płeć to znaczy a nie ma to znaczy ze nie wywoazali się w pełni z tego co mieli zrobic! Toć to naprawdę kupę kasy kosztuje! Najważniejsze że maluch zdrowy, ale chodzi o zasadę!

@weronika123456 Witaj! Napisz coś więcej o sobie, na kiedy termin, jak się czujesz? :)

@Mamaa03 @myycha a u nas trampolina stoi odłogiem. Dopiewo jak sa inne dzieci to się młodej przypomni. Placu zabaw nie stawialiśmy bo mamy za płotem dosłownie.
@Angelika:) to próbuj jeszcze może trafisz gdzieś gdzie to działa.
@anntryb gratuluję niespodzianki!
@Chromka92 dobrze że sprawdziłaś. Ja ciągle słyszę to samo - proszę leżeć i odpoczywać

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Popołudniowe dzień dobry w środę. Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace. Współczuję boli głowy i pleców. Mnie głowa też dość często boli ale to taki bardzo delikatny ból więc się nim nie przejmuje. @myycha cudny synus!! :-)) @luska1979 Marciny to fajne chłopaki! ;-)) mój mąż ma tak na imię więc polecam ;-) chociaż czasem bardzo uparci.. ;-)

p19udqk3ohjsffpu.png

@kotomis kuzynka taki nocnik córce kupiła to ona zamiast sikac do nośnika to wstawala zobaczyć co to tam gra.. i nieraz siki zamiast w nocniku były wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba.

p19udqk3ohjsffpu.png

Mam na imię Justyna , w tym roku kończę 30 lat, mam już córeczkę,która w lipcu kończy 5 latek :)
jeżeli chodzi o ciążę to dzisiaj wskakuję w 15tc, niestety nie wiadomo co się wydarzy...mam podejrzenie sączących się wód,także w poniedziałek wylądowałam na IP i tym samym jestem na zwolnieniu.... niby z testów wychodziło ,że to nie wody jednak jak wstałam z samolotu po badaniu na papierze była plama.... doktor sama nie wiedziała co to jest...powiedziała ,że na tak wczesnym etapie on sami mają problem z rozpoznaniem czy to wody czy nie,bo co innego kiedy się sączą,a co innego kiedy odpłyną.... modlę się,żeby wszystko skończyło się dobrze.

Mam na imię Justyna , w tym roku kończę 30 lat, mam już córeczkę,która w lipcu kończy 5 latek :)
jeżeli chodzi o ciążę to dzisiaj wskakuję w 15tc, niestety nie wiadomo co się wydarzy...mam podejrzenie sączących się wód,także w poniedziałek wylądowałam na IP i tym samym jestem na zwolnieniu.... niby z testów wychodziło ,że to nie wody jednak jak wstałam z samolotu po badaniu na papierze była plama.... doktor sama nie wiedziała co to jest...powiedziała ,że na tak wczesnym etapie on sami mają problem z rozpoznaniem czy to wody czy nie,bo co innego kiedy się sączą,a co innego kiedy odpłyną.... modlę się,żeby wszystko skończyło się dobrze.
Część Weronika! !!
W takim razie wszystkie sierpniowki trzymają kciuki za tylko pozytywne wieści✊✊✊.
I witamy na pokładzie

@GuaRaNa pewnie chodziło Ci o Bilibo:) Lena ma kupiłam kiedyś na giełdzie używaną za 8zł bo facet nie wiedział co to.jest, ja odrazu obczaiłam...[emoji16][emoji16][emoji16]
Lena sie lubi w rym czasem bujać, ale jest swietne so wspinania, bujania lalek czy przetrzymywania tam skarbów, sama lubię sie czasem podkręcić ale dupsko za wielkie wiec mało wygodne[emoji13]

reklama
Do góry