reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe mamy 2017

Kiedy chcecie przenieść się na wątek zamknięty?

• Jak najszybciej.

Głosów: 27 58,7%
  • Za 1-2 miesiące.

Głosów: 17 37,0%
  • Bliżej terminów porodu.

Głosów: 2 4,3%

• Wszystkich głosujących
    46
  • Ankieta zamknięta .
AniaCk dziękuje za komplement.
Moje panienki lubią swoje łóżeczka.Starsza lubiła z nami posypiać ale tak do 3 lat może a młodsza nigdy nie chciała z nami spać.Rano jak się przebudzi to nawet się do nas nie przytuli.Tylko leci do siostry się bawić bo zwykle Emi na nogach jest już przed 7 rano.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Angelika ziaja to niestety tylko w PL ale słyszałam właśnie że dobre specyfiki na rozstępy.
25_pixels ja też korzystam z ebaya.

Dzag super ta 3 kolorowa sukienka. Daj znac jak dojdzie. Normalnie na komunie bym se strzelila ta z mietowym pasem. Piiikna

@anntryb Jak możecie sobie pozwolić, to patrzeć na Anex 2w1. Oglądałam te wózki, są super. Prowadzą się świetnie, dobrze są uszyte, ę fotelik samochodowy to porażka.. Wygląda jak kawałek plastiku.. Osobiście kupię inny, porządny fotelik. Akurat na tym nie ma co oszczędzać. :)

No i nie mogę doczekać się ju tych spacerów z wózkiem. Deptak w centrum, ogromny park, po prostu pójście przed siebie z maleństwem.. Ale fajnie, że rodzimy latem! :)

No a co do spania z mężem w oddzielnych pokojach.. Ja jestem bardzo na nie (Chociaż wiem, że jak macie dzieci to ciężko pogodzić itp.. Więc nie oceniam ;)) Ale dla mnie to takie odstawienie faceta na bok. Pozbycie się bliskości.. Tak jakbym więź z dzieckiem miała tylko ja a nie on. I nawet mój M znalazł artykuł i dał mi do przeczytania, że najgorsze dla związku to oddzielne sypialnie dla rodziców gdy pojawi się dziecko.. Unijne tego za wszelką cenę. Grunt to nastawienie, że damy radę ;)

Uhh.. Nadrabiam wszystko. Zajęło mi to ponad godzinę, a taka śpiąca szłam do łóżka.. [emoji14] Dobranoc sierpnióweczki! :)

f2w3rjjgax9hy8m9.png

Ja raczej będę spać w tym samym pokoju co mąż. Plus maluszek. Po cesarce musi wstać i mi go podać. Będzie tez przez pierwszy tydzień po powrocie do domu w nocy przebierał. Nie ma co. Dlaczego ma mieć lepiej [emoji12] i się wysypiać [emoji23] po trzech miesiącach wracam do pracy. Podejrzewam, że wtedy zacznę powoli przechodzić na butlę. Choć wolałabym karmić. Mamy w pracy pomieszczenie dla babek odciągających pokarm. Niewykluczone, że będę zabierać pompkę do pracy.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moze ja jestem inna ale dziwi mnie postawa typu- przeniose sie z dzieckiem albo wyeksmituje meza z sypialni. Dla mnie to nie do przyjecia.
Facet, ktorego kocham nie bedzie przezemnie odpychany. To on dal mi dziecko. Bedziemy razem to przezywac i wspolpracowac. Nie mam tak ze dziecko jest wazniejsze.
I tez nie pojmuje tekstu- a niech wstaje, zobaczy jak to jest. Kazdy odpowiedzialny facet wstanie. Bez problemu sam od siebie.
Spychajac faceta na boczny tor same kobiety robia sobie pod gorke.

Angelika dobrze się prowadzi takie wózki retro tylko gorzej jak masz wąskie chodniki.
Nina90 a dzieci lubią zajmować w czasie snu 3/4 łóżka więc napewno będzie Ci niewygodnie sypiać z dzieciaczkiem.

Patysia152 w Polsce jest większy wybór wózków jednak.
25_pixels ja niestety córki będę musiała wozić autem bo szkoła 3 km od naszego dom a kto wie gdzie będzie nasz nowy dom.A tak to też chcę mieć gondolę bo napewno będziemy jeździć a spacerki wózkiem a nie autem.Tu UK gdzie się nie obrócisz masz park.A zakupy to mąż będzie załatwiał.Nie jestem zwolenniczką brania dzidziusia w takie skupisko bakterii.
Dzag82 super foteczki.W jakich to górach?Ja zawsze chodziłam na spacerki i będę to robić z 3 maluszkiem też.Odwóz dziewczynek to niestety będzie obowiązek.

reklama
A z moimi starszymi to każdego dnia jestem na placu zabaw jeśli tylko pogoda pozwala.One to uwielbiają a i ja odpoczywam.Książkę poczytam bo super się same sobą zajmują.

Do góry