reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
U nas akurat wypadek był poważny ja i moje rodzice długo dochodziliśmy do siebie a u mojego taty skończyło się to poważnym uszkodzeniem mózgu.Ja na szczęście bezwypadkowa jestem a prawko mam już 10 lat.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry w niedzielny poranek ;) jestem ledwo żywa, niewyspana i głowa mnie boli :/ najchętniej jeszcze bym pospała ale synek twierdzi że trzeba się bawić :p
Miłej niedzieli wszystkim sierpnióweczkom życzę ;)

Moze ja jestem inna ale dziwi mnie postawa typu- przeniose sie z dzieckiem albo wyeksmituje meza z sypialni. Dla mnie to nie do przyjecia.
Facet, ktorego kocham nie bedzie przezemnie odpychany. To on dal mi dziecko. Bedziemy razem to przezywac i wspolpracowac. Nie mam tak ze dziecko jest wazniejsze.
I tez nie pojmuje tekstu- a niech wstaje, zobaczy jak to jest. Kazdy odpowiedzialny facet wstanie. Bez problemu sam od siebie.
Spychajac faceta na boczny tor same kobiety robia sobie pod gorke.

Hmm, a ja trochę rozumiem taka postawę. Nie to, ze mój, nie wstanie, nie nakarmi(po miesiącu karmiłam tylko butla). Bo czasem 40 min z dzieckiem chodził żeby mu sie odbiło gdzie ja spałam sorry czuwalam :) bo juz nie pamietam co to spanie :) Tylko, ze jak "blogi "czas urlopu mu sie kończy to wraca do pracy... i żeby jakoś funkcjonować, myśleć i być odpowiedzialnym w tym co robi potrzebuje facet snu, jak każdy człowiek wiec bardzo często było ze mój chodził spać do sypialni obok, a ja z dzieciaczkiem w drugim pokoju, albo było tak, ze tylko ja wstawałam do małego. I nigdy nie czuł sie przez to zepchnięty na boczny tor...po przyjściu z pracy po 8 h, mimo ze zmęczony z chęcią przejmował ode mnie dzieciaka żebym mogła trochę odetchnąć czy wyjść gdzieś jak potrzebowałam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Uh.. Nadrabiam prawie 10 stron, jeszcze 6! Ale wyślę co już naskrobałam bo znając życie zaraz skasuję.. [emoji14]

@Emilkaa Puki co na każdej wizycie lekarze upewniają się czy na pewno biorę ten kwas, bo ja mam taką piekielną mutację, że organizm go nie wchłania sam. Więc pewnie jest konieczny.
A ponoć kwas można łykać już nie tyle dla dziecka co dla mamy prze cała ciążę i jeszcze trochę po. Zobaczymy co mi lekarz powie. Ogarnę te leki przez internet.

@dzasta.o Na tej stronie to trzeba się zarejestrować i przysyłają taki pakuneczek? Też chcę ;D

Na butelkach się nie znam, więc nie wypowiem się.. Liczę na karmienie piersią więc oby nie były potrzebne.
A co do ćwiczeń.. Boże aż wstyd się przyznać ale ja nie robię w tym celu nic! I nie tylko teraz ale od zawsze.. Ale planuje zmianę, bo od 21 tygodnia można zapisać się u mnie do szkoły rodzenia i tam oprócz warsztatów dla rodziców są też praktycznie codziennie ćwiczenia dla ciężarnych. A to na piłkach, a to elementy jogi, albo oddychanie, fajną sprawa ;)

@angelika Anex Sport to i mój numer 1 :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png
Tak [emoji3]
Www.bebiprogram.pl

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

ja chustowalam najmlodza bo nie dało się jej odłożyć na chwilę! jak tylko było można coś koło 2 mc to wpakowalam ja w wiązana chustę i było super! ale na początku wymaga to wprawy potem odruchowo już wiążesz. ja uczyłam się na filmach.
później mialysmy mej tej szyty na zamówienie i ponad 2,5 romu był w użyciu i życie mi uratował!
do dzisiaj mąż nazywa młodszą małpka bo taki widok jej przyczepionej do mnie pamięta

Super wiadomość. Obawiam się powtórki przy drugim dziecku i dlatego juz o tym myślę. Wiadomo czytałam, że plataja już 4 kg dzieci ale ja tak poczekam kolo dwóch miesięcy. Chociaż powoli chciałabym ćwiczyć na misiu żeby w ogóle platanie załapać. Dziękuję za pocieszenie, że mozna.

Ikulka no jasne.
Juz jutro wizyta. Dobrze ze z samego rana.
Tez bym chciala urodzic szybciej. Moze jeszcze sie cos zmieni. Albo wyskoczy z koncem lipca. Domi tez szybciej wyskoczyla o 2 tyg. I cale lato bylo bez brzucha. Ur.25.06

Czesc niedzielnie!
My przy drugim szybko zainwestowalismy w drugi wozek. Mimo, ze Krzys wyglada na "za duzego" do tego wozu to jezdzil dlugo. On byl typem,ktory w wieku 2 lat na kazdym spacerze musial zaliczyl drzemke. A ze bardzo duzo spacerujemy to kimal w wozku, podstawka u nas sie w ogole nie sprawdzila. Teraz taaak zaluje, ze ten wozek sprzedalismy! Wygodnie sie prowadzilo mimo ciezkiego przodu, vhociaz z drugirj strony Jas odwrotnosc starszego brata-w ogole w wozku nie spi i juz z niego rezygnuje, wiec u niego chce sprobowac z podstawka.
1486883405-aaaaaa.jpeg
1486883409-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-K220 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas tez maly sie jeszcze pare razy budzi w nocy w tym na mleko rano ok 5-6... a tez spi w lozeczku.. ale mamy plan albo kupic taka dostawke chicco next2me czy jak to sie pisze... albo nowe lozko dla malego i lozeczko dla nowej dzidzi. Leo karmie dalej cycem zobaczymy czy sie sam odstawi...

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Czytałam gdzies że przed porodem, chyba w tym III trymestrze mleko matki zmienia smak pod wpływem zmian hormonalnych i dzieci często same się wtedy odstawiaja od cyca. Może t a k będzie i u Was :)

Do góry